ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«اولین محموله نفت ایران پس از لغو معافیت‌های آمریکا به چین تحویل داده شد»

در حالی‌که گفته می‌شد چین خرید نفت از ایران را متوقف کرده، رسانه‌های ایران خبر داده‌اند که یک نفتکش تحت مالکیت ایران یک میلیون بشکه نفت را ۲۰ ژوئن به چین تحویل داده است.

گزارش‌های پیشین حاکی از آن بود که چین خرید نفت از ایران را متوقف کرده است اما رسانه‌های ایران از تحویل نخستین محموله نفت ایران پس از لغو معافیت‌های آمریکا به چین خبر داده و گفته‌اند یک میلیون بشکه نفت ۲۰ ژوئن به پالایشگاه جینگسی چین تحویل داده شده است.

عکس از آرشیو

خبرگزاری تسنیم چهارشنبه ۵ تیر نوشته است که یک نفتکش تحت مالکیت شرکت ملی نفتکش ایران به نام «سالینا» با محموله حدود یک میلیون بشکه نفت ایران پایانه جزیره خارک ایران را در تاریخ ۳ خرداد / ۲۴ مه ‌ترک کرده و چند هفته بعد در ۳۰ خرداد / ۲۰ ژوئن محموله خود را به پالایشگاه جینگسی در نزدیکی بندر جینزوی پکن تحویل داده است.

این پالایشگاه متعلق به شرکت ملی نفت چین، خریدار قدیمی نفت ایران است.

تسنیم از این اقدام به‌عنوان اولین خرید نفت خام ایران توسط چین پس از لغو معافیت‌های آمریکا یاد کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا  ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت سال گذشته اعلام کرد که ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شود و تحریم‌های نفتی علیه ایران را مجدداً اعمال می‌کند. این اقدام با مخالفت کشورهای اروپایی امضاکننده برجام و همچنین روسیه و چین مواجه شد.

تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت و گاز و همچنین کشتیرانی ایران ۱۴ آبان ۱۳۹۷ / ۵ نوامبر ۲۰۱۸ بازگشت. آمریکا گفته‌ بود هدفش رساندن صادرات نفت ایران به صفر است اما پس از اجرای تحریم‌ها، هشت کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، ایتالیا، یونان و تایوان به‌طور موقت از این تحریم‌ها معاف کرد. دوم اردیبهشت / ۲۲ آوریل سال جاری دولت آمریکا اعلام کرد که معافیت هشت کشور از تحریم نفتی ایران را تمدید نمی‌کند.

خبرگزاری تسنیم نوشته است که ایران طی سال گذشته مقادیر قابل توجهی نفت خام به چین تحویل داده است. «تأسیسات ذخیره شرکت ملی نفت چین می‌تواند ۱۹ میلیون بشکه نفت را در خود جای دهد ولی در نبود معافیت‌ها، ذخیره نفت خام ایران نقض تحریم‌های آمریکا است».

این خبرگزاری افزوده است که انتظار می‌رود چندین نفتکش دیگر در هفته‌های آتی به چین برسند.

براساس گزارش‌های قبلی، چین که در سه ماه نخست سال جاری روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کرد، خرید نفت از ایران را متوقف کرده بود. پالایشگاه‌های شرکت پتروشیمی چین (سینوپک) فاز اول میدان نفتی یادآوران را راه‌اندازی کرده بود و قرار بود در فاز دوم این میدان را توسعه دهد که با تحریم ایران کناره‌گیری کرد. شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی) هم برای توسعه میدان آزادگان به جای پول نقد روزانه ۶۷ هزار بشکه نفت از ایران تحویل می‌گرفت. این قرارداد هم متوقف شد.

سینوپک، بزرگترین پالایشگاه نفت چین و شرکت ژوهای ژن‌رونگ در مجموع خرید ۹۰ درصد نفت ایران را در میان خریداران چینی در دست داشتند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در سفر ۲۷ اردیبهشت / ۱۷ مه خود به چین و گفت‌وگو با وانگ یی، همتای چینی خود در پکن گفته بود: «اگر جامعه بین‌المللی و سایر کشورهای عضو برجام و دوستان ما در برجام مثل چین و روسیه تمایل دارند که این دستاورد حفظ شود با اقدامات عملی باعث شوند که مردم ایران از منافع برجام بهره‌مند شوند.»

در بین سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ که ایران به‌دلیل برنامه هسته‌ای خود تحت تحریم‌های جهانی قرار داشت، شرکت‌های چینی نزدیک به نیمی از صادرات نفت ایران را خریداری کردند. در این دوره مبادلات دو کشور از طریق بانک کانلان و به یورو و یوان چین انجام شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.