ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فساد ۵۰ هزار میلیاردتومانی در نظام پزشکی ایران

وزیر بهداشت گفته؛ نمی‌داند یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی کجا و چطور هزینه شده است.

سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی از وجود مافیای قدرتمند و فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی در نظام پزشکی ایران خبر داد. او از بیان جزئیات در باره مافیای فساد خودداری کرد اما گفت که نمی‌داند یک میلیارد دلار از اعتبار تجهیزات پزشکی کجا هزینه شده است.

به گفته وزیر بهداشت سیاست‌های واردات دارو موجب نابودی صنعت داخلی تولید دارو شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) وزیر بهداشت جمهوری اسلامی یکشنبه ۲۳ تیر در جلسه با «فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس» اعلام کرد: «وزارت بهداشت در حال مقابله با مافیای قدرتمندی‌ست که فسادی ۵۰ هزار میلیارد تومانی را ایجاد کرده است».

وزیر بهداشت همچنین به نامعلوم بودن رد برخی از هزینه‌ها اشاره کرده و گفته: «ما نمی‌دانیم یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی کجا و چطور هزینه شده است».

نمکی در اظهاراتش که توسط حسن نقوی حسینی، سخنگوی فراکسیون ولایی نقل شده از صرف ۸۰ میلیارد تومان هزینه رسانه‌ای توسط مافیای فساد علیه وزارت بهداشت خبر داده و گفته به‌رغم این مسئله وزارت بهداشت جلوی مافیای قدرتمند فساد ایستادگی خواهد کرد.

براساس گفته‌های او وزارت بهداشت با ۲۰ هزارمیلیارد تومان بدهی و ۱۷ ماه بدهی به سازمان تامین اجتماعی، « پرونده روی ‌زمین‌ مانده الکترونیک سلامت» و فسادی «زجرآور» و وضعیتی «آشفته» به او تحویل شده اما او موفق شده این وضعیت را تغییر دهد:

‌ « فساد در حوزه به طور زجرآوری حاکم بود به طوری که در سال ۹۷ سیاست گذاری واردات دارو صنعت تولید داروی داخلی را نابود کرد. به هم ریختگی در وزارت بهداشت به گونه‌ای بود که بعد از انقلاب دستگاهی به این آشفتگی ندیده بودم. ما طی سه ماه وضعیت پرداخت بدهی‌ها را تعیین تکلیف کرده‌ایم و روند افتتاح پرونده‌های الکترونیک را آغاز کردیم».

طی سال‌های گذشته گزارش‌هایی مبنی بر فساد در شرکت‌های وارد کننده تجهیزات پزشکی، مراکز درمانی و وزارت بهداشت و درمان منتشر شده است.

وزارت بهداشت با چالش‌های مالی و فساد گسترده روبه‌روست. این چالش‌ها پیشتر منجر به استعفای حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت پیشین در دی ۹۷ شد. سعید نمکی در ابتدای فعالیت خود وضعیت این وزارتخانه را به «میدان مین» تشبیه کرده بود.

یکی از «مین»های مورد اشاره او اجرای «طرح تحول سلامت» و تخصیص و توزیع بودجه این طرح است. دولت حسن روحانی وعده کرده بود با طرح تحول سلامت و بیمه سلامت سهم خانوارها را در پرداخت هزینه درمان و نابرابری دسترسی به خدمات پزشکی کاهش دهد. این طرح از آغاز با انتقادهای متعددی روبه‌رو شد. بر مبنای این طرح دولت قصد داشت منابع مالی صندوق درمان سازمان تأمین اجتماعی را با سازمان بیمه سلامت که تحت نظر وزارت بهداشت و درمان است، ادغام کند که با اعتراض تشکل‌های کارگری مواجه شد.

از سوی دیگر برخی از نمایندگان مجلس از فساد مالی در «طرح تحول سلامت» خبر دادند و گفتند که بخش زیادی از اعتبار «طرح تحول سلامت» به‌عنوان دستمزد به کارکنان ستادی وزارت بهداشت و درمان پرداخت شده است. آن‌ها «اجرای نادرست» این طرح را عامل ایجاد فشار مالی بر خزانه دولت دانستند. مسعود پزشکیان، نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نیز این طرح را «فسادزا» و عامل «افزایش شکاف درآمد پزشکان و پرستاران» دانسته بود. قاضی‌زاده هاشمی اما پیش از ترک وزارت بهداشت بودجه طرح تحول سلامت را ۱۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ارقام منتشر شده درباره «ریخت‌ و پاش‌های مالی در طرح تحول سلامت» را خلاف واقع خواند. با این وجود و طبق اعلام پیشین کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات برای بررسی خلفات صورت گرفته در هزینه‌کرد اعتبار طرح تحول سلامت، ورود کرده‌اند. هنوز گزارش دقیقی از این نهادها ارائه نشده است.

بحران طرح تحول سلامت علاوه بر وزارت بهداشت، سازمان تامین اجتماعی را نیز متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    یک میلیاردلار و صدها مورد دیگرمیلیاردها دلاری درحقیقت محض طعمه سرمایه گذاری خارجی قشون حکومتی و آقازاده ها درروپا وترکیه و کانادا واسترلیا ومالزی شده است وتحت عنون عوام فریبانه هدفنمد برای تهیه دستگاه آلات و کالهای اساسی مردم برای مردم دریافت شده است...جای بسی تفکراست که شرکتی و یا فردی چنین مبالغ نجومی دریافت می کند و مقامات بانکی ودولتی وگمرگ ماه ها وسالها چشم برهم گذاشته و حتی یکبارهم شده درمورد ورود کالاها سئوال هم نمی کنند... ولی اگرفردی برای خرید یک پراید برای مسافرکشی وام بانکی خواسته باشد باید انواع رقم مدارک و ضمانت ها و همچنین مدرک خرید اتومبیل را به بانک ارائه دهد...آنچه که شامل اکثریت مردم میشود مو را ازماست می کشند ولی آنچه آقازاده ها بخواهند آنهم میلیونها دلاری مشکلی نیست...

  • محسن

    اگر امام خمینی (ره) میدانست که این چنین افراد فاسدی وارد نظام جمهوری اسلامی میشوند که این چنین عرصه را برای زندگی و نفس کشیدن مردم ایران تنگ میکنند و کسی در پی تخلف و فساد آنها نیست آیا واقعا بازهم بنیان گذار جمهوری اسلامی میشد!!؟ روحت شاد یادت گرامی امام راحت شدی مصیبت ها مونده برای نسل به نسل مردم ایران از چهل سالپیش تا کنون