ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارشگر سازمان ملل: حقوق بشر در «آپارتاید اقلیمی» نابود می‌شود

به گفته گزارشگر ویژه فقر و حقوق بشر، جهان به خاطر بحران اقلیمی در آستانه شرایطی است که دگرهراسی افزایش یابد، ثروتمندان با پول از گرما و گرسنگی بگریزند و بقیه رنج بکشند.

یک کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار داد که جهان به شکل روزافزونی در معرض خطر «آپارتاید اقلیمی» قرار دارد؛ یعنی در آستانه شرایطی که دگرهراسی افزایش یابد، ثروتمندان با پول از گرما و گرسنگی ناشی از بحران اقلیمی بگریزند و بقیه انسان‌ها رنج بکشند.

معترضان شورش نابودی در لندن ــ عکس:‌ توئیتر، @ExtinctionR

به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، فیلیپ الستون، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره فقر شدید و حقوق بشر اعلام کرد که تأثیرات گرمایش جهانی نه تنها حقوق بنیادین صدهامیلیون انسان همچون حق حیات، آب، غذا و مسکن را بر باد خواهد داد، بلکه دموکراسی و حکومت قانون را نیز به نابودی خواهد کشاند:

«دموکراسی و حکومت قانون، و نیز طیف گسترده‌ای از حقوق سیاسی و مدنی به طور کامل در معرض خطر هستند. خطر نارضایتی اجتماعی، نابرابری فزاینده و سطوح بزرگتر محرومیت در میان برخی گروه‌ها، احتمالاً به افزایش واکنش‌های ناسیونالیستی، دگرهراسانه،‌ نژادپرستانه و غیره می‌انجامد».

به گفته او، تأثیرات بحران اقلیمی می‌تواند به «یک سناریوی "آپارتاید اقلیمی" بینجامد که در آن ثروتمندان برای فرار از داغی، گرستگی و نزاع می‌گریزند و بقیه جهان به حال خود رها می‌شوند تا رنج بکشند».

گزارش الستون به شورای حقوق بشر  سازمان ملل با این نتیجه‌گیری به پایان می‌رسد: «چه بسا حقوق بشر از بلوای آینده جان به در نبرد».

    انتقاد از کم‌کاری‌ها، حمایت از فعالان

    الستون منتقد گام‌های «آشکارا ناکافی» سازمان ملل، کشورها، ان‌جی‌اوها و کسب‌و‌کارهاست و می‌گوید این اقدامات «با فوریت و بزرگی تهدید پیش‌رو متناسب نیستند».

    راهپیمایی دانش‌آموزان سوئیسی در لوزان علیه بی‌توجهی به تغییرات اقلیمی ــ منبع: AFP

    گزارشگر ویژه فقر شدید و حقوق بشر ملل متحد در گزارش‌اش به شورای حقوق بشر درباره تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌تازد و او را به «ساکت‌کردن فعالانه» علم اقلیمی متهم می‌کند.

    ژایر بولسونارو، رئیس‌جمهوری برزیل نیز به خاطر وعده‌هایش برای گشودن آمازون به روی استخراج معدن به نقد کشیده شده است.

    الستون در عین حال به تحولات مثبتی نیز اشاره کرد: شکایت‌های قانونی علیه دولت‌ها و شرکت‌های سوخت فسیلی، اکتیویسم گرتا تونبرگ و اعتصاب‌های جهانی مدرسه‌ها و جنبش «شورش نابودی».

    گزارش الستون درباره تغییرات اقلیمی و فقر به طور رسمی جمعه به شورای حقوق بشر در ژنو ارائه خواهد شد.

    در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • حقیقتگو

      لاقل درمورد ایران چنین است که هیچ دارنده اتومبیلی که به قصد پرکردن باک اتومبیلش راهی ایستگاه پمپ بنزین میشود از کارگرپمپ بنزین که مسئول جریان بنزین به باک اتومبیل و دریافت پول آن است ازآنچه درخانواده اش می گذرد جویا شود ودرمورد راننده تانکر بنزین که بنزین را به پمپ بنزین تحویل میدهد هم چنین است ...برای صاحبان اتومبیل موجودیت ایستگاه پمپ بنزین وخدمات ان درقبال پرداخت پول امری است کاملا" معمولی ومسلم..دربعد بزرگتر کشورهای خارجی که نفت و گازو دیگرمنابع کشورهای خاورمیانه مورد نیازشان بوده ومی باشد هرگز درامورزندگانی و رفاهی واقتصادی و آزادی مردمان این کشورها همچون کارگرپمپ بنزین و راننده تانکرحمل کننده بنزین نه پرس وجوئی کرده اند و نه هیچگاه خواهان آن بوده اند...ولی بدرستی واقف بوده اند که مکیدن منابع کشورها با قیمت های بسیارنازل برموجودیت دیکتاورها دراین کشورها که مردمان این کشورها درحصرنگه داشته و نگذارند دخالتی درامور فروش منابع کشورهایشان داشته باشند چه با زوراسلحه و چه با تهدید وچه با افکارواهداف منحرف کننده دینی ...اگر این موردها درچپاولگری منابع این کشورها با مخالفت مردمی مواجه شد این بارخودشان دست بکار شده و با حمله نظامی به اصطلاح دمکراتی آور دیکتاتوردیگری جای نشینش می کنند....هرگزیادم نمی رود درگوپه قطاردرالمان چندآلمانی بابت اینکه شاه قیمت نفت را انگوگ می کند و ادعای ملی گرائی و خواهان رفاه و پیشرفت مردم ایران است مورد خشم آنها واقع میشد ومی گفتند مردک " شاه" کراوات میزند وتصورمی کند آدمی است که منابع نفتی ایران به مردم ایران تعلق دارد...!!!