ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر دفاع: فیلم سنتکام درباره حمله به نفتکش‌ها سندیت ندارد

همزمان با اظهارات امیر حاتمی، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا چند شیء را به خبرنگاران نشان داد که می‌بایست ثابت کند انفجار نفتکش‌ها کار ایران است.

ابتدا رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران مداخله ایران در حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان را رد کرد و سپس امیر حاتمی اعلام کرد که فیلم سنتکام سندیت ندارد. وزیر دفاع آمریکا را متهم کرد که با ایجاد تنش در خلیج فارس و دریای عمان قصد دارد چین، ژاپن و اروپا را تحت فشار قرار دهد. در همان حال ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا گروهی از خبرنگاران را به پایگاه نظامی نزدیک بندر فجیره دعوت کرد. ادعاهای تازه‌ای درباره نوع انفجار مطرح شد.

امیر حاتمی، وزیر دفاع (عکس: آرشیو)

سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران چهارشنبه ۱۹ ژوئن/۲۹ خرداد در حاشیه برگزاری جلسه هیأت دولت اعلام کرد که ایران هیچگونه مداخله‌ای در حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان نداشته است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) وزیر دفاع در جمع خبرنگاران گفت:

 «بعد از حمله به نفتکش‌ها شناورهای ما به منطقه رفتند و اقدامات متعددی انجام داده و محیط را امن کردند. می‌شود از هر کدام از این اقدامات، فیلم گرفته شود و به شکل خاصی منتشر شود اما این نوع فیلم‌ها هیچگونه سندیتی ندارد.»

پنجشنبه ۲۳ خرداد / ۱۳ ژوئن همزمان با سفر شینرو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به تهران و دیدار و گفت‌وگوی او با رهبر جمهوری اسلامی، به دو نفتکش فرانت آلتر با پرچم جزایر مارشال، و کوکوکا کوریجوس با پرچم پاناما در دریای عمان حمله شد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با اتکا به ویدیویی که  ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (ستنکام) منتشر کرده اعلام کرده‌اند که حمله به نفتکش‌ها کار ایران است.

امیر حاتمی، وزیر دفاع درباره فیلمی که سنتکام منتشر کرده و ادعا می‌کند که نیروهای ایران مین عمل‌نکرده‌ای را از بدنه نفتکش‌ها جدا می‌کنند گفت تاریخ و مکان فیلمبرداری که در این فیلم نشان داده می‌شود، مشخص نیست و بنابراین سندیت ندارد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی تلویحاً امارات را متهم به بهره‌برداری سیاسی از حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان و در بندر فجیره کرد.

در همان حال به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در نزدیکی بندر فجیره امارات مستقر است، گروهی از خبرنگاران را دعوت کرد. سرهنگ شان کیدو روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت نوع انفجار در نفتکش کوکوکا کوریجوس با نوع انفجاری که یک شی پرنده سبب آن شود تفاوت دارد. این سرهنگ ارتش آمریکا ادعا کرد که برای صدمه زدن به نفتکش ژاپنی کوکوکا از مینی استفاده شده که به مین‌های ضد کشتی در زرادخانه نیروهای مسلح ایران شباهت دارد. خدمه کشتی اما با صراحت اعلام کرده‌اند که قبل از حمله به نفت‌کش دو شیء پرنده را مشاهده کرده‌اند.

کیدو در ادامه سخنانش از کشف اثر دست بر بدنه نفتکش کوکوکا خبر داد و اشیایی را مقابل دیدگان خبرنگاران گذاشت که به گفته مسئولان آمریکایی دخالت ایران در این حادثه را ثابت می‌کند.

روز گذشته (سه‌شنبه ۲۸ خرداد/ ۱۸ ژوئن) سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران همزمان با برگزاری اجلاس وزیران خارجه اتحادیه اروپا، در واکنش به حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان گفت:

«جمهوری اسلامی ایران آن‌قدر بزرگ است که اگر اراده‌ای در بستن تنگه هرمز بکند، این‌گونه نیست که شناور یا نفت‌کشی بتواند از این تنگه عبور کند. ما آن قدر شجاعت داریم که مسئولیت اقدامات خود را بر عهده بگیریم و با قامتی افراشته و صدایی بلند آن را فریاد بزنیم و عواقب آن را هم بپذیریم.»

 این نخستین اظهار نظر یک مقام بلندپایه نظامی ایران درباره حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان بود. امیر حاتمی، وزیر دفاع چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به سخنان ترامپ در گفت‌وگو با نشریه تایم ادعا کرد که خلیج فارس اهمیت پیشین را برای آمریکا از دست داده و اکنون ایالات متحده و متحدانش تلاش می‌کند «کشورهایی که در آبراه‌های این منطقه منافعی دارند مثل چین، ژاپن، کره و اروپا را تحت فشار قرار دهند» و در همان حال از سویی قصد دارند زمینه را برای «ایران‌هراسی» جدیدی فراهم کنند.

هیروشیگو سکو، وزیر صنایع ژاپن جمعه هفته گذشته در یک نشست خبری در توکیو اعلام کرد که حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان در دستور کار وزیران اقتصاد و محیط زیست کشورهای گروه «جی ۲۰» قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.