ظریف: اراده ایران برای مبارزه با مواد مخدر به پرهیز از یکجانبهنگری بستگی دارد
وزیر خارجه ایران قبل از اعمال تحریمهای تازه آمریکا علیه جمهوری اسلامی هشدار داد که ایران ممکن است مرزهای خود را برای انتقال مواد مخدر به غرب باز بگذارد.
وزیر خارجه ایران قبل از اعمال تحریمهای تازه آمریکا علیه جمهوری اسلامی هشدار داد که اراده جمهوری اسلامی برای مبارزه با مواد مخدر، به «پرهیز از سیاسیسازی و یکجانبهگرایی» و توجه به «همکاریهای بینالمللی» بستگی دارد، بیان این معنا که با گسترش تحریمها ایران ممکن است مرزهای خود را برای انتقال مواد مخدر به غرب باز بگذارد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دوشنبه ۳ تیر در سخنانی که در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در محل ستاد مبارزه با مواد مخدر در تهران ایراد کرد گفت اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران مانع اجرای همکاریهای بینالمللی در عرصه مبارزه با مواد مخدر شده و آمریکا و برخی کشورهای غربی مسئول مستقیم عواقب ناگوار و ایجاد اختلال در مبارزه بینالمللی با مواد مخدر هستند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شنبه گذشته در توئیتر خود اعلام کرد که از روز دوشنبه (امروز) تحریمهای جدیدی علیه ایران بهاجرا گذاشته خواهد شد. والاستریت ژورنال بهنقل از یک مقام نزدیک به وزارت خزانهداری آمریکا نوشته است که یکی از این تحریمها احتمالاً تحریم کانال ویژه مالی اروپا با ایران موسوم (اینستکس) است. والاستریت ژورنال همچنین احتمال داد که تحریمهای جدید، بیشتر بهصورت ثانویه و بهشکل جریمه کردن بانکها، شرکتهای بیمه و شرکتهای تجاری خارجی باشد.
محمد جواد ظریف در سخنانی که در آستانه اعمال تحریمهای حدید در تهران ایراد کرد، بدون اشاره مستقیم به این تحریمها گفت:
«آمریکا در اعمال تحریمها و اقدامات قهری یکجانبه، مانع اجرای همکاریهای بینالمللی به ویژه در عرصه مبارزه با مواد مخدر شده و آمریکا و برخی کشورهای غربی مسئول مستقیم عواقب ناگوار و ایجاد اختلال در مبارزه بینالمللی با مواد مخدر هستند.»
پیش از این حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۱۸ اردیبهشت سال جاری همزمان با کاهش سطح تعهدات ایران در برجام بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به تأخیر اروپا در به اجرا درآوردن اینستکس برای مبادلات بانکی و معاملات نفتی ایران، در نامهای به سران پنج کشور، به قدرتهای اروپایی هشدار داد که با برآورده نشدن منافع ایران در قالب توافق هستهای، ایران نمیتواند هزینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مسائل امنیتی و پذیرش پناهجویان را بپردازد.
رئیس جمهوری اسلامی در نامهاش به سران بریتانیا، آلمان، فرانسه، روسیه و چین با اشاره به جنبههای مختلف توافق هستهای، به مسایل دیگری چون خطر تروریسم و مواد مخدر پرداخته و خطاب به قدرتهای اروپایی گفته بود:
«از شما نمیخواهیم طبق مصلحت ایران اقدامی کنید، بلکه برای مصالح، آینده و برای کشورهای خودتان امروز وظیفه خود را انجام دهید.»
ظریف در سخنانی که دوشنبه ۳ تیر در تهران ایراد کرد، یادآوری کرد که جمهوری اسلامی سالانه ۳۰۰ میلیون دلار برای مقابله با قاچاق مواد مخدر هزینه میکند و در مجموع ۸۰ درصد مجموع کشفیات جهانی مواد مخدر را به خود اختصاص داده که این رقم - به گفته ظریف - در سال گذشته میلادی بالغ بر ۸۰۰ تن است.
وزیر خارجه ایران در پایان سخنان خود گفت اراده جمهوری اسلامی برای مبارزه با مواد مخدر، به «پرهیز از سیاسیسازی و یکجانبهگرایی» و توجه به «همکاریهای بینالمللی» بستگی دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
جهان
آقای ظریف این حرفها شوخی است با در آمد ملیاردی سربرداران قاچاقچی و مواد افیونی ناب سران رژیم امام جمعه ها ، اعضا محترم شورای نگهبان ، مجلس نه چندان محترم و همیشه در حال چرت خبرگان و مواد افیونی یاوه گویان روی منبر و در تلویزیون و مواد مخدر از نوع عالی رهبر معظم و پدر عروسشان حداد ظالم و پیشکسوتتان دکتر اطفال متخصص وزارت امور خارجه اسلامی دکتر ولایتی که انقدر سر حال باشد و بتمام ده ها مسولیتش رسیدگی کند چه میکنید ، ببخشید شاید این نطق شما برای رادیو و تلیزیون و آقای شریعتمداری کیهان بوده و یا خود شما هم بله از نوع خوبش تازگی مصرف میکنید و برای شرکای اروپایی هم میفرستید ماجرای صادق طباطبایی و کشف محموله های دیپلماتیک همراهش به آلمان از یادمان نرفته