ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دستگیری رهبران اپوزیسیون سودان بعد از دیدار با نخست‌وزیر اتیوپی

ائتلاف آزادی و تغییر: نخست‌وزیر اتیوپی پیشنهاد داد که شورای انتقالی متشکل از هشت عضو مدنی و هفت عضو نظامی با ریاست چرخشی به وجود بیاید.

سه رهبر شورشیان سودان در پی دیدار با نخست‌وزیر اتیوپی دستگیر شدند. آبی احمد در تلاش بود که نقش میانجی را در بحران سودان بازی کند.

حمله به معترضان در برابر وزارت دفاع در خارطوم ــ منبع: AFP

بعد از حمله خونین هفته گذشته نیروهای امنیتی سودان به معترضان در برابر وزارت دفاع در خارطوم، آبی احمد، نخست‌وزیر اتیوپی، روز جمعه در دیدار با رهبران نظامی سودان و اپوزیسیون مدنی این کشور، آنها را به تمرین «شجاعت» در قدم ‌برداشتن به سمت دموکراسی دعوت کرد.

حمله هفته گذشته شدیدترین سرکوب بعد از سقوط دولت عمر البشیر در سودان بود. نیروهای امنیتی سودان به اردوگاه اعتراضی بیرون مقر وزارت دفاع در خارطوم حمله کردند. در این اردوگاه مردم متحصن خوستار حاکمیت مدنی شده بودند. از روز دوشنبه گذشته ده‌ها نفر از معترضان به خاطر حملات نیروهای امنیتی کشته شدند.

اخبار رسیده حاکی از آن است که نوبت به رهبران اپوزیسیون رسیده و اکنون آنها نیز هدف دستگیری و سرکوب نیروهای نظامی‌-‌امنیتی هستند.

به گزارش خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، اسماعیل جلاب، از رهبران اپوزیسیون و رهبر «جنبش آزادی‌بخش مردم سودان‌-شمال» (SPLM-N) و سخنگوی او، مبارک اردول، بعد از دیدار با آبی احمد دستگیر شده‌اند.

مذاکرات نیروهای آزادی و تغییر (DFCF) و شورای نظامی انتقالی (TMC) بر سر اینکه کدام طرف حکومت انتقالی را رهبری کند، در هفته‌های گذشته به بن‌بست خورده بود. سپس این گفت‌وگوها با حمله نیروهای امنیتی به محل تحصن معترضان با شکست کامل مواجه شد. نخست‌وزیر اتیوپی در پی این رویدادها پیشنهاد داد که در بحران سودان میانجی‌گری کند.

پزشکان اپوزیسیون می‌گویند که در حمله به اردوگاه معترضان و سرکوب‌های متعاقب آن ۱۱۳ نفر کشته شده‌اند. دولت میزان تلفات این هفته را ۶۱ نفر اعلام کرده و گفته است که سه نیروی امنیتی نیز در میان کشته‌شدگان هستند.

روز چهارشنبه، یاسر عرمان، یکی دیگر از رهبران اپوزیسیون «جنبش آزادی‌بخش مردم سودان-شمال» به دست نیروهای امنیتی در خانه خود در خارطوم دستگیر شد. او بعد از سقوط البشیر از تبعید به سودان بازگشت.

عرمان در غیاب خود به خاطر شورش علیه دولت البشیر به مجازات مرگ محکوم شد. شورش مزبور در سال ۲۰۱۱ از ایالات نیل آبی آغاز شد.

دستگیری جلاب و آردول ساعاتی بعد از دستگیری محمد عصمت، از اعضای ائتلاف «آزادی و تغییر» رخ داد. عصمت نیز بعد از دیدار با آبی دستگیر شده است.

خالد عمر یوسف از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر، بعد از دستگیری عصمت به رویترز گفته است که «این پاسخی عملی از سوی شورای نظامی در ردِ تلاش‌های نخست‌وزیر اتیوپی برای میانجی‌گری است.»

یوسف گفته که آبی پیشنهاد داده شورای انتقالی متشکل از هشت عضو مدنی و هفت عضو نظامی با ریاست چرخشی به وجود بیاید:

 «اپوزیسیون تقاضا کرده است رهبران نظامی مسئولیت ریختن خون مردم در هفته اخیر را بپذیرند و اجازه بدهند تحقیقات بین‌المللی در خصوص خشونت‌ها و آزادی زندانیان سیاسی انجام شود.»

او همچنین گفته پوزیسیون تا برآورده شدن همه این شرایط با هیچ مذاکره‌ای موافقت نخواهد کرد.

مشاور آبی گفته است مذاکرات یک‌روزه با طرف‌های سودانی شامل ائتلاف آزادی و تغییر و نیروهای نظامی به خوبی برگزار شده و نخست‌وزیر اتیوپی برای ادامه گفت‌و‌گوها باز خواهد گشت.

ائتلاف آزادی و تغییر شامل گروه‌های مختلف اپوزیسیون سودان است که «اعلامیه آزادی و تغییر» را در یکم ژانویه علیه دولت البشیر صادر کردند. در این اعلامیه معترضان خواهان انتقال قدرت به یک «دولت غیرنظامی موقت از فن‌سالاران» شدند که در چهار سال شرایط را برای استقرار دموکراسی در سودان آماده کند. انجمن شاغلان سودان شامل اتحادیه پزشکان سودانی از نیروهای مهم حامی این اعلامیه بود.

«جنبش آزادی‌بخش مردم سودان-شمال» نیز شامل تعداد زیادی مبارز و جنگجوست که در دوران جنگ داخلی سودان طرف شورشیان سودان جنوبی را گرفتند. آبشخور این جنگ داخلی که با توافق صلح ۲۰۰۵ به پایان رسید، قومیت، نفت و ایدئولوژی بود. شورشیان شمال اما با جدایی سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ از جنوب جدا افتادند و در کشور سودان واقع شدند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.