ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نگرانی سران ژاپن و فرانسه از امنیت ناوبری در تنگه هرمز

مکرون و آبه نقطه نظرات مشترکی درباره خلع سلاح هسته‌ای بی‌بازگشت ایران و کره شمالی و راستی‌آزمایی آن دارند. آبه حفاظت از امنیت تنگه هرمز را «بسیار مهم» خواند.

مکرون و شینزو آبه در دیدار با یکدیگر نگرانی‌های خود را درمورد تنش‌های فزاینده در خاورمیانه به اشتراک گذاشتند. آن‌ها گفتند در مورد خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی و ایران اتفاق نظر دارند و امنیت تنگه هرمز را «بسیار مهم» می‌دانند.

شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، یک هفته قبل از برگزاری نشست سران «گروه ۲۰» در اوزاکای ژاپن به این کشور سفر کرده است. او چهارشنبه ۵ تیر / ۲۶ ژوئن با شینزو آبه (مرسوم در خود ژاپن: آبه شینزو / Abe Shinzō) نخست‌وزیر ژاپن دیدار و درباره مسائلی همچون برنامه هسته‌ای ایران و کره شمالی، بحران در خاورمیانه و مسائل مربوط به نشست «گروه ۲۰» گفت‌وگو کرد.

این نخستین سفر مکرون به ژاپن پس از رفتن به کاخ الیزه است.

رئیس جمهوری فرانسه در یک نشست خبری گفت او و شینزو آبه در مورد لزوم تضمین خلع سلاح هسته‌ای بی‌بازگشت ایران و کره شمالی و راستی‌آزمایی آن توافق دارند.

امانوئل مکرون در این‌باره گفت: «روی هر دو موضوع ما نقطه نظرات مشترک داریم و برای برقراری امنیت جمعی از طریق عدم دستیابی به سلاح‌ هسته‌ای یا خلع سلاح کامل هسته‌ای که قابل راستی‌آزمایی و غیرقابل برگشت باشد، اراده‌ای واقعی داریم. (...) ما خواهان تضمین ثبات در این مناطق هستیم.»

شینزو آبه نیز در این نشست خبری حفاظت از امنیت تنگه هرمز را «بسیار مهم» خواند. آبه به امید کاهش تنش بین ایران و آمریکا به‌تازگی به تهران سفر کرد. او در این سفر با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد. در جریان این سفر یک تانکر نفتی ژاپنی مورد حمله قرار گرفت، هرچند که به ۲۱ خدمه آن آسیبی نرسید.

شینزو آبه گفت: «تضمین امنیت ناوبری در تنگه هرمز، که اروپا و آسیا را متصل می‌کند، برای صلح و ثبات جامعه جهانی، از جمله ژاپن و فرانسه، بسیار مهم است.»

آبه افزود، او و مکرون نگرانی‌های خود را در رابطه با تنش رو به افزایش در خاورمیانه به اشتراک گذاشتند و همکاری خود را در تلاش برای ایجاد ثبات در این منطقه اعلام کردند.

روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد که امانوئل مکرون قصد دارد به قصد میانجیگری بین ایران و آمریکا در نشست «جی ۲۰» با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت‌وگو کند. یک مقام وزارت دفاع فرانسه چهارشنبه ۲۶ ژوئن / ۵ تیر اما اعلام کرد که پاریس نشانه‌ای از علاقه آمریکا مشاهده نکرده است.

امروز (چهارشنبه) همچنین یوری اوشاکوف دستیار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که ترامپ و پوتین جمعه در اوزاکای ژاپن دیدار و درباره موضوعاتی همچون رویدادهای پیرامون ایران گفت‌وگو خواهند کرد.

ترامپ در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز اظهار امیدواری کرد که تنش ایران و آمریکا به درگیری نظامی منجر نشود. ترامپ گفت چنان‌چه جنگ اتفاق بیفتد، چندان به درازا نمی‌کشد و آمریکا قصد ندارد نیروی نظامی پیاده به ایران اعزام کند.

رهبران ژاپن و فرانسه در دیدار خود همچنین نقشه پنج ساله همکاری در زمینه امنیت دریایی به‌ویژه در منطقه هند و اقیانوس آرام که حضور چین در آن به‌طور فزاینده‌ای در حال رشد است، اعلام کردند. آن‌ها همچنین توافق کردند تا همکاری در زمینه‌های فن‌آوری دفاعی، فضا و علم را ارتقا دهند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.