ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احتمال صدور حکم اعدام برای مرتجی القریریص «کوچک‌ترین زندانی سیاسی» در عربستان

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید دادستانی عمومی عربستان سعودی در ماه اوت سال ۲۰۱۸ برای مرتجی القریریص به اتهام انجام شماری از جرایم درخواست مجازات مرگ کرده است.

مرتجی القریریص، «کوچک‌ترین زندانی سیاسی» در عربستان سعودی با خطر احتمال صدور حکم اعدام روبه‌روست. سازمان‌های حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین‌الملل به دادخواست دادستانی عربستان اعتراض کرده‌اند. این سازمان تایید کرده است دادستانی عمومی عربستان در ماه اوت سال ۲۰۱۸ برای القریریص به اتهام انجام شماری از جرایم درخواست مجازات مرگ کرده، در حالی که این موارد اتهامی به زمانی برمی‌گردد که او تنها حدود ۱۱ سال داشته است.

مرتجی القریریص، زندانی در عربستان سعودی، ممکن است با مجازات مرگ روبه‌رو شود

در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است:

«عربستان سعودی نباید از مجازات مرگ علیه یک مرد جوان که در سن ۱۴ سالگی به اتهام شرکت در اعتراض‌های ضد دولتی [در ۱۱ سالگی] بازداشت شده است، استفاده کند.»

به گزارش سی‌ان‌ان، القریریص ۱۸ ساله متهم است که در سال ۲۰۱۱ در تظاهراتی در منطقه عوامیه واقع در شرق عربستان شرکت کرده است. او متهم است به عضویت در یک «گروه تروریستی»، پرتاب کوکتل مولوتف به مرکز پلیس در عوامیه و شرکت در اعتراضات و تشییع جنازه برادرش در سال ۲۰۱۱.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده درباره این جوان سعودی، او پس از اعتراضاتی که متهم به شرکت در آنهاست، در سال ۲۰۱۴، هنگامی که همراه خانواده خود قصد داشته به بحرین سفر کند، در گذرگاه مرزی زمینی ملک فهد دستگیر شده است.

وکلا و فعالان حقوق بشری، مرتجی القریریص را که هنگام بازداشت حدود ۱۴ سال داشته، کوچک‌ترین زندانی سیاسی در عربستان می‌دانند. با رسیدن القریریص به سن ۱۸ سالگی در سال ۲۰۱۸، قرار است او در دادگاه «جنایت‌های تروریستی» محاکمه شود.

گفته می‌شود گروهی که او متهم به عضویت در آن است از کودکان هم‌سن و سال او تشکیل شده بوده. همچنین تظاهراتی که او متهم به شرکت در آن است، مراسم تشییع جنازه برادرش علی القریریص بوده که به ضرب گلوله نیروهای امنیتی سعودی کشته شده است.

سازمان‌های حقوق بشری تا به حال بارها درباره شرایط نگهداری القریریص و شکنجه‌های سنگینی که او در زندان‌های انفرادی متحمل شده، هشدار داده‌اند و ابراز نگرانی کرده‌اند.

گفته می‌شود مقام‌های سعودی این زندانی سیاسی را به زندان الدمام که به شکنجه و برخورد نامناسب شهرت دارد، منتقل کرده‌اند. القریریص قربانی «نقض هدفمند حقوق کودکان در عربستان» خوانده شده است و سازمان ملل متحد نیز از طریق گروه کاری بازداشت‌های خودسرانه، بازداشت او را «اقدامی مستبدانه و خودسرانه» دانسته و خواستار آزادی فوری او شده است.

بر اساس گزارش‌های حقوق بشری، بیش از ۸۰ کودک و نوجوان از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون در عربستان سعودی بازداشت شده‌اند.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • پرهام

    لطفا در بند چهارم به جای "جوان سعودی" بنویسید "جوان عربستانی". خاندان سعود همچون نظام اسلامی در ایران، به زور کشور را در دست دارد و ثروت مردم را چپاول می کند. امیدوارم روزی را ببینیم که "سعودی" از نام این کشور زدوده شود.