ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شیب تند افزایش قیمت مسکن در تهران

براساس آمار بانک مرکزی ایران متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله‌شده در سطح تهران، در اردیبهشت‌ماه سال جاری ۱۲,۵ درصد گران‌تر شده است که در یک سال اخیر بی‌سابقه است.

بانک مرکزی ایران در آمارهای جدید خود از افزایش شدید قیمت مسکن در تهران خبر داده و گفته است میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله‌شده در تهران، در اردیبهشت‌ماه امسال ۱۲,۵ درصد رشد کرده که در یک سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

نمایی از تهران ـ عکس از آرشیو

بانک مرکزی در گزارش خود قیمت و شمار معاملات اردیبهشت‌ماه مسکن در پایتخت را منتشر کرده است. بر این اساس در اردیبهشت‌ امسال، شمار ۱۲هزار و ۱۲۸ واحد مسکونی در تهران معامله شده است که این تعداد نسبت به فروردین‌ماه حدود ۳,۵ برابر شده است اما همزمان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهشی ۳۶,۵ درصدی داشته است.

همچنین متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در اردیبهشت‌ماه ۱۲ میلیون و ۶۷۳ هزار تومان بوده که نسبت به فروردین‌ماه، ۱۲,۵ درصد افزایش داشته است.

قیمت مسکن در تهران نسبت به زمان مشابه سال قبل ۱۱۲ درصد و نسبت به اردیبهشت دو سال قبل ۱۷۹ درصد افزایش یافته است.

گرانی مسکن در پایتخت، در دو سال گذشته از بخش‌های شمالی شهر آغاز شد و از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ به مناطق جنوبی شهر کشیده شد تا جایی که در اردیبهشت‌ماه امسال منطقه ۹ تهران با ۱۳۴ درصد رشد سالیانه از بالاترین نرخ افزایش قیمت برخوردار بود و مناطق ۱۰، ۱۴ و ۱۵ در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

در ماه‌های گذشته بیشترین تقاضاها در تهران به سمت آپارتمان‌های ۵۰ تا ۷۰ مترمربعی جلب شد و این دسته از آپارتمان‌ها در مدت کوتاهی کمیاب شدند.

به‌گفته بانک مرکزی ایران معاملات آپارتمان‌های مسکونی تهران در اردیبهشت امسال به ۱۲,۱ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶,۵ درصد کاهش داشته است.

یکی از مهم‌ترین دلایل رشد قیمت مسکن در یک سال گذشته جهش ناگهانی در نرخ ارز عنوان شد. مردم با کاهش ارزش پول ملی به این فکر افتادند که دارایی‌های ریالی خود را تبدیل به سکه، ارز و ملک بکنند، از این رو با افزایش تقاضا و کمبود عرضه در بازار و همچنین افزایش تورم، قیمت‌ها با شیب تندی رو به افزایش گذاشت.

با کاهش نسبی قیمت ارز، طلا و سکه در بازار، برخی انتظار دارند قیمت مسکن کاهش یابد، این در حالی است که هزینه ساخت مسکن در ایران با توجه به رشد مواد اولیه نظیر مصالح ساختمانی، آهن آلات و… افزایش یافته است. بر این اساس انبوه‌سازان بر این نظرند که افزایش قیمت مسکن اتفاقی اقتصادی است و نمی‌توان انتظار کاهش قیمت‌ها در اثر کاهش قیمت در بازارهای موازی را داشت.

در ایران ۳۱ درصد خانوارها مستأجر هستند و در پنج سال اخیر شمار مستأجرها از ۲۶،۶ درصد به ۳۰،۷ درصد افزایش یافته است.

مسکن در زندگی اقتصادی ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. بر اساس آمارهای بانک مرکزی سهم مسکن از هزینه خانوار ایرانی ۳۵ درصد است. همچنین سهم املاک از ثروت خانوار ۸۰ درصد، سهم بخش ساختمان از اشتغال در کشور ۱۴ درصد و سهم بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری مسکن حدود ۹۸ درصد است. با توجه به این آمار ارزش مسکن موجود کشور حدود ۱۰ میلیون میلیارد تومان است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.