ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح محدود‌کردن قدرت ترامپ برای حمله به ایران در سنای آمریکا رأی نیاورد

دمکرات‌ها طرحی را به صورت یک متمم الحاقی به لایحه بودجه نظامی پیشنهاد کرده بودند که کاخ سفید را برای حمله نظامی به ایران، مقید به مجوز کنگره آمریکا می‌کرد. جمهوری‌خواهان حمایت نکردند.

طرحی که به صورت یک متمم الحاقی به لایحه بودجه نظامی آمریکا کاخ سفید را مجبور می‌کرد که برای مصرف بودجه در راستای هرگونه حمله نظامی به ایران ابتدا از کنگره آمریکا اجازه بگیرد، در مجلس سنا تصویب نشد.

ساختمان کنگره آمریکا ــ عکس: آرشیو

در راستای تصویب لایحه بودجه نظامی آمریکا در مجلس سنا، یک متمم پیشنهادی سناتورهای دمکرات که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را از حمله نظامی به ایران بدون اجازه کنگره منع می‌کرد، جمعه ۲۸ ژوئن/ ۷ تیر به رای گذاشته شد.

به گزارش "هیل"، بیش از ۴۰ نفر از سناتورهای دمکرات به این طرح رای مثبت دادند اما طرح برای تصویب‌شدن به بیش از ۶۰ رای نیاز داشت، یعنی حداقل ۱۳ نفر از سناتورهای جمهوری‌خواه یا مستقل می‌بایستی با دمکرات‌ها همراه می‌شدند. دمکرات‌ها در مورد این طرح تنها نتوانستند حمایت پنج سناتور جمهوری‌خواه را جلب کنند و طرح‌شان برای کنترل قدرت دونالد ترامپ در حمله نظامی به ایران شکست خورد.

تام یودال، سناتور ایالات نیومکزیکو و تیم کین، سناتور ایالت ویرجینیا کسانی هستند که الحاق متمم ایران را به بودجه نظامی امسال پیشنهاد دادند. متمم به گونه‌ای نوشته شده بود که برای حمله نظامی به ایران، دونالد ترامپ به اجازه کنگره نیاز  داشت. بدون تأیید کنگره، تأمین مالی عملیات نظامی ایالات متحده علیه ایران بنا به این متمم ممنوع می‌شد.

متمم مرتبط با جنگ احتمالی با ایران را دو سناتور دمکرات به لایحه بودجه نظامی آمریکا اضافه کردند. این متمم از اول اقبال خوبی نداشت. پیش‌بینی‌ها این بود که این متمم با توجه به اینکه تعداد دمکرات‌ها در مجلس سنا ۴۹ نفر است بدون همراهی برخی از جمهوری‌خواهان و سناتورهای مستقل تصویب نمی‌شود.

میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان مجلس سنا و بسیاری دیگر جمهوری‌خواهان با اضافه کردن متمم مربوط ایران به لایحه بودجه نظامی مخالف بودند. اما آنها به دمکرات‌ها اجازه دادند که کل روز جمعه این متمم را در صحن سنا بررسی کنند و به رای بگذارند. در یک رویه غیرمعمول مجلس سنا این متمم را جداگانه به رای گذاشت آن هم یک روز پس از اینکه کلیه لایحه بودجه نظامی رای آورده است.

لایحه بودجه نظامی آمریکا تحت عنوان "لایحه مجوز دفاع ملی" هر ساله باید به تایید مجلس سنا برسد تا وزارت دفاع آمریکا  بتواند بودجه سالانه خود را دریافت کند. تصویب لایحه بودجه نظامی معمولا با متمم‌های بسیاری همراه است.

مجلس سنا روز پنج شنبه ۲۷ ژوئن/۶ تیر کلیت لایحه بودجه ۷۵۰ میلیارد دلاری وزارت دفاع آمریکا را تصویب کرد، اما گفت‌وگو‌ها بر سر متمم مربوط به ایران ادامه یافت و قرار بر این شد که سرنوشت این متمم را جمعه ۲۸ ژوئن زمانی که تمامی سناتورهای دمکرات حاضر هستند مشخص شود. بسیاری از سناتورهای دمکرات به دلیل آغاز مناظرات انتخاباتی برای یافتن نامزد حزب دمکرات در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا در سفر بودند و به همین دلیل رای‌گیری در مورد متمم ایران به تعویق افتاد.

این رای‌گیری به دلیل افزایش تنش‌ها بین ایالات متحده آمریکا و تهران برای دمکرات‌ها مهم بود. حزب دمکرات مایل است که فشار بیشتری بر دونالد ترامپ بگذارد که هر نوع برنامه نظامی علیه ایران را ابتدا با کنگره در میان بگذارد و تایید کنگره را بگیرد. ابتدا جمهوری‌خواهان مجلس سنا که حزب اکثریت این مجلس هستند می‌خواستند که رای‌گیری در مورد متمم ایران را متوقف کنند. اما دمکرات‌ها تهدید کردند که اگر چنانچه متمم ایران مورد بررسی و رای‌گیری قرار نگیرد، رای‌گیری در مورد کل لایحه بودجه را به تعویق می‌اندازند.

پس از حمله ایران به پهپاد آمریکایی در منطقه خلیج فارس، رهبران دمکرات مجلس نمایندگان و سنا به یک نشست ۹۰‌دقیقه‌ای ویژه که کاخ سفید برنامه‌ریزی کرده بود دعوت شدند.

در این نشست که یک هفته پیش از این رای‌گیری و در روز پنجشنبه پنج‌شنبه ۳۰ خرداد/ ۲۰ ژوئن برگزار شد هم دمکرات‌ها سعی کردند کاخ سفید را مجاب کنند که بدون اجازه کنگره دستور حمله نظامی به ایران صادر نکند.

چاک شومر، رئیس اقلیت دموکرات سنا پس از این جلسه به خبرنگاران گفت: «رئیس‌جمهوری ممکن است که هم اکنون قصد نداشته باشد که به جنگ برود، اما ما نگران این هستیم که آنها به سمت جنگ کشیده شوند.»

لایحه بودجه نظامی پنتاگون مجزا از کل لایحه بودجه دولت در آمریکا به تصویب می‌رسد و به موجب آن سیاست‌های نظامی آمریکا با نظارت کنگره مشخص می‌شود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    - ظریف نا امید از موگرینی و بریتانیاو ترکیه بجای صرفنظر از بمب موشک و صدور تروریسم ٫ از دفتر نماینده دموکرات آمریکا به پاکستان و چین و ژاپن و عمان و..میرود و یا در تماس تلفنی مداوم با دلالان بین الملی است ا تا از تضاد بین حزب دموکرات و جمهوریخواه و یا از نیاز مبرم ژاپن به نفت و... سواستفاد کرده و بر ترامپ فشار بیاورد!.. - ۲۴ مه در میزگردی در بی بی سی در باره نقش مثبت عزداری از جمله عاشوا و تاسوعا در روحیه جوانان و تحسین از عزداری میلیونی خمینی پرداختند! - مجری خانم استمرارطلب بی بی سی در ۲۲ ماه می با دعوت از مصاحبه شونده های خودی از جمله چریک فدایی سابق با ندیده گرفتن صدور بمب و موشک و حمایتهای از تروریستهای منطقه توسط حکومت اسلامی ٫ همسو با سیاست جمهوری اسلامی (ظریف ) میپرسد چرا جان بولتون با ایران و ایرانی دشمنی دارد!!؟ و سابقه او چیست ؟!

  • sattar beheshti

    خامنه‌ای: درباره مسائل ناموسی انقلاب مذاکره نمی‌کنیم ! ناموس انقلاب : اعلام همه جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌یی قبلی‌. قطع کامل غنی‌سازی و بازپردازی پلوتونیم وبستن رآکتور آب سنگین دسترسی بی‌قید و شرط بازرسان آژانس اتمی به همه پایگاهها . توقف توسعه برنامه موشکی بالستیک و پرتاب موشکهایی که قابلیت حمل سلاح هسته‌یی دارند آزاد کردنهمه شهروندان آمریکا و دیگر کشورهای هم‌پیمان. قطع حمایت از "گروه‌های تروریستی" ، از جمله شبه‌نظامیان شیعه عراق - حوثی‌های یمن - طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی در افغانستان حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی. به‌رسمیت شناختن استقلال عراق. خروج از سوریه قطع حمایت نیروی قدس سپاه از گروه‌های تروریستی و هم‌پیمانان شبه‌نظامی‌اش. پایان به تهدید همسایگانش که بیشترشان هم‌پیمان آمریکا هستند از جمله تهدید ویران‌کردن اسراییل و پرتاب موشک به عربستان و امارات!

  • Faryad

    سلیمانی، فرمانده سپاه قدس به ابو مهدی المهندس، فرمانده حشد شعبی عراق دستور داده بود که به سفارت بحرین در بغداد حمله کنند. گردان‌های حزب‌الله، عبدالامیر عبودی مسئول بخش سیاسی گردان‌های سیدالشهداء، امیر القریشی مسئول بخش رسانه‌ای النجباء، شبل الزبیدی از گردان‌های امام علی و شخصی به نام عبدالامیر از دفتر گردان‌های حزب‌الله اقدام به جمع‌آوری 100 تا 150 نفر از نیروها کرده تا در مقابل سفارت و در اعتراض به نشست منانه تجمع کنند!. این افراد به بخش بیرونی سفارت حمله کرده و وارد آن شدند!. نوری المالکی، نخست‌وزیر سابق عراق خواستار تجمع دوباره در مقابل سفارت بحرین شد!!. وزارت کشور عراق تعدادی از تظاهرکنندگان را دستگیر کرده اما سرکردگان آنها کماکان آزادند!

  • Nasim

    يكى از اعضاى خانواده آلبوغبيش گفت: «بنيامين را زير شكنجه كشتند، او جوان تندرست و سالمى است و هيچ مشكلى نداشته است از زمان بازداشت اول او را زير فشار قرار دادند و او را از طريق شكنجه مادرش كه در زندان سپيدار بسر مى‌برد، تهديد كردند». بنيامين آلبوغبيش و برادرش محمدعلى در (خردادماه 1397) با قرار وثيقه 400 ميليون تومانی تا پايان دادرسى آزاد شدند و مادر آنها مريم زبيدى به زندان سپيدار بند نسوان منتقل شد. بنيامين و محمد على آلبوغبيش در(بهمن 1397) دوباره بازداشت شدند و پس از دو ماه براى هركدام قرار 200 ميليون تومانی صادر و آزاد شدند تا اينكه در (5 خرداد 1398) براى سومین هر دو برادر توسط اداره اطلاعات بازداشت شدند، بنيامين آلبوغبيش به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز و محمد على آلبوغبيش به زندان شيبان منتقل شد. فعالان اهوازی می‌گویند که نيروهاى اداره اطلاعات اهواز در هنگام يورش به منزل آلبوغبيش در (24 اسفندماه 1396)، گوشی‌های همراه اعضاى خانواده، خودروی محمدعلى و مبلغ 45 ميليون تومان را مصادره كردند!!.