آمریکا صنایع پتروشیمی ایران و شبکه مرتبط با آن را تحریم کرد
صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ۳۹ نهاد مرتبط با آن تحریم شدند. مجموعهای که تحریم شده ۴۰ درصد کل ظرفیت تولید پتروشیمی ایران و ۵۰ درصد کل صادرات پتروشیمی ایران را در دست دارد.
آمریکا در ادامه تحریمهای خود علیه ایران، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ۳۹ نهاد مرتبط با این صنایع را تحریم کرد. دلیل این تحریم حمایت مالی این صنایع از قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران اعلام شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا جمعه ۱۷ خرداد / ۷ ژوئن با انتشار بیاینهای در سایت خود اعلام کرد که دفتر کنترل داراییهای خارجی این وزارتخانه (OFAC)، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ایران را به دلیل حمایتهای مالی آن به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران مورد تحریم قرار داده است.
همچنین شبکه گسترده این صنایع با ۳۹ نهاد مرتبط با آن نیز تحریم شدهاند.
اسامی این شرکتها و نهادها از این قرارند: شرکتهای پتروشیمی اروند، آبنیرو، بسپاران، فراروش، خوارزمی، کیمیا، پتروشیمی بندر امام که همه در بندر امام هستند و شرکتهای پتروشیمی بوعلی سینا، فجر، هنگام، شرکتهای کود شیمیایی اوره هرمز و لردگان، شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی، مدیریت سرمایهگذاری پتروشیمی ایران، شرکتهای پتروشیمی کارون، خوزستان، مبین، مدبران اقتصاد، نوری، پارس، رهآوران فنون، تندگویان، ارومیه، همت، آپادانا خلیج فارس، بازرگانی پتروشیمی خلیج فارس، شرکت پالایشگاه گاز فجر یادآوران، مدیریت صنایع پتروشیمی، شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد، و شرکت عملیات غیر صنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته است که مجموعه شرکتهای تحریمشده ۴۰ درصد کل ظرفیت تولید پتروشیمی ایران و ۵۰ درصد کل صادرات پتروشیمی ایران را در دست دارند.
استیون منوشین، وزیر خزانهداری آمریکا در اینباره گفت: «با هدف قرار دادن این شبکه، ما قصد داریم منابع مالی سپاه پاسداران از نهادهای کلیدی بخش پتروشیمی ایران را قطع کنیم.»
سیگال مندلکر، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی نیز گفته است: «سپاه پاسداران بهطور منظم و برنامهریزیشده وارد بخشهای حساس اقتصاد ایران میشود تا کیسههای خود را پُر کند و از سوی دیگر دست به فعالیتهای متخاصم میزند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ۳۱ اردیبهشت / ۲۱ مه در توییتی نوشته بود: «ایران اگر و هر وقت آماده باشد ما را دعوت (به گفتوگو) خواهد کرد. تا آن زمان فروپاشی اقتصادش ادامه خواهد یافت. ما برای ملت ایران غمگین هستیم.»
وزارت خزانهداری آمریکا ۶ فروردین / ۲۶ مارس ماه سال جاری نیز شبکهای از ۲۵ فرد و نهاد فعال در ایران، ترکیه و امارات متحده عربی از جمله بانک انصار را که با سپاه قدس و نیروهای مسلح ایران ارتباط داشتند تحت تحریمهای اقتصادی قرار داد.
این وزارتخانه یک هفته پیش از آن هم ۱۴ شخص و ۱۷ نهاد را که در زمینه انرژی و تولید دارو فعالیت میکنند اما دانش آنها به پیشبرد برنامه هستهای ایران هم کمک میکند، تحریم کرده بود.
دولت آمریکا قصد دارد با «فشار حداکثری» بر ایران، جمهوری اسلامی را پای میز مذاکره بکشاند. با وجود میانجیگریهایی از سوی عراق، عمان و ژاپن همچنان تنش بین دو کشور ادامه دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
زمانی
دست آمریکا درد نکند، باید همانند سیستم آیارتاید آفریقای جنوبی که به درخواست ماندلا کمرش با تحریم اقتصادی شکست و راه را برای دموکراسی تسهیل کرد، کمر آپارتاید اسلامیستی هم شکسته شود.