بیانیه سه قدرت اروپایی در مورد حفظ برجام و لزوم ازسرگیری مذاکرات با ایران
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز اعلام کرد: «همین امروز آماده گفتوگو هستیم اما به شرط اینکه بر اساس منطق، عدالت و احترام متقابل باشد.»
فرانسه، بریتانیا و آلمان، سه قدرت بزرگ اروپا در یک بیانیه مشترک بر حفظ برجام و تعهدشان نسبت به توافق هستهای با ایران تاکید کرده و خواستار کاهش تنشها و ازسرگیری مذاکرات با ایران شدند. همزمان فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپا بهدنبال «منطق» و «حفظ چیزی ست که مذاکره برای رسیدن به آن سالها وقت برده است». حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز از آمادگی برای مذاکره مشروط خبر داد.
به گزارش خبرگزاری الجزیره کشورهای فرانسه، بریتانیا و آلمان یکشنبه ۱۴ ژوئیه/ ۲۳ تیر در یک بیانیه مشترک بر تعهدشان نسبت به توافق هستهای با ایران تاکید کرده و اعلام کردند زمان آن است که برای حل تنشهای میان ایران و آمریکا اقدامات مسئولانه انجام شود و طرفین راهی برای کاهش تنشها و از سرگیری مذاکرات با ایران پیدا کنند. این سه کشور اروپایی همچنین نسبت به «حملات» انجام شده در منطقه خلیج فارس و دریای عمان و کاهش امنیت در خاورمیانه و همچنین فروپاشی توافق هستهای برجام ابراز نگرانی کردند. در این بیانیه آمده: «وضعیت مخاطرهآمیز کنونی به شکلیست که طرفین باید کمی مکث کنند و به عواقب اقداماتشان بیایندیشند».
همزمان فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا که برای افتتاح دفتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا به کویت سفر کرده است، درباره تنشهای میان تهران و واشنگتن گفت اتحادیه اروپا همه طرفها را به «خویشتنداری حداکثری» دعوت کرده است. براساس گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از سفر موگرینی به کویت، او خلیج فارس را «منطقه مشترک» میان اروپا و کشورهای خاورمیانه خوانده و گفت: «آنچه در خلیج [فارس] اتفاق میافتد، برای اروپا مهم است و آنچه در اروپا اتفاق میافتد، برای خلیج [فارس] مهم است. بنابراین، ضروری و طبیعی است که ما بر روی ارتباطات خود سرمایهگذاری کنیم».
مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در باره موضع اروپا گفت: «در حال حاضر، خاتمه دادن به تنشهای خاورمیانه منفعت مشترک همه ماست و منطقه مشترک ما به یک تقابل دیگر، به یک درگیری دیگر و به جنگ دیگر، نیاز ندارد. ما به رقابت تسلیحات هستهای، نیازی نداریم. ما به منطق نیاز داریم. ما به جای باز کردن جبهههای جدید تقابل، به حفظ و بسط آن چیزی نیاز داریم که سالها برای مذاکره در موردش وقت صرف شد». او که شنبه ۱۳ ژوئیه/ ۲۲ تیر به عراق سفر کرده بود، اعلام کرد «اتحادیه اروپا بهطور کامل و همه جانبه» از طرح عراقیها برای میانجیگری میان ایران و آمریکا حمایت خواهد کرد.
به نوشته ایرنا در ایران نیز حسن روحانی، رئیس جمهوری در جلسه شورای اداری خراسان شمالی از مذاکره مشروط با آمریکا سخن گفت و آنرا منوط به این دانست که آمریکا دست از «عهدشکنی» بردارد. روحانی گفت: «همین امروز آماده گفتوگو هستیم اما به شرط اینکه بر اساس منطق، عدالت و احترام متقابل باشد. ما تعهدات خود را مطابق با تعهدات طرف مقابل انجام میدهیم». او اما غنیسازی اورانیوم در داخل ایران را «حق مسلم» خواند و گفت تقاضای آمریکا برای توقف آن «غیرقانونی» است.
اتحادیه اروپا پیشتر برای مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران کانال مالی اینستکس را راهاندازی کرد اما مشخص شد که این سازوکار مالی دستکم در مرحله نخست تنها به واردات غذا و دارو به ایران کمک خواهد کرد. ایران نسبت به روند کُند راهاندازی اینستکس معترض است و برای فشار به اروپا تاکنون در دو گام بخشی از تعهدات برجامی خود را کاهش داده است.
نظرها
حقیقتگو
برای عوام فریبی مردم ایران چنین عنوانی را انتخاب کرده اند" بیانیه سه قدرت اروپایی در مورد حفظ برجام و لزوم ازسرگیری مذاکرات با ایران" درحقیقت محض و انچه درطول مدت گذشت چهل ساله ارتباط منافع وارانه هیولائی اروپائی با حکومت آخوندی اصل مطلب را که باید عنوان میشد چنین بود "بیانیه سه قدرت اروپایی در مورد حفظ حکومت آخوندی و لزوم ازسرگیری مذاکرات با آخوندها زیراکه نبود حکومت مردمی و نبود نظارات مرردم درآنچه به اروپائی فروخته میشود و پولهای دریافتی هم مقادیر نجومی اش دراروپا سرمایه گذاری میشود بدون آنکه مردم ایران اطلاعی ازآن داشته باشندارجهیت کامل دارد ..مدتی است که سفارتخانه های این سه قدرت اروپائی برای ایرانی غیروابسته حکومتی اموردریافت ویزا را با چه مشکلاتی و تحقیقاتی و مدت های چندماهه حتی برای والدین دانشجویان و بیماران به سختی رسانیده اند که بسیاری ازدوندگی دراین مورد صرفنظر می کنند. ولی آقازاده ها وعناصرحکومتی و خانواده هایشان ویزای های مکرر دریافت کرده ومثل موروملخ راهی اروپا میشوند..بویژه درزمان برگذاری نمایشگاه های اتومبیل لوکس وکلاهای لوکس اروپائی ..تعجب من دراین است که چرا این سه قدرت اروپائی با قذافی رهبر لیبی چنین مذاکراتی برپا نمیکردند و درعرض چندهفته حکومتش را سرنگون وخودش را هم کشتند؟ ...حامیان سرسخت رژیم آپاتاید درافریقائی چه کشورهائی بودند؟
Hasani
باشه! برروی چشم !!
farid
همین کشورها بهمراه کارتر دموکرات مصیبت ۴۰ ساله را بمردم ایران تحمیل کردند!
مسعود
بیانات دوستان به اندازه کافی گویا هست فقط می خواستم اشاره کنم کدوم قدرت اینا مستعمرات آمریکان
این قدر
ای خائنین به سکولاریسم، این قدر لاس زدن با دشمن ضدسکولاریسم ادامه دهید تا روزی که در خانه هایتان آقای خانواده شوند!