دیدار اشرف غنی و زلمی خلیلزاد: تأکید بر گفتوگو بین افغانها
خلیلزاد میگوید در این مرحله از تلاشها برای صلح در افغانستان، طرفهای افغان باید نقش بیشتری ایفا کنند. او گفته است مذاکرات صلح وارد مرحله تازهای میشود.
نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در دیدار با رئیس جمهوری افغانستان بر نقش بیشتر طرفهای افغان در روند صلح در این کشور تأکید کرد. او میگوید گفتوگوهای صلح وارد مرحله تازهای میشود.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در ادامه هشتمین دور سفرهای خود، شامگاه یکشنبه ۱۹ خرداد / ۹ ژوئن وارد کابل شد و به دیدار محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در ارگ ریاست جمهوری رفت.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای گفته است که گفتوگوهای اشرف غنی و خلیلزاد بر آغاز مذاکرات بین افغانها متمرکز بود و دو طرف در این دیدار بر آغاز هرچه زودتر گفتوگوهای بینالافغانی تأکید کردهاند.
زلمی خلیلزاد نیز در توئیتهایی دیدار با اشرف غنی را خوب توصیف کرد و نوشت بحث بر سر ایجاد توافقی بینالمللی برای صلح و نیازهای منطقهای و معیارهای صلح بوده است.
او همچنین نوشته است که در دیدارش با رئیس جمهوری افغانستان توافق شده است که آمادگی برای آغاز گفتوگوهای بینالافغانی در حال حاضر ضروری است و افغانها باید در روند صلح سهم بیشتری داشته باشند.
— U.S. Special Representative Zalmay Khalilzad (@US4AfghanPeace) 9. Juni 2019
در بیانیه ارگ ریاست جمهوری افغانستان آمده است که از نقش آلمان در مورد گفتوگوهای بینالافغانی نیز ابراز خرسندی شده است.
هفته گذشته دومین نشست گروه مشترک آمریکا و اروپا به میزبانی آلمان در برلین برگزار شد و در آن زلمی خلیلزاد آخرین تحولات روند صلح در افغانستان را با مقامهای اروپایی در میان گذاشت. در این اجلاس قرار شد نشست بینالافغانی به میزبانی آلمان و قطر برگزار شود اما زمان برگزاری آن هنوز روشن نیست.
سفارت آمریکا در کابل همزمان با سفر زلمی خلیلزاد به افغانستان در بیانیهای گفته است مذاکرات صلح به مرحله حساسی رسیده است و شرکت بیشتر افغانها در روند چگونگی دستیابی به یک توافق سیاسی که صلح پایدار را به ارمغان بیاورد، بسیار مهم است.
گفتوگوهای افغانـافغان (بینالافغان) قرار بود ۳۰ فروردین / ۱۹ آوریل در دوحه قطر برگزار شود. از این گفتوگوها بهعنوان نخستین گام برای دستیابی به توافق صلح بین دولت محمد اشرف غنی و طالبان و سرآغازی برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان یاد شده بود. اما طالبان اعلام کرد که بهدلیل شمار زیاد نمایندگان دولت افغانستان در این نشست شرکت نمیکند.
از سوی دیگر نمایندگان طالبان تاکنون دو بار در مسکو با شخصیتهای سیاسی افغانستان گفتوگو کردهاند. در بار نخست نمایندهای از سوی دولت افغانستان شرکت نداشت اما در دومین نشست سفیر افغانستان در روسیه در این نشست حضور یافت. دومین نشست مسکو ۹ خرداد / ۳۰ مه بدون نتیجه پایان یافت. طالبان گفتند پیشرفتهایی صورت گرفته اما درخواست آتشبس را رد کردند.
زلمی خلیلزاد پیش از سفر به افغانستان، به پاکستان، آلمان و بلژیک رفته بود. هشتمین دور سفرهای او در چارچوب پیشبرد صلح در افغانستان جمعه ۱۰ خرداد / ۳۱ مه آغاز شد. خلیلزاد از قطر و امارات متحده عربی نیز دیدار خواهد کرد و در دوحه بار دیگر با نمایندگان طالبان وارد گفتوگو خواهد شد.
اشرف غنی هم بهدعوت عمران خان، نخستوزیر پاکستان در تیرماه به این کشور سفر خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.