ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سپاه مقر دو حزب کرد ایرانی در کردستان عراق را گلوله‌باران کرد

در پی درگیری پیشمرگه‌های کرد و سپاه پاسداران در پیرانشهر و کشته شدن سه تن از نیروهای سپاه، توپخانه ایران به مقر کردهای ایرانی در اقلیم کردستان عراق شلیک کرد.

کردستان بار دیگر صحنه درگیری‌های خونین شد. پس از انتشار خبر مذاکرات چهار حزب کردی ایرانی با نمایندگان جمهوری اسلامی در نروژ و سپس درگیری پیشمرگه‌های کرد و سپاه پاسداران در پیرانشهر و کشته شدن سه نفر از اعضای سپاه پاسداران، توپخانه سپاه به دو مقر احزاب اصلی کردستان ایران در خاک اقلیم کردستان شلیک کرد. در جریان این حمله دست‌کم یک نفر کشته شد.

حمله توپخانه ایران به مقر حزب دموکرات کردستان (حدک) و حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) در سیدکان

به‌گزارش شبکه روادو کردستان عراق، احسان چلبی، شهردار شهر سیدکان واقع در اقلیم کردستان عراق گفت: «آتش‌باری توپخانه‌ای ایران که مقر گروه‌های کرد ایرانی مخالف حکومت را هدف قرار داده بود، ساعت ۱۲ و ۱۰ امروز (چهارشنبه ۱۹ تیر / ۱۰ ژوئیه) به بلندی‌های بربزین، دره، دسنیه، تالان و دوستانه انجام شد.»

در پی این گلوله‌باران یک دختر ۱۸ ساله به نام زیتون قدیر، کشته و دو برادر او به نام‌های سیروان ۲۳ ساله و اسماعیل ۱۴ ساله «به‌شدت زخمی شدند».

به‌گفته شهردار سیدکان «بسیاری از باغ‌ها و گیاهان مردم نیز آتش گرفتند».

یک نفر از ساکنان سیدکان به روادو گفته است که «جاده بربزین ـ سیدکان که ۳۰ روستا را به هم وصل می‌کند هدف این حملات قرار گرفته است». سیدکان در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی اربیل قرار دارد.

منابع نزدیک به احزاب کردی ایرانی گفته‌اند این حملات به مقر حزب دموکرات کردستان (حدک) و حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) در سیدکان و آلانه صورت گرفته است.

یک مقام رسمی در کنسولگری ایران در اربیل به روادو گفت که «هیچ اطلاعاتی» از این حمله ندارد.

عصر روز گذشته، سه‌شنبه ۱۸ تیر در درگیری پیشمرگه‌های کرد و سپاه پاسداران در ورودی پیرانشهر از مسیر سردشت سه تن از نیروهای سپاه پاسداران کشته و یک نفر زخمی شدند. گروه «عقاب‌های زاگرس» که ظاهراً با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ارتباط است مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. قرارگاه حمزه وابسته به نیروی زمینی سپاه پاسدران این درگیری را تأیید کرد.

محمدتقی اوصانلو، فرمانده قرارگاه حمزه سپاه پاسداران در کردستان امروز (چهارشنبه) در مراسم کشته‌شدگان این حادثه گفت: «فرجام سختی در انتظار تروریست‌های حادثه پیرانشهر است. مسئولان اقلیم کردستان عراق مقصر اصلی این اقدام بوده و باید پاسخگو باشند و پیشتر نیز بارها درباره پرورش چنین نیروهایی به مسئولان اقلیم تذکر داده شده است. (...) ما به خودمان حق می‌دهیم، این نیروهای ضدانقلاب در هرجای اقلیم که باشند به سزای عملشان برسانیم.»

دولت محلی اقلیم کردستان در بیانیه‌ای حمله روز گذشته به ایران و اقدام تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: «ما در مورد هر دو حادثه عصبانی هستیم و تأکید می‌کنیم که منطقه کردستان ثابت کرده است که عامل ثبات و احترام به همسایگان خود است و اجازه نمی‌دهد که مرزهایش برای بی‌ثبات کردن امنیت کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گیرد. ما همچنین از جمهوری اسلامی ایران خواستیم تا گلوله‌باران توپخانه خود را متوقف کند که باعث ترس مردم و منجر به گریز آن‌ها شده است.»

یکشنبه ۹ تیر نیز دو حزب کومله زحمتکشان کردستان و دمکرات کردستان ایران اعلام کردند، سپاه پاسداران به پایگاه‌هایشان در منطقه «چومان» اقلیم کردستان عراق حمله کرده است.

این حملات متقابل در حالی صورت می‌گیرد که در چند روز اخیر خبرهایی غیررسمی مبنی بر مذاکره میان چهار حزب کردی مخالف حکومت ایران، حزب دمکرات کردستان، حزب دمکرات کردستان ایران، حزب کومله کردستان ایران و حزب کومله زحمتکشان کردستان، به‌عنوان اعضای «مرکز همکاری احزاب کردستان ایران» در اروپا، و نمایندگان جمهوری اسلامی در اسلو پایتخت نروژ، منتشر شد.

این خبرها حاکی از آن است که دست‌کم یک دیدار بین نمایندگان احزاب کردی و نمایندگان وزارت امور خارجه و دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، برگزار شده و دبیران کل این احزاب حضور داشته‌اند.

یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود، به زمانه گفت که میانجی این گفت‌وگوها سازمان غیردولتی نروژی “نورِف” (NOREF − Norwegian Centre for Conflict Resolution) است.

این سازمان خود را یک «بنیاد غیردولتی مستقل که برای حل مسالمت آمیز اختلاف‌های مسلحانه» از مسیر «دیپلماسی غیررسمی» فعالیت می‌کند،تعریف کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نکاتی در مورد مذاکره با ج.ا.

    ‏طبق سنت جنبش انقلابی کُردستان، هرشکلی از مذاکره با دشمن باید بر دو پایه اساسی استوار باشد. ۱)اعلام مذاکره به مردم ۲)انجام مذاکره با همراهی مردم. در اینجا تلاش می‌کنم با اتکا به اسناد تاریخی کومله و نقل مستقیم مضامین برخی از آنها، به اهمیت این ۲اصل در امر مذاکره بپردازم: ⚪️ ‏بعد از انقلاب ۳ مذاکره اصلی میان نمایندگان جنبش انقلابی کردستان و حکومت مرکزی ایران صورت گرفت. ۱. مذکرات مهاباد با داریوش فروهر/ قطعنامه ۸ ماده‌ای مهاباد ۲. مذاکرات نوروز خونین سنندج با طالقانی/ قطنامه ۸ ماده‌ای سنندج ۳. مذاکرات مریوان با چمران/ نتیجه و پیامد کوچ تاریخی مریوان. ‏در جریان آماده‌سازی برای مذاکرات بعدی، حزب دمکرات تلاش کرد کومله را که تازه اعلام موجودیت کرده بود به حاشیه براند. لذا کومله طی بیانیه‌ای تصریح کرد: "هر مذاکره یا توافق احتمالی که در آن نمایندگان ما یعنی سازمان زحمتکشان (کومله) شرکت نداشته باشد، از لحاظ عملی بی‌اعتبار خواهد بود." ‏کومله احساس نگرانی می‌کرد که از سوی حزب دمکرات از روند مذاکرات حذف شود. این نکته را یادآوری کردم چون در جریان مذاکرات فعلی (نروژ)، بخشی از همین کومله با همان حزب دمکرات، "پژاک و کومله کمونیست" را از مذاکرات اسلو حذف کرده‌اند. ‏در یکی از اسناد کومله که مربوط به آبان‌ماه سال ۵۸ است، نکاتی حیاتی و پر اهمیت پیرامون نقش و اهمیت حضور مردم در جریان مذاکرات مطرح شده که یادآوریشان می‌توانند به جریان مذاکرات فعلی کمک کند. فرازهایی از این سند عینا نقل خواهد شد:

  • نکاتی در مورد مذاکره با ج.ا.

    ⚪️‏"ما با شرکت در مذاکره و کشاندن جریان آن به میان مردم، توده‌ها را به بحث‌های فعال و جنب و جوش سیاسی می‌کشانیم. تجربه مشخص مذاکرات در کردستان نشان داده است که هر جا جریان مذاکرات به میان مردم برده شده، همانجا نیز با استقبال و پشتیبانی مردم روبرو شده و آنها را به فعالیت کشانده است." ⚪️ ‏"در تمام مذاکراتی که سازمان ما شرکت فعال داشته،‌ همواره سعی کرده از این اصل پیروی کند و نتایج بسیار عالی هم از این روش گرفته است. قطعنامه‌های مهاباد و سنندج، مورد پذیرش و پشتیبانی فعال خلق کُرد و نیروهای انقلابی و آزادیخواه سراسر ایران قرار گرفتند." ⚪️ ‏"کسانی هم که با حوادث مریوان و مذاکرات آن آشنایی دارند، به خوبی می دانند که تنها شرکت نیروهای انقلابی و منجمله کومله و در جریان گذاشتن دائمی آن با مردم اردوگاه کانی‌میران و سراسر کردستان بود که نگذاشت مذاکره‌کنندگان به سازش و انحراف کشده شده و پیوند بین رهبری و مردم قطع شود." ⚪️ ‏"کشاندن جریان مذاکرات بمیان مردم باعث می‌شود توده‌ مردم به نمایندگان و مذاکره‌کنندگان خود اعتماد کنند. ما با کشاندن جریان مذاکرات به میان مردم، مذاکرات را از صورت 'اسرارآمیز' و 'سیاست پنهان' که توده‌ها خود را شایسته شرکت در آن نمی‌دانند و از 'یک امر مخصوص رهبران' بیرون می‌آوریم." ⚪️ ‏«انتظارات فوق العاده‌ای را که از مذاکرات در میان مردم وجود دارد، کاهش می‌دهیم و واقع‌بینی را ترویج می‌دهیم. ما هم خود را در معرض قضاوت و انتقاد و اصلاح از طرف توده‌های مردم قرار می‌دهیم و هم سطح توقع آنها را بالا برده و با شیوه اصولی مذاکره آشنا می‌سازیم». ‏با توجه به سنت‌های مبارزاتی جنبش انقلابی کردستان درجریان مذاکرات بعد از انقلاب۵۷ که پاره‌ای از آنها در توییت‌های فوق نقل شد، هرشکلی ازمبارزه بدون ارجاع به مردم و اعلام به آنها، صرف بده بستان میان چند یک یا چند "دار و دسته" ارزیابی خواهد شد، نه مذاکره میان کُردها و حکومت ایران. «از صفحه‌ی توییتر کاوه قریشی»

  • کارو

    «عقاب های زاگرس» شاخۀ مسلح «حزب دموکرات کردستان ایران» (حدکا) است و هیچ ربطی به «حزب کارگران کردستان» (پ.ک.ک) و احزاب آپوئیست دیگر ندارد. شایعه سازی نکنید.