«مافیای زباله هزاران زبالهگرد، از جمله ۴۷۰۰ کودک را در تهران استثمار میکند»
زبالهگردان تهران را محرومترین لایههای اجتماعی، یعنی «کودکان کار، اتباع بیگانه، و آسیبدیدگان اجتماعی» تشکیل میدهند.
یک عضو شورای شهر تهران از وجود ۱۴ هزار زبالهگرد در سطح پایتخت ایران خبر داد. به گفته مجید فراهانی، این زبالهگردان از آسیبپذیرترین افراد جامعه هستند و مافیای زباله آنها را استثمار میکند.
فراهانی در تذکر پیش از دستور در صد و چهل و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران زبالهگردان تهران را «کودکان کار، اتباع بیگانه، و آسیبدیدگان اجتماعی» معرفی کرد و گفت:
«بازیافت زباله و منابع سرشار اقتصادی ناشی از این طلای کثیف، سبب شده است تا ما شاهد شکل گیری مافیای منفعتگرای کثیفی باشیم که نه فقط محیط زیست شهر را قربانی مطامع و منافع مادی خود می کند، بلکه با بهره کشی و استثمار کودکان کار، اتباع بیگانه و آسیب دیدگان اجتماعی را به عنوان زباله گرد به خدمت می گیرد تا از جمع آوری و بازیافت زباله ها،کیسه ی منافع خود را پر تر کند.»
به گفته این عضو شورای شهر پایتخت، شهرداری با واگذاری مجوز جمعآوری زباله به پیمانکارانِ این «مافیای زباله» در به وجود آمدن چینن وضعیتی مقصر است:
«فقدان نظارت دقیق و واگذاری مجوز جمع آوری زباله به پیمانکارانی که کودکان محروم را که برای نان ناچارند کار کنند را بکار می گیرند، سبب شده است تا ما شاهد پرسه ۱۴هزار زبالهگرد در تهران باشیم که متاسفانه از این تعداد ۴۷۰۰ نفر یعنی یک سوم این رقم کودک هستند.»
او خواهان برخورد شهرداری با این پیمانکاران شد.
کودکان افغانستانی زبالهگرد، قربانیان اصلی مافیای زباله
ماجرای به خدمتگرفتن کودکان کار، بهویژه کودکان مهاجر و پناهنده از مرز به تهران سال گذشته جنجالی شد، وقتی یک کودک کار گفت که مأموران شهرداری گوش او را با تیغ بریدند.
پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری تهران، کودکان کار را برای جمعآوری زباله به کار میگیرند. به گفته سازمان خیریه «جمعیت امام علی»، اکثریت آنها افغانستانی هستند.
مراکزی در حاشیه شهر تهران نیز برای تفکیک زباله ایجاد شده. کودکان که به عنوان کارگر ارزان به کار گرفته میشوند در این مراکز زندگی میکنند.
طیبه سیاوشی، یکی از نمایندگان شورای شهر تهران ۱۱ مرداد گذشته در گفتوگو با رسانههای داخلی از پیدایش جریانهای سازمانیافته برای انتقال کودکان مهاجر از مرز به پایتخت خبر داده بود:
«جریانهای سازمان یافتهای در فرایند انتقال مهاجرین از مرز به پایتخت وجود دارد، به طوری که بیش از بیست کودکِ ۹ تا ۱۰ ساله را داخل یک خودرو جمع کرده و به تهران میآورند و بعد این کودکان زیر دستِ پیمانکاران شهرداری زبالهگردی کرده یا در کارگاههای تفکیک زباله کار میکنند.»
الهام فخاری، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر نیز همان زمان اطلاع داده بود که کودکان زبالهگرد در «کارگاههای تفکیک زباله» میخوابند.
ناپدیدشدن این کودکان، فروششان و فروش اعضایشان هم از دیگر بحثهای تلخ زبالهگردی است و بر اساس برخی گزارشها، گاهی جنازه برخی از این کودکان که اعضای بدن آنها قاچاق شده، بدون چشم و کلیه در میان زبالهها پیدا شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.