ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ده‌ها مورد تجاوز جنسی بعد از سرکوب معترضان در سودان

اعتصاب عمومی در سودان وارد سومین روز شد. ابعاد تازه‌ای از سرکوب آشکار شده است. معترضان نخست‌وزیر معرفی می‌کنند. مصر به نظامیان پیشنهاد همکاری داد.

با فراخوان ائتلاف «آزادی و تغییر» به نافرمانی مدنی در اعتراض به کشتار خارطوم و برای کناره‌گیری نظامیان از قدرت، در سومین روز اعتصاب عمومی در سودان، زندگی اجتماعی همچنان در خارطوم و سایر شهرهای این کشور متوقف شده است. نظامیان اینترنت را قطع کرده‌اند و دسترسی و تلفن‌های هوشمند هم محدود شده است. با این‌حال گزارش‌هایی از تجاوزهای جنسی به زنان و مردان معترض به بیرون درز کرده است.

گروهی از کشته‌شدگان در سرکوب معترضان در خارطوم (عکس: توییتر)

دوشنبه ۳ ژوئن/ ۱۳ خرداد شبه‌نظامیان جنداوی زیر نظر ارتش، خیابان‌های پیرامون محل تحصن در اطراف وزارت دفاع خارطوم را مسدود کردند و معترضان را به گلوله بستند و چادرها در محل تحصن را نیز به آتش کشیدند. بیش از ۱۱۸ نفر از معترضان کشته و بیش از ۷۸۴ نفر مجروح شدند. روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از پزشکان سودانی گزارش داده است که در طی هفته گذشته دست‌کم ۷۰ مورد تجاوز جنسی شبه‌نظامیان جنداوی به زنان و مردان معترض در بیمارستان‌های خارطوم ثبت شده است.

یک پزشک سودانی که در بیمارستانی در سودان کار می‌کند، گزارش داده که تنها او پنج زن و سه مرد را که شبه‌نظامیان جنداوی به آن‌ها تجاوز کرده‌اند درمان کرده است. در بیمارستان دیگری در جنوب خارطوم دو نفر به دلیل تجاوز جنسی تحت درمان قرار گرفتند. چهار شبه‌نظامی جنداوی به یکی از این دو نفر تجاوز کرده بودند. بسیاری از قربانیان تجاوزهای جنسی بعد از کشتار خارطوم، از مراجعه به مراکز درمانی وحشت دارند.جمعه گذشته سازمان بهداشت جهانی گزارش داده بود که شبه‌نظامیان بیمارستان‌های خارطوم را محاصره کرده‌اند و برای خاتمه دادن به درمان مجروحان، پرسنل بیمارستان‌ها را اذیت و آزار و تجهیزات پزشکی را تخریب می‌کنند. چند مورد تجاوز جنسی به پرستاران هم گزارش شده است.

— Abdul Musa - عبدالقادر موسى (@PepJunior1) 10. Juni 2019

ائتلاف «آزادی و تغییر» و ائتلاف مشاغل سودان از معترضان خواسته‌اند که تا کناره‌گیری نظامیان از قدرت، با نافرمانی مدنی و سنگربندی در خیابان‌ها و مسدود کردن پل‌ها به اعتراضات خود ادامه دهند. روز گذشته، در دومین روز اعتصاب عمومی در سودان، ژنرال جمال‌الدین عمر، یکی از اعضای شورای انتقالی نظامی، معترضان را متهم کرد که مسئول «رویدادهای تأسف‌آور» هفته گذشته در خارطوم‌اند. این مقام نظامی اعلام کرد که حضور نیروهای امنیتی و شبه‌نظامیان جنداوی در خارطوم و سایر شهرهای سودان تقویت می‌شود. در اعتصاب همگانی عدم حضور کارمندان در بخش دولتی و خصوصی به ۹۰ درصد رسیده است. اعتصاب همگانی در روز سه‌شنبه به سومین روز خود رسید. مغازه‌ها همچنان تعطیل و آمد و شد در خیابان‌های خارطوم اندک و زندگی اجتماعی در سراسر سودان همچنان متوقف شده است.

شامگاه دوشنبه ۱۰ ژوئن/۲۰ خرداد  ائتلاف «آزادی و تغییر» اعلام کرد عبدالله حمدوک، مدیر سابق کمیسیون اقتصادی سازمان ملل را به عنوان نخست‌وزیر آتی سودان معرفی خواهد کرد. علاوه بر این معترضان هشت عضو مجلس انتقالی را معرفی می‌کنند که سه نفر از آن‌ها زن خواهند بود. شورای نظامی سودان تاکنون در این‌باره سکوت کرده است.

برخی رسانه‌های عربی در خبرهای تأیید نشده‌ای گزارش داده‌اند که عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر به شورای نظامی سودان برای شکستن نافرمانی مدنی پیشنهاد همکاری داده است. مصر، امارات متحده عربی و عربستان سعودی از نظامیان حمایت می‌کنند. وزارت خارجه آمریکا شامگاه گذشته اعلام کرد تیبور ناگی، معاون وزارت خارجه آمریکا در امور آفریقا را به سودان اعزام می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.