ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر عمران‌خان به واشنگتن: امید به تحکیم روابط با آمریکا

نخست‌وزیر پاکستان بازداشت یکی از عاملان اصلی حملات تروریستی بمبئی در کشورش و پیشرفت در مذاکرات صلح افغانستان را مؤلفه‌های امیدبخشی در سفر به واشنگتن برای بهبود روابط با آمریکا می‌داند.

روابط پاکستان و آمریکا در سال‌های اخیر رو به تیرگی نهاد. اکنون نخست‌وزیر پاکستان به‌منظور بهبود روابط راهی واشنگتن می‌شود. این سفر پس از گام‌های مثبت پاکستان در بازداشت یکی از عاملان اصلی حملات تروریستی بمبئی و کمک به روند صلح در افغانستان انجام می‌شود.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن دیدار خواهند کرد.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان یکشنبه آینده، ۳۰ تیر / ۲۱ ژوئیه به واشنگتن سفر خواهد کرد. در این سفر انتظار می‌رود که عمران خان در دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای بازسازی پل‌های رابطه و سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز در جهت همکاری کامل در پایان دادن به جنگ در افغانستان و مبارزه با تهدیدات نیروهای تندرو، تلاش کند.

فرزانه شیخ از مؤسسه سلطنتی امور بین‌الملل در لندن به رویترز می‌گوید: «خیلی مسائل به فضایی بستگی دارد که ترامپ و عمران خان خود را در آن بیابند. هیچکدام از آن‌ها قابل پیش‌بینی نیستند.»

ترامپ از دنیای معاملات ملکی وارد سیاست شده و عمران خان نیز کاپیتان تیم ملی کیکت پاکستان بوده است.

پاکستان با بحران پرداخت بدهی‌های خود مواجه است و مجبور به دریافت کمک مالی از صندوق بین‌المللی پول است. این کشور به‌شدت به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد. با این حال احتمالاً امنیت موضوع اصلی مذاکرات در واشنگتن خواهد بود.

در این سفر ژنرال قمر جاوید باجوا، فرمانده کل ستاد ارتش پاکستان عمران خان را همراهی می‌کند. تحلیلگران بر این باورند که او نقش مهمی در مباحث پشت صحنه این سفر دارد که در آن‌ها بسیاری از مسائل جدی بررسی خواهد شد. نظامیان پاکستان خواهان از سرگیری کمک‌های مالی و همکاری‌های واشنگتن هستند.

واشنگتن در پیشبرد سیاست خود برای مقابله با اسلامگرایان تندرو در افغانستان، پاکستان را متهم به حمایت از شورشیان می‌کرد و کمک‌ها و حمایت‌های نظامی خود به این کشور را متوقف کرد. اسلام‌آباد اتهام‌های واشنگتن را رد کرده است.

این بار عمران خان امیدوار است که بازداشت حافظ سعید، یکی از عاملان اصلی حملات تروریستی به بمبئی هند پیام مثبتی برای ترامپ باشد. رئیس جمهوری آمریکا در توئیتر از این اقدام استقبال کرد. ترامپ گفت دستگیری سعید «پس از یک جست‌وجوی ۱۰ ساله»، نتیجه فشار دولت او به پاکستان بود تا علیه ستیزه‌جویان قاطعانه‌تر رفتار کند. حافظ سعید روز چهارشنبه بازداشت شد.

در حملات چهار روزه به بمبئی که در سال ۲۰۰۸ رخ داد، بیش از ۱۶۰ نفر کشته شدند. آمریکا و سازمان ملل حافظ سعید را به‌عنوان تروریست شناخته‌اند. آمریکا برای بازداشت او ۱۰ میلیون دلار (۸,۹ میلیون یورو) جایزه تعیین کرده بود.

حافظ محمد سعید بارها مشارکت در حملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئی را رد کرده و در این مدت بارها بازداشت و آزاد شده است.

عمران خان نه تنها می‌خواهد مقابله با گروه‌های تندرو را تضمین کند بلکه در سفر خود احتمالاً بر نقش پاکستان در کشاندن طالبان به پای میز مذاکره با آمریکا نیز تأکید خواهد کرد.

ترامپ بارها اعلام کرده است که قصد پایان دادن به جنگ در افغانستان و خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از این کشور را دارد. جنگ افغانستان طولانی‌ترین حضور آمریکا در یک جنگ است. همکاری با پاکستان در این زمینه می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کند تا گروه‌های تندرو دیگر از خاک پاکستان به‌عنوان پایگاه خود برای ورود به افغانستان استفاده نکنند.

فرزانه شیخ در این‌باره می‌گوید: «ایالات متحده، روسیه و چین می‌دانند که بدون همکاری با پاکستان مسئله افغانستان حل نخواهد شد.»

هند که بر سر کشمیر با پاکستان اختلاف دارد و در ماه فوریه نیز با اسلام‌آباد وارد درگیری نظامی شد، مذاکرات عمران خان در آمریکا را زیر نظر دارد. هند پاکستان را متهم می‌کند که از نیروهای تندرو حمایت می‌کند.

دهلی نو از گروه ویژه اقدام مالی (FATF) که بر عملیات مالی تروریسم و پولشویی نظارت دارد، خواسته است که نام پاکستان را در لیست سیاه کشورهایی قرار دهد که معیارهای جهانی در توقف جرائم مالی را نتوانسته‌اند برآورده کنند.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان ۲۴ تیر / ۱۵ ژوئیه در لندن ضمن بیان اهمیت سفر عمران خان به آمریکا گفته بود: «صلح در افغانستان موضوع مهمی است که دو طرف آن را رقم خواهند زد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.