ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش ٣٠ درصدی بیماری‌های روانی در ایران

<p>برپايه مطالعات انجام شده از سال ١٣٩٠ تا ١٣٩٤، نزديک به ٢٠ تا ٣٠ درصد از جمعيت کشور دچار مشکلات روانی خواهند شد.</p> <!--break--> <p><br /> تارنمای روزنامه شرق، امروز سه&zwnj;شنبه ۳۰ خرداد گزارش داد، علی&zwnj;رضا مصداقی&zwnj;نيا، معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفته است: &quot;برپايه مطالعات انجام شده از سال ١٣٩٠ تا ١٣٩٤، نزديک به ٢٠ تا ٣٠ درصد از جمعيت کشور دچار مشکلات روانی خواهند شد.&quot;</p> <p><br /> سال ١٣٧٨ نزديک به ٢١ و نيم درصد از شهروندان تهرانی به انواع اختلالات روانی دچار شدند اما اين ميزان در سال ١٣٩٠ به ٣٥&zwnj; و سه دهم درصد رسيد.</p> <p><br /> در حالی که برپايه مصوبه دولت، وزارت بهداشت موظف است، هر پنج سال، در زمينه شيوع بيماری&zwnj;های روانی در سطح کشور مطالعاتی انجام دهد اما اين مصوبه، به صورت پی درپی اجرا نشده است، از اين رو آخرين آمار از شيوع بيماری&zwnj;ها و اختلالات روانی، در سال ١٣٨٤انجام شده و رقم ٢١&zwnj; درصد را نشان می&zwnj;دهد.</p> <blockquote> <p>آخرين آمار از شيوع بيماری&zwnj;ها و اختلالات روانی، در سال ١٣٨٤انجام شده و رقم ٢١&zwnj; درصد را نشان می&zwnj;دهد</p> </blockquote> <p>با اين وجود، احمد جليلی، روان&zwnj;پزشک و نماينده انجمن جهانی روان&zwnj;پزشکی در آسيای ميانه و غربی، آمارهای اعلام شده در مورد ميزان شيوع بيماری&zwnj;های روانی در ايران را دقيق نمی&zwnj;داند و می&zwnj;گويد: &quot;درصد واقعی بيشتر از آماری است که به صورت رسمی اعلام می&zwnj;شود. &quot;</p> <p><br /> اواخر ارديبهشت&zwnj;ماه سال جاری، مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران، گفته بود: &quot;تنها ١٠ هزار تخت روان&zwnj;پزشکی در بيمارستان های کشور وجود دارد که ٤١ درصد از اين&zwnj; ميزان در تهران قرار دارد.</p> <p><br /> وزير بهداشت ايران، افزوده بود: &quot;در ١٧ استان، تخت روان&zwnj;پزشکی و در ٢٣ استان نيز، تخت روانی کودک وجود ندارد.&quot;</p> <p><br /> از سوی ديگر، برپايه آمارهای وزارت بهداشت ايران، تنها دو&zwnj;هزار و ٣٠٠ نفر پزشک دوره ديده در سراسر کشور فعال هستند. اين در حالی است که در تنظيم لايحه بودجه سال ۱۳۹۱، اعتباری برای بخش سلامت روان و اجتماعی مردم در نظر گرفته نشده است.</p> <p><br /> احمد جليلی در ادامه سخنان خود افزود: &quot;هرگاه، جامعه&zwnj;ای در مسير يک تغيير و تحول سريع چون جنگ، انقلاب، بحران&zwnj;های اقتصادی و غيره قرار گيرد، دچار نوساناتی از جمله بيماری&zwnj;های روانی می&zwnj;شود.&quot;</p> <p><br /> به گزارش تارنمای خبرآنلاين، پيش از اين در تيرماه سال گذشته، بهزاد دماری، عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست &quot;تجربيات جهانی و نگاهی همه&zwnj;جانبه به پيش&zwnj;گيری از کودک&zwnj;آزاری&quot; گفته بود: &quot;شيوع بيماری&zwnj;های روانی در سال ۱۳۷۹ نزديک به ۲۱ درصد بود در حالی که اکنون اين ميزان به ۳۴ و ۹ دهم درصد افزايش يافته است و اين روند رو به افزايش است. &quot;</p> <p><br /> وی با انتقاد از سياست&zwnj;های کلان کشور در زمينه سلامت روانی شهروندان افزوده بود: &quot;رتبه ايران در رتبه&zwnj;بندی نشاط ملت&zwnj;های جهان، در سال ۲۰۰۶ بين ۱۷۰ کشور ۹۶ بود. اکنون می&zwnj;توان برآورد کرد بيش از ۲۵ ميليون بيمار روانی ايرانی در کنار افراد سالم، زندگی می&zwnj;کنند. &quot; </p> <p>&nbsp;</p>

برپايه مطالعات انجام شده از سال ١٣٩٠ تا ١٣٩٤، نزديک به ٢٠ تا ٣٠ درصد از جمعيت کشور دچار مشکلات روانی خواهند شد.

تارنمای روزنامه شرق، امروز سه‌شنبه ۳۰ خرداد گزارش داد، علی‌رضا مصداقی‌نيا، معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفته است: "برپايه مطالعات انجام شده از سال ١٣٩٠ تا ١٣٩٤، نزديک به ٢٠ تا ٣٠ درصد از جمعيت کشور دچار مشکلات روانی خواهند شد."

سال ١٣٧٨ نزديک به ٢١ و نيم درصد از شهروندان تهرانی به انواع اختلالات روانی دچار شدند اما اين ميزان در سال ١٣٩٠ به ٣٥‌ و سه دهم درصد رسيد.

در حالی که برپايه مصوبه دولت، وزارت بهداشت موظف است، هر پنج سال، در زمينه شيوع بيماری‌های روانی در سطح کشور مطالعاتی انجام دهد اما اين مصوبه، به صورت پی درپی اجرا نشده است، از اين رو آخرين آمار از شيوع بيماری‌ها و اختلالات روانی، در سال ١٣٨٤انجام شده و رقم ٢١‌ درصد را نشان می‌دهد.

آخرين آمار از شيوع بيماری‌ها و اختلالات روانی، در سال ١٣٨٤انجام شده و رقم ٢١‌ درصد را نشان می‌دهد

با اين وجود، احمد جليلی، روان‌پزشک و نماينده انجمن جهانی روان‌پزشکی در آسيای ميانه و غربی، آمارهای اعلام شده در مورد ميزان شيوع بيماری‌های روانی در ايران را دقيق نمی‌داند و می‌گويد: "درصد واقعی بيشتر از آماری است که به صورت رسمی اعلام می‌شود. "

اواخر ارديبهشت‌ماه سال جاری، مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران، گفته بود: "تنها ١٠ هزار تخت روان‌پزشکی در بيمارستان های کشور وجود دارد که ٤١ درصد از اين‌ ميزان در تهران قرار دارد.

وزير بهداشت ايران، افزوده بود: "در ١٧ استان، تخت روان‌پزشکی و در ٢٣ استان نيز، تخت روانی کودک وجود ندارد."

از سوی ديگر، برپايه آمارهای وزارت بهداشت ايران، تنها دو‌هزار و ٣٠٠ نفر پزشک دوره ديده در سراسر کشور فعال هستند. اين در حالی است که در تنظيم لايحه بودجه سال ۱۳۹۱، اعتباری برای بخش سلامت روان و اجتماعی مردم در نظر گرفته نشده است.

احمد جليلی در ادامه سخنان خود افزود: "هرگاه، جامعه‌ای در مسير يک تغيير و تحول سريع چون جنگ، انقلاب، بحران‌های اقتصادی و غيره قرار گيرد، دچار نوساناتی از جمله بيماری‌های روانی می‌شود."

به گزارش تارنمای خبرآنلاين، پيش از اين در تيرماه سال گذشته، بهزاد دماری، عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست "تجربيات جهانی و نگاهی همه‌جانبه به پيش‌گيری از کودک‌آزاری" گفته بود: "شيوع بيماری‌های روانی در سال ۱۳۷۹ نزديک به ۲۱ درصد بود در حالی که اکنون اين ميزان به ۳۴ و ۹ دهم درصد افزايش يافته است و اين روند رو به افزايش است. "

وی با انتقاد از سياست‌های کلان کشور در زمينه سلامت روانی شهروندان افزوده بود: "رتبه ايران در رتبه‌بندی نشاط ملت‌های جهان، در سال ۲۰۰۶ بين ۱۷۰ کشور ۹۶ بود. اکنون می‌توان برآورد کرد بيش از ۲۵ ميليون بيمار روانی ايرانی در کنار افراد سالم، زندگی می‌کنند. "

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.