اسرائیل خانههای فلسطینیها در شرق بیتالمقدس را تخریب کرد
فلسطینیها در شرق بیتالمقدس (اورشلیم) در مرز بین شهر و منطقه اشغالی، خانههایی ساختهاند که اسرائیل معتقد است به دیوار مرزی نزدیکاند، از این رو با اعلام قبلی تخریب این خانهها را آغاز کرد.
در اواخر ماه ژوئن، مقامهای اسرائیلی به فلسطینیهای ساکنان منطقه «صور باهر» اطلاع دادند که قصد دارند خانههای آنها را تخریب کنند و به آنها ۳۰ روز برای تخلیه فرصت دادند. اسرائیل میگوید این خانهها که در نوار مرزی بین شهر و منطقه اشغالی قرار دارند، به دیوار مرزی نزدیک هستند و باید برچیده شوند. تخریب این خانهها آغاز شد.
روز دوشنبه ۳۱ تیر / ۲۲ ژوئیه اسرائیل تخریب دهها خانه فلسطینیها در منطقه صور باهر واقع در شرق بیتالمقدس (اورشلیم) را آغاز کرد. این عملیات پس از حدود یک سال اختلافهای حقوقی آغاز شده است.
اسرائیل معتقد است که این خانهها به دیوار جداکننده کرانه باختری نزدیک است و ساکنان آنها میگویند این خانهها در منطقه کرانه غربی فلسطین قرار دارند و مقامهای محلی فلسطینی مجوز ساخت آنها را دادهاند.
پس از موافقت اخیر دیوان عالی اسرائیل با تخریب این خانهها، تیمهای اسرائیلی نیمه شب گذشته حدود ساعت دو بامداد بهوقت محلی به این منطقه منتقل شدند و جرثقیلهای عظیم و بولدوزرها شروع به تخریب خانهها کردند.
گیلاد اردان، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اینباره گفت، دیوان عالی کشور تصریح کرده است که «ساختوساز غیرقانونی یک تهدید امنیتی جدی ایجاد میکند و میتواند از بمبگذاران انتحاری و سایر تروریستهایی که در بین مردم غیرنظامی مخفی میشوند، محافظت کند».
او گفت کسانی که در پای دیوار خانه ساختهاند «قانون را خود بهدست گرفتند».
به گفته سازمان ملل متحد، حدود ۲۰ نفر که در حال حاضر در این ساختمانها زندگی میکنند، اخراج شده و زندگی ۳۵۰ نفر از صاحبان این خانهها که در حال ساختوساز هستند و یا هنوز ساکن این منطقه نشدهاند تحت تأثیر این اقدام اسرائیل قرار میگیرند.
حسین الشیخ، وزیر امور مدنی فلسطین، تخریب خانههای منطقه صور باهر را «جرم» توصیف کرد و خواستار مداخله بینالمللی شد.
اسرائیل در جنگ سال ۱۹۶۷ با کشورهای عربی، بخش شرق بیتالمقدس (اورشلیم) و کرانه باختری را تصرف کرد. جامعه جهانی هر دو بخش را بهعنوان مناطق اشغالی میشناسد و فلسطینیها تلاش میکنند تا این بخشها را در آینده به کشور مستقل خود ملحق کنند.
اسرائیل بخش شرقی بیتالمقدس (اورشلیم) را ضمیمه سرزمین خود کرده و آن را بخشی از پایتخت خود میداند، گامی که جامعه جهانی با آن مخالفت کرده است. این اقدامات موجب پیچیدگیهای قانونی بسیاری شده است.
اسرائیل در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی بهمنظور جلوگیری از ورود بمبگذاران انتحاری فلسطینی از کرانه باختری به خاک اسرائیل دیوار بلندی احداث کرد. فلسطینیها این اقدام را غیرقانونی میدانند چرا که میگویند این دیوار در بسیاری از نقاط وارد قلمرو کرانه باختری شده است. صور باهر از جمله این مناطق است.
براساس پروندههای دادگاه، در مذاکرات با ساکنان، اسرائیل مسیر ساختوساز در کرانه باختری را برای تقسیم روستاها و ایجاد اختلال در زندگی ساکنان ساخته است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.