ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شرط ایران برای مذاکره با آمریکا: لغو تحریم‌ها

مایک پمپئو شرط‌های دوازده‌گانه برای مذاکره با ایران را پس گرفت. وزارت خارجه ایران و مجلس خواهان لغو تحریم‌ها شدند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در ادامه سفرهای خود به کشورهای اروپایی در سوئیس بار دیگر سخن ترامپ را تکرار کرد که گفته بود ایالات متحده بدون پیش‌شرط آماده مذاکره با ایران است. او همچنین از ادامه فشارها بر ایران خبر داد. سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران تلویحاً اعلام کرد لغو تحریم‌ها ملاک مذاکره است. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز لغو  تحریم‌های اقتصادی را ملاک «عادی شدن» روابط ایران و آمریکا دانست.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و ایگنازیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار از آلمان و سپس شرکت در نشست بیلدربرگ، یکشنبه ۱۲ خرداد / ۲ ژوئن در نشست خبری مشترک با ایگنازیو کاسیس، همتای سوئیسی خود گفت: «ما آماده مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران هستیم. آماده هستیم تا با آن‌ها دور یک میز بنشینیم اما لازم است که ایران همچون کشوری عادی رفتار کند.»

به‌نظر می‌رسد که این سخنان پمپئو در واکنش به اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در شنبه شب ۱۱ خرداد است که گفته بود: «ما اهل منطق و مذاکره‌ایم. اگر با احترام کامل و در چارچوب مقررات بین‌المللی به کنار میز مذاکره بنشیند و نه این‌که فرمان مذاکره صادر کند.»

پمپئو در همین حال افزود: «تلاش‌های آمریکا برای تغییر بنیادی روند فعالیت‌های شرورانه جمهوری اسلامی به‌عنوان یک نیروی انقلابی ادامه خواهد داشت.» این سخنان نشان می‌دهد که واشنگتن از «فشار حداکثر» به تهران دست نمی‌کشد.

سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه ۱۲ خرداد در واکنش به اعلام آمادگی دولت ترامپ برای مذاکره با ایران بدون هیچگونه پیش‌شرطی گفت: «برای جمهوری اسلامی بازی با کلمات و بیان اهداف پنهانی در قالب کلمات جدید ملاک عمل نیست؛ بلکه تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است که تاکید آقای پمپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران نشان‌دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: «در شرایط کنونی مذاکره بین ایران و آمریکا صورت نمی‌گیرد مگر آنکه شرایط عادی شود. یعنی تحریم‌های ظالمانه در دوران ترامپ تعدیل شده که با تعدیل آن امکان ورود به تنش‌زدایی وجود دارد. دو طرف به چالش و زورآزمایی در حد نهایی رسیدند لذا امکان رسیدن به توافق وجود دارد منتها باید آمریکایی‌ها برای توافق آمادگی داشته باشند.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که آمریکا مستقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برنامه هسته‌ای ایران را تحت نظر می‌گیرد و ایران باید بداند که جهان فعالیت‌های مربوط به آب سنگین، ذخیره‌سازی اورانیوم غنی‌شده و همچنین سانتریفیوژهایی که نصب می‌کند را زیر نظر دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۱۰ خرداد / ۳۱ مه در گزارش تازه خود که در اختیار اعضای این سازمان قرار گرفت اعلام کرد که ایران به مفاد تعهداتش در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ همچنان پایبند مانده است. آژانس همچنین گفت بازرسان این نهاد بدون هیچ محدودیتی به صنایع هسته‌ای ایران دسترسی دارند.

دولت آمریکا برای مذاکره با ایران بدون هیچ پیش‌شرطی قبل از سفر آبه شینزو، نخست‌وزیر ژاپن به تهران برای میانجیگری در تنش ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۶ خرداد / ۲۷ مه در ژاپن گفته بود معتقد است که ایران می‌خواهد گفت‌وگو کند، و «اگر آن‌ها خواستار گفت‌وگو باشند، ما هم خواستار آن هستیم». او ضمن بیان این‌که آمریکا به‌دنبال تغییر رژیم ایران نیست، افزوده بود: «ایران با همین رهبران موقعیت تبدیل شدن به کشوری بزرگ را دارد.» هدفِ این اظهارات کاهش تنش موجود بین ایران و آمریکا ارزیابی شد.

اما پس از سخنان ترامپ در ژاپن، برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، جان بولتون، مشاور امنیتی کاخ سفید و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا بر ادامه فشارها بر ایران تأکید کردند و ضمن اعلام چند باره این‌که آمریکا قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند، از نقش ایران در اقدامات خرابکارانه اخیر علیه کشتی‌ها تجاری در آب‌های امارات متحده عربی سخن گفتند.

ترامپ در مردادماه گذشته نیز گفته بود که این آمادگی را دارد که با ایران «بدون پیش‌شرط» وارد مذاکره شود.

ایگنازیو کاسیس، وزیر خارجه سوئیس نیز پس از دیدار با پمپئو اعلام کرد که کشورش خواهان ایفای نقش میانجی میان ایران و آمریکا است اما این کشور در صورتی می‌تواند چنین نقشی ایفا کند که «اراده‌ای از سوی دو طرف نشان داده شود».

کاسیس از تحریم‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا علیه ایران و «رنج‌های بسیار» ناشی از این تحریم‌ها ابراز نگرانی کرد و از واشنگتن خواست تا کانال مالی اروپا با ایران (اینستکس) برای مبادلات کالاهای اساسی را به‌رسمیت بشناسد.

وزیر خارجه آمریکا به‌طور مستقیم به این درخواست پاسخ نداد، برعکس، او بار دیگر صدای خود را علیه جمهوری اسلامی بلند کرد که نشان می‌دهد مسیر مذاکره هنوز طولانی است: «چالش‌های واقعی در ایران ناشی از تحریم‌های اقتصادی ما نیستند، (مشکلات اقتصادی) از ۴۰ سال حکومت اسلامی ناشی می‌شوند که به مردم خود اهمیت نمی‌دهد اما ترجیح می‌دهد از منابع خود برای نابودی زندگی مردم استفاده کند.»

مایک پمپئو جمعه ۱۰ خرداد / ۳۱ مه سفر به اروپا را با دیدار از برلین آغاز کرد. او در برلین با هایکو ماس همتای آلمانی خود و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت‌وگو کرد و در این مذاکرات از مواضع آمریکا در قبال ایران دفاع کرد و از کشورهای دیگر خواست به تحریم‌ها علیه ایران بپیوندند.

او پس از دیدار از سوئیس به هلند خواهد رفت و از آن‌جا عازم بریتانیا خواهد شد. این سفرها تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت و سپس پمپئو در بریتانیا به دونالد ترامپ که سفری رسمی به لندن خواهد داشت می‌پیوندد.

پانویس:

این خبر با اطلاعات تازه به روز شد و تیتر آن هم تغییر کرد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.