ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اشرف غنی برای دیدار و گفت‌وگو با عمران خان وارد پاکستان شد

اشرف غنی در نخستین سفر خود به پاکستان برای ایجاد رابطه جدید با این کشور تلاش خواهد کرد و از اسلام‌آباد خواهد خواست که طالبان را برای مذاکره با دولت افغانستان متقاعد کند.

اشرف غنی برای یک سفر دو روزه وارد پاکستان شد. او در این سفر قصد دارد درباره ایجاد رابطه جدید با دولت عمران خان و همچنین کمک پاکستان در جهت متقاعد ساختن طلبان برای گفت‌وگو بین طرف‌های افغان، مذاکره کند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان (راست) و عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای یک سفر رسمی دو روزه پنج‌شنبه ۶ تیر / ۲۷ ژوئن وارد اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان شد.

شاه‌حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان روز چهارشنبه پاکستان را یکی از کشورهایی دانست که در تحولات افغانستان نقش تأثیرگذاری دارد. او افزود انتظار افغانستان این است که اسلام‌آباد در روند صلح افغانستان نقش مثبتی ایفا کند.

به‌گفته مرتضوی، اشرف غنی قرار است در جریان سفر خود به اسلام‌آباد با مقام‌های بلندپایه پاکستان در رابطه به امنیت، تجارت و ترانزیت، صلح و روابط منطقه‌ای نیز بحث و گفت‌وگو کند.

در این سفر که به‌دعوت عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، انجام می‌شود، یک هیأت بلندپایه دولتی اشرف غنی را همراهی می‌کند.

عمران خان ۱۵ اردیبهشت / ۵ مه سال جاری در یک تماس تلفنی با اشرف غنی از او خواسته بود تا برای گفت‌وگو و دستیابی به یک تفاهم روشن در رابطه به مسایل مختلف اقتصادی و منطقه‌ای، به پاکستان سفر کند. رئیس‌جمهوری افغانستان این دعوت عمران خان را پذیرفت.

اشرف غنی در سفر خود به پاکستان افزون بر دیدار با عمران خان، با عارف علوی، رئیس جمهوری پاکستان و شماری از تاجران افغان در این کشور نیز دیدار خواهد کرد.

دیدار رئیس جمهوری افغانستان از اسلام‌آباد در حالی برگزار می‌شود که پاکستان در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته میزبان نشست صلحی میان شماری از سیاستمداران و رهبران احزاب سیاسی افغانستان بود تا راه را برای گفت‌وگو میان طرف‌ها افغان را هموار سازد. این نشست به ابتکار مرکز پژوهشی صلح لاهور با عنوان «روند لاهور» در شهر مری در نزدیکی اسلام‌آباد برگزار شد.

پاکستان از مذاکرات صلح زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان و طالبان استقبال و این مذاکرات را تسهیل کرده است. با این حال روابط افغانستان و پاکستان در سال‌های گذشته با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده و هنوز روابط دوستانه پایدار میان این دو کشور شکل نگرفته است.

کابل و واشنگتن همواره با اسلام‌آباد بر سر حضور و فعالیت نیروهای تندرو اسلامی در پاکستان اختلاف نظر داشته‌اند. به‌گفته آن‌ها این نیروها عامل ناآرامی‌ها و اقدامات تروریستی در افغانستان هستند و پاکستان از آن‌ها پشتیبانی می‌کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا حتی بر سر این موضوع روابط ایالات متحده با پاکستان را کاهش داد. اسلام‌آباد اتهام حمایت از تروریست‌ها را همواره رد کرده است.

سفر اشرف غنی به اسلام‌آباد، این انتظار را برانگیخته که دو طرف بر گذشته غلبه کرده و روابط تازه‌ای با هم آغاز کنند.

زلمی خلیل‌زاد روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که دور هفتم مذاکرات آمریکا و طالبان شنبه ۸ تیر / ۲۹ ژوئن در قطر برگزار خواهد شد. در ششمین دور گفت‌وگوها که یک هفته به طول انجامید دو طرف اعلام کردند که به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند.

خلیل‌زاد به‌تازگی گفته بود که آتش‌بس و نشست دو طرف افغان با هم، در کنار مسئله خروج نیروهای خارجی و قطع رابطه طالبان با گروه‌های تروریستی، از موضوعات اصلی گفت‌وگوهای آمریکا با طالبان است و بدون توافق در مورد این مسایل، هیچ توافق نهایی صورت نخواهد گرفت. طالبان حاضر به گفت‌وگوی مستقیم با نمایندگان دولت کابل نیستند.

روز گذشته (چهارشنبه) نیکولاس کی، نماینده غیرنظامی ارشد ناتو در افغانستان در گفت‌وگویی با شبکه طلوع‌نیوز افغانستان، هفتمین دور گفت‌وگوهای آمریکا با طالبان را حساس خواند و گفت: «ما نمی‌توانیم درباره محتوای آن حدس بزنیم.»

این مقام ناتو تأکید کرد که برای دستیابی به صلح پایدار در افغانستان نیاز است تا طالبان آماده گفت‌وگو میان دو طرف افغان باشند: «گفت‌وگوهای واقعی میان افغان‌ها خواهد بود. طالبان باید برای گفت‌وگو میان افغان‌ها از جمله با دولت افغانستان آماده باشند. در این راستا اگر شخصیت‌های افغان که در روند گفت‌وگوها شرکت دارند با توافق عمومی در این جهت عمل کنند، سودمند خواهد بود.»

نیکولاس کی هدف اصلی ناتو را «جلوگیری از تبدیل افغانستان به پناهگاه امن هراس‌افکنان» دانست و اعلام کرد که ناتو به این مأموریت خود ادامه می‌دهد.

زلمی خلیل‌زاد ۱۹ خرداد / ۹ ژوئن در دیدار با اشرف غنی بر نقش بیشتر طرف‌های افغان در روند صلح در این کشور تأکید کرد. او گفت مذاکرات صلح وارد مرحله‌ تازه‌ای می‌شود.

گفت‌وگوهای افغان‌ـ‌افغان (بین‌الافغان) قرار بود ۳۰ فروردین / ۱۹ آوریل در دوحه قطر برگزار شود. از این گفت‌وگوها به‌عنوان نخستین گام برای دستیابی به توافق صلح بین دولت محمد اشرف غنی و طالبان و سرآغازی برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان یاد شده بود. اما طالبان اعلام کرد که به‌دلیل شمار زیاد نمایندگان دولت افغانستان در این نشست شرکت نمی‌کند.

از سوی دیگر نمایندگان طالبان تاکنون دو بار در مسکو با شخصیت‌های سیاسی افغانستان گفت‌وگو کرده‌اند. در بار نخست نماینده‌ای از سوی دولت افغانستان شرکت نداشت اما در دومین نشست سفیر افغانستان در روسیه در این نشست حضور یافت. دومین نشست مسکو ۹ خرداد / ۳۰ مه بدون نتیجه پایان یافت. طالبان گفتند پیشرفت‌هایی صورت گرفته اما درخواست آتش‌بس را رد کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.