ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بخشنامه منع حضور کودکان زرتشتی در مهدهای کودک اصلاح شد

با اعتراض نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به تکاپو افتاد. ادعا می‌شود که اکنون کودکان زرتشتی می‌توانند به مهد کودک مسلمانان بروند.

با دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بخشنامه سازمان بهزیستی درباره ممنوعیت به‌کارگیری اقلیت‌های دینی وزیر تعاون اصلاح شد. ادعا می‌شود که اکنون کودکان زرتشتی می‌توانند به مهد کودک مسلمانان بروند.

تبعیض دینی، حتی در مهد کودک (عکس: خبرگزاری مهر)

در روزهای اخیر تصویر بخشنامه‌ای از دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی ایران که ۶ خرداد صادر شده بود در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که بر اساس آن، «به کارگیری پرسنل از اقلیت دینی تحت هر عنوان در مهدکودک، به غیر از مهدهای مخصوص اقلیت‌های دینی» را ممنوع اعلام کرده بود. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سه‌شنبه ۱۴ خرداد گزارش داد که با دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بخشنامه سازمان بهزیستی در خصوص ممنوعیت بکارگیری اقلیت‌های دینی وزیر تعاون اصلاح شد.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با استناد به اصلاحیه بخشنامه سازمان بهزیستی ادعا کرد: ممنوعیتی در بکارگیری اقلیت‌های دینی در مهد کودک‌ها وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، حبیب‌الله مسعودی فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه استفاده از پرسنل اقلیت‌های دینی در همه آموزش‌های فوق برنامه در مهدهای کودک بلامانع است، گفت:

«در مهدهای کودکی که کودکان مسلمان حضور دارند برای آموزش مفاهیم دینی از مربیان مسلمان استفاده می‌شود.»

پیش از این اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از بخشنامه سازمان بهزیستی کشور درباره ممنوعیت به کارگیری اقلیت‌های دینی در مهدهای کودک انتقاد کرده بود.

به گزارش ایسنا، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در نامه خود با اشاره به اینکه بخشنامه سازمان بهزیستی «اقدامی عجیب» و «صراحتاً مخالف با قوانین کشور بخصوص بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی» است خواستار اصلاح آن شده بود.

— خبرگزاری هرانا (@hra_news) 3. Juni 2019

زرتشتیان به عنوان پیروان کهن‌ترین آئین ایرانی، اکنون یک اقلیت مذهبی در این کشور هستند. بیشتر آنها در حال حاضر در استان‌های یزد و کرمان زندگی می‌کنند. هرچند شماری از آنها در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و اهواز نیز هستند. به عنوان یک اقلیت‌ مذهبی شناخته‌شده در قانون اساسی ایران، آنها یک نماینده هم در مجلس دارند. براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن، جمعیت زرتشتیان در ایران در سال ۱۳۹۰، بیش از ۲۵ هزار نفر بوده است.

جمشید چاسکی، در مقاله‌ای با عنوان «سرنوشت زرتشتیان ایران: مروری تاریخی» درباره تبعیض‌هایی که نسبت به زرتشتیان به عنوان یک اقلیت دینی اعمال می‌شود، می‌نویسد:

 «به عنوان مثال، در یک خانواده زرتشتی، اگر عضوی مسلمان شود محق است همه ثروت خانواده را به ارث ببرد. نیز اگر یک زرتشتی مرتکب قتل یک مسلمان شود در شرایطی ممکن است به اعدام محکوم گردد، اما عکس آن صادق نیست. “نجس” شمردن زرتشتیان نیز به دشواری زندگی اجتماعی آنان افزوده است. مقررات و احکام مربوط به حجاب زنان و روابط بین زن و مرد و اعمال خشونت‌آمیز این احکام و مقررات از سوی مأموران انتظامی جمهوری اسلامی، ‌‌در نظر بسیاری از زرتشتیان پایمال کردن حقوق اولیه آنان و تحمیل آداب اسلامی ‌‌شمرده می‌‌شود.»

مهدی حاجتی، عضو شورای شهر شیراز نیز به اتهام حمایت از بهاییان بازداشت شده است. این موضوع هم در دستور کار مجلس قرار گرفته.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.