ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آغاز کارزار ملی نافرمانی مدنی در سودان همزمان با دستگیر‌ی‌های گسترده

انجمن شاغلان سودان اعلام کرده است نافرمانی مدنی تا واگذاری قدرت به دولت مردمی ادامه خواهد داشت.

معترضان سودانی کارزار ملی نافرمانی مدنی علیه شورای نظامی انتقالی را آغاز کردند. این کارزار به دعوت انجمن شاغلان سودان آغاز شده که شنبه ۹ژوئن/ ۱۹ خرداد در بیانیه‌ای از مردم دعوت کرد در یک نافرمانی مدنی سراسری شرکت کنند. بر اساس این بیانیه، نافرمانی مدنی تا واگذاری قدرت به دولت مردمی ادامه خواهد داشت.

همزمان مخالفان در سودان می‌گویند در آستانه اعتصاب سراسری در این کشور، گروه بزرگی از کارکنان بانک‌ها، فرودگاه‌ها و شرکت برق دستگیر شده‌اند.

معترضان سودانی در اعتراض به پافشاری نظامیان بر ماندن در قدرت و سرکوب خونین مردم، نافرمانی مدنی را آغاز کرده‌اند

به گزارش خبرگزاری الجزیره، انجمن شاغلان سودان یک روز پس از سرکوب خون‌بار تظاهرکنندگان در خارطوم در بیانیه‌ای اعلام کرد کارزاری را برای «نافرمانی مدنی» کشوری آغاز کرده است. این انجمن از اصلی‌ترین گروه‌های اپوزیسیون و پایه‌گذار اعتراضات علیه عمرالبشیر، رئیس جمهوری پیشین است.

در بیانیه انجمن شاغلان سودان آمده است:

«جنبش نافرمانی مدنی شنبه (۹ ژوئن) آغاز خواهد شد و تنها وقتی پایان می‌یابد که یک دولت مدنی در تلویزیون دولتی ابراز وجود کند. نافرمانی مدنی یک حرکت صلح‌آمیز است و می‌تواند قدرتمندترین زرادخانه‌های دنیا را هم به زانو درآورد.»

هنوز مشخص نیست این کارزار در خیابان‌ها چگونه عمل خواهد کرد به ویژه در خارطوم که پس از سرکوب مردم همه جاده‌های اصلی و میدان‌ها خالی شده‌اند.

انجمن شاغلان سودان که یک نهاد صنفی سراسری است می‌گوید همزمان با این کارزار، بسیاری از کارمندهای سازمان‌های مختلف توسط کارفرمایانشان تهدید شده‌اند.

بر اساس گزارش پزشکان نزدیک به معترضان، حمله نیروهای مسلح که لباس نظامی به ‌تن داشتند به متحصنان سودانی تاکنون ۱۱۳ کشته به‌جا گذاشته است. به گفته شاهدان کشتار مردم توسط «نیروی واکنش سریع» انجام شده که بخشی از شبه‌نظامیان جنداوی هستند. آن‌ها در کشتار دارفور در سال ۲۰۰۳ هم دست داشتند.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی که جمعه ۷ ژوئن/ ۱۷ خرداد منتشر شد اعلام کرد شبه‌نظامیان جنداوی علاوه بر کشتار مردم، تلاش کرده‌اند با آزار و اذیت پرسنل بیمارستان‌ها مانع از ادامه درمان مجروحان شوند. آن‌ها همچنین چادرهایی را که برای درمان مجروحان بر پا شده بود به آتش کشیده‌ و تجهیزات پزشکی را نابود کرده و بیمارستان‌ها را غارت کرده‌اند. چند مورد تجاوز جنسی به پرستاران سودانی نیز در محل کارشان گزارش شده است.

تلاش‌های بین‌المللی هنوز نتوانسته تغییری برای تشکیل دولت مردمی ایجاد کند. پس از کشتار مردم معترض، آبی احمد، نخست‌وزیر اتیوپی برای میانجیگری بین شورای نظامی و معترضان جمعه پشت درهای بسته با ژنرال عبدالفتاح برهان، رئیس شورای انتقالی نظامی سودان دیدار و گفت‌وگو کرد. اما این دیدار به دستگیری سه‌ تن از رهبران اپوزیسیون منجر شد.

اتحادیه آفریقا نیز پنج‌شنبه ۶ ژوئن/ ۱۶ خرداد اعلام کرد تا تشکیل یک دولت موقت با حضور نیروهای مدنی به عنوان تنها راهکار موثر برای خروج از بحران، عضویت سودان و همه فعالیت‌های این کشور در اتحادیه آفریقا را به تعلیق درمی‌آورد.

  • بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.