ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورای نظامی سودان کودتای عده‌ای از افسران را خنثی کرد

تنها یک هفته بعد از توافق با ائتلاف معترضان بر سر تشکیل یک شورای حاکمیتی، مسأله کودتا مطرح شد. اجرای توافق ممکن است به تأخیر بیفتد.

شورای نظامی سودان می‌گوید تلاش گروهی از افسران ارتش این کشور برای کودتا را خنثی‌ و ۱۶ نفر از نظامیان را در این رابطه دستگیر کرده است.

شورای نظامی سودان کودتای عده‌ای از افسران را خنثی کرد (عکس: آرشیو)

به گزارش الجزیره و به نقل از تلویزیون «السودان» وابسته به نظامیان شامگاه پنجشنبه ۱۱ ژوئیه /۲۰ تیر، شورای نظامی موفق شد یک کودتا را حنثی کند. شورای نظامی گفت دست کم ۱۶ نظامی را در رابطه با این کودتا دستگیر کرده که در میان دستگیرشدگان ۱۲ نفر افسر و چهار نفر سرباز هستند.

این کودتا تنها یک هفته بعد از توافق نمایندگان معترضان با نظامیان بر سر  تشکیل یک شورای حاکمیتی تا برگزاری انتخابات آزاد در یک دوره سه ساله و تشکیل دولت مدنی در این کشور اتفاق افتاد. این توافق با پادرمیانی اتیوپی حاصل شد و اتحادیه آفریقا نیز از آن حمایت کرده بود.

ژنرال جمال عمر از طرف شورای نظامی سودان بیانیه‌ای را در تلویزیون دولتی این کشور خواند و گفت: "افسران و سربازان ارتش و سرویس اطلاعاتی ملی و امنیتی سودان، برخی از میان بازنشستگان، تلاش کردند که کودتایی انجام دهند. "

به گفته ژنرال عمر، نیروهای امنیتی شورای نظامی به دنبال دستگیر نظامیان دیگری هستند که در این کودتا دست داشته‌اند.

نیروهای نظامی و ائتلاف معترضان دموکراسی‌خواه ۵ ژوییه/۱۴ تیر توافق کردند که یک شورای حاکمیتی مشترک ایجاد شود. این شورا قرار است که سه سال بر سودان حکومت کند تا شرایط برگزاری انتخابات آزاد فراهم شود.

تشکل‌های معترضان دمکراسی‌خواه و شورای نظامی سودان قرار است معاهده انتقال قدرت به شورای حاکمیتی مشترک را تا روز دوشنبه ۱۵ ژوئیه/ ۲۴ تیر آماده کنند.

نیروهای نظامی و ائتلاف دموکراسی‌خواه توافق کرده‌اند که پنج نفر از اعضای شورای حاکمیتی از بین نظامیان و پنج نفر از اعضا هم از بین نمایندگان جامعه مدنی و یک نفر هم یک غیرنظامی اما با سابقه نظامی‌گری باشد. اما اکنون پس از این کودتای نافرجام مشخص نیست که برنامه‌ریزی‌ها برای ایجاد این شورای حاکمیتی چگونه پیش برود.

شورای نظامی سودان از حمایت عربستان سعودی، امارات و مصر را در منطقه خاورمیانه و آفریقا برخوردار است.

عمر البشیر، رئیس‌جمهور سابق سودان، در آوریل/ فروردین سال جاری در پی گسترش اعتراضات مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت نیروهای نظامی برکنار شد. پپس از آن یک شورای نظامی به رهبری عبدالفتاح البرهان قدرت را به دست گرفت اما نیروهای مردمی دمکراسی‌خواه از ارتش خواسته‌اند که از قدرت به نفع جامعه مدنی کناره‌گیری کند.

یکی از مهم‌ترین موارد اختلاف نظامیان و معترضان مبنای قانون‌گذاری در سودان است. نظامیان خواهان برقراری شریعت اسلامی‌اند، معترضان خواهان قوانین مدنی هستند.

این اختلاف‌ها سرانجام منجر به درگیری بین معترضان دمکراسی‌خواه و شبه‌نظامیان نزدیک به ارتش شد. شبه‌نظامیان جنداوی متحصنان مقابل وزارت دفاع خارطوم را به گلوله بستند. بیش از ۱۱۸ نفر از معترضان کشته و بیش از ۷۸۴ نفر مجروح شدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.