ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سپاه نفتکش بریتانیا را توقیف کرد

نیروهای سپاه نفتکش «استینا ایمپرو» بریتانیا را که با پرچم این کشور از بندر فیجره امارات به طرف الجبیل عربستان می‌رفت توقیف کرده‌اند.  

روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد، نیروهای سپاه نفتکش استینا ایمپرو بریتانیا را که با پرچم این کشور از بندر فیجره امارات به طرف الجبیل عربستان می‌رفت توقیف کرده‌اند. شرکتی که نفتکش را در تملک خود دارد اعلام کرده که این نفتکش در آب‌های بین‌المللی توقیف شده است.

نفتکش «استینا ایمپرو» بریتانیا

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه جمعه ۲۸ تیر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

«عصر امروز (جمعه ۲۸ تیر ) یک فروند نفتکش  انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.»

 روابط عمومی سپاه پاسداران در ادامه این اطلاعیه اعلام کرد که نفتکش بریتانیا برای «طی مراحل قانونی و بررسی‌های لازم» به سازمان بنادر و دریانوردی تحویل داده شد.

نفتکش توقیف شده ۲۳ خدمه دارد.

وزارت دفاع بریتانیا به دنبال توقیف این نفتکش اعلام کرد به دنبال ارزیابی وضعیت و اطلاعات فوری از تانکر نفت خود در خلیج فارس است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بعد از اعلام خبر توقیف نفتکش بریتانیا توسط نیروهای سپاه پاسداران در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت:

«بریتانیا متحد ماست. همیشه همینطور بوده.»

ترامپ در ادامه سخنانش افزود:

«این [حادثه] نشان می‌دهد که آنچه که درباره ایران گفتم درست است. دردسر و فقط دردسر.»

رئیس جمهوری آمریکا اما یادآوری کرد که به سبب منابع غنی نفتی در ایالات متحده نفتکش‌های آمریکایی معمولاً از تنگه هرمز عبور نمی‌کنند با این‌حال آمریکا حضور نظامی محسوسی در منطقه دارد:

«ما در آنجا کشتی‌های زیادی داریم که ناو جنگی هستند. ما با بریتانیا صحبت می‌کنیم. شنیدیم که چنین اتفاقی افتاده. شنیدیم که یکی بود، بعد شنیدیم که دو تا هستند.»

شبکه سی ان ان به نقل از یک مقام آمریکایی که نام او افشا نشده ادعا کرد که سپاه پاسداران یک نفتکش دوم را هم توقیف کرده است. سی ان ان در گزارش زنده از وقایع خلیج فارس و تنگه هرمز نام این نفتکش را « Mesdar» اعلام کرده است.

در این گزارش گفته شده که نفتکش توقیف شده دوم با پرچم لیبریا به طرف مقصدی در عربستان سعودی در حرکت بود که توقیف شد. از محل این حادثه (آب‌های سرزمینی ایران یا آب‌های بین‌المللی) اطلاعی در دست نیست. سپاه پاسداران این خبر را تاکنون نه تکذیب و نه تأیید کرده است.

وزیر خارجه بریتانیا توقیف دو نفت‌کش بریتانیایی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را تأیید کرد. به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»،‌ جرمی هانت جمعه ۱۹ ژوئیه / ۲۸ تیر گفت که دو شناور بریتانیایی با پرچم‌های بریتانیا و لیبریا در تنگه هرمز متوقف شده‌اند.

سپاه توقیف نفت‌کش استینا ایمپرو را تأیید کرده است. اما منابع نظامی ناشناس به خبرگزاری‌های داخلی ایران گفته‌اند که نفت‌کش مصدر توقیف نشده و «صرفاً نسبت به ضرورت دریانوردی بی ضرر و رعایت مقررارت زیست محیطی توجیه شده و ادامه مسیر داده است.»

هانت گفت که دولت بریتانیا به زودی نشستی اضطراری درباره بررسی راه‌حل‌هایی برای آزادکردن نفت‌کش‌های توقیف شده برگزار می‌کند. وزیر خارجه بریتانیا اشاره‌ای به ادامه مسیر نفت‌کش مصدر نکرد.

دولت محلی جبل‌الطارق جمعه ۱۹ ژوئیه/ ۲۸ تیر ساعتی قبل از توقیف نفتکش «استینا ایمپرو» بریتانیا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دادگاه عالی این کشور توقیف نفتکش «گریس ۱» را تا ۳۰ اوت/۸ شهریور سال جاری و برگزاری یک جلسه استماع دیگر تمدید کرده است. سوپرتانکر حامل نفت خام ایران پنجشنبه ۴ ژوئیه/۱۳ تیر در حال انتقال دو میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام به بندر «بانیاس» در سوریه بود که بر اساس حکم قضایی توسط نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا به دلیل دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شد.

۴۲ تفنگدار دریایی بریتانیا در توقیف این نفتکش شرکت داشتند و ۲۸ نفر خدمه آن توسط مقام‌های جبل‌الطارق به‌عنوان شاهد مورد بازجویی قرار گرفتند. وزارت خارجه ایران در اعتراض به توقیف این نفتکش سفیر بریتانیا در تهران را احضار کرد. علی خامنه‌ای و مقامات ارشد نظامی ایران از این اقدام دولت بریتانیا به عنوان راهزنی دریایی یاد کرده‌اند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی همراه با امیر حاتمی وزیر دفاع و محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به دولت بریتانیا هشدار داده بودند که توقیف نفتکش ایران بی‌پیامد نیست. هفته گذشته در پی این تنش‌ها، وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد که شناورهای ایرانی یک فروند نفتکش بریتانیایی را رهگیری کردند که با دخالت ناو «اچ ام. اس مونتروز» بریتانیا نفتکش موفق شد از تنگه هرمز عبور کند. سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه‌ای رهگیری نفتکش بریتانیا در حوالی جزیره ابوموسی را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حسین عرب

    سپاه پس از ناکامی در توقیف کشتی با محموله نفت در هفته گذشته، حالا به کشتی خالی نفتکش هم رضایت داده است. کشتی مای نفتکشی که بین عربستان و بندر فجیره رفت و آمد می کنند، نفت عربستان را به فجیره می برند و این کشتی در حال بازگشت از فجیره بوده است.