ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران درباره جلوگیری از سوخت‌گیری کشتی‌هایش به برزیل هشدار داد

ارزش صادرات برزیل به ایران سالانه حدود دو میلیارد دلار است. ایران گفته اگر برزیل اجازه ندهد کشتی‌های ایرانیِ بلاتکلیف در این کشور سوخت‌گیری کنند، وارداتش را از برزیل قطع خواهد کرد.

دو کشتی ایرانی با نام‌های «ترمه» و «باوند» به دلیل خودداری شرکت دولتی نفت برزیل از ارائه سوخت به آن‌ها متوقف شده‌اند. ایران تهدید کرد که اگر برزیل اجازه ندهد این دو کشتی در آب‌های سواحل این کشور سوخت‌گیری کنند، وارداتش را از برزیل قطع خواهد کرد.

کشتی ایرانی «باوند» در بندر پاراناگوآ برزیل

بلومبرگ گزارش داده است که علی سقائیان، سفیر ایران در برزیل روز سه‌شنبه یکم مرداد / ۲۳ ژوئیه به مقام‌های این کشور گفته است که اگر اجازه ندهند کشتی‌های ایرانی سوخت‌گیری کنند ایران می‌تواند به‌آسانی فروشندگان دیگری برای ذرت، سویا و گوشت پیدا کند.

صادرات برزیل به ایران سالانه حدود ۲ میلیارد دلار است. بیشتر کالاها مانند ذرت، گوشت و شکر هستند. تهران یک سوم از صادرات ذرت برزیل را خریداری می‌کند.

سقائیان در مصاحبه‌ای در سفارت ایران در برزیل گفت: «من به برزیلی‌ها گفتم که این مسئله را آن‌ها باید حل کنند نه ایرانی‌ها و اگر این مسئله حل نشود ممکن است مقامات در تهران بخواهند تصمیم دیگری بگیرند زیرا این یک بازار آزاد است و سایر کشورها در دسترس هستند.»

شرکت نفتی دولتی پتروبراس به دلیل خطر تحریم‌های آمریکا از تأمین سوخت کشتی‌های ایرانی که بیش از یک ماه است در بندر پاراناگوآ، در حدود ۴۵۰ کیلومتری جنوب سائوپائولو بلاتکلیف هستند پرهیز کرده است.

پتروبراس اعلام کرده که این تصمیم، تصمیمی تجاری است و شرکت‌های دیگر می‌توانند به کشتی‌های ایرانی سوخت بفروشند. بدون سوخت‌گیری، کشتی‌هایی که ذرت برزیل را حمل می‌کنند نمی‌توانند به ایران بازگردند.

در حالی‌که برزیل مدت‌ها روابط خوبی با تهران داشته است، با روی کار آمدن ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری کنونی برزیل روابط سنتی این کشور زیر سئوال رفته است.

بولسونارو که یکی از حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکاست به صادرکنندگان این کشور درباره خطر معامله با ایران هشدار داده و گفته است برزیل با سیاست ایالات متحده در قبال این کشور خاورمیانه همکاری می‌کند.

بولسونارو گفته است: «ما با سیاست‌های آن‌ها هماهنگ هستیم. بنابراین آن‌چه را که باید انجام می‌دهیم.»

سقائیان گفت برای حل این مشکل ایران در حال بررسی ارسال سوخت به این کشتی‌هاست اگر چه این گزینه طول خواهد کشید و پرهزینه است.

سفیر ایران در برزیل افزود: «کشورهای مستقل و بزرگ مانند برزیل و ایران باید بدون دخالت کشوری ثالث همکاری کنند.»

سقائیان خواهان دیدار با ارنستو ارائوژو، وزیر امور خارجه برزیل شده، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

دفتر خارجه برزیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این‌باره از راه‌های قانونی پیروی می‌کند.

خبرگزاری رویترز ۱۸ ژوئیه / ۲۷ تیر گزارش داده بود که دو کشتی ایرانی با نام‌های «ترمه» و «باوند» به دلیل خودداری شرکت دولتی نفت برزیل از ارائه سوخت به آن‌ها متوقف شده‌اند.

دو روز بعد، کشتی‌های «دلربا» و «گنج» از نوع موتوری پاناماگذر، در حال حاضر نزدیک بندر «ایمبیتوبا» در جنوب برزیل متوقف شدند. این دو کشتی قرار بود که مسیری مشابه با دو کشتی باوند و ترمه را در بازگشت به ایران طی کنند.

این چهار کشتی و یک کشتی پنجم به نام دریابر که موفق شد برزیل را با محموله ذرت ترک کند، بخشی از یک مسیر تجاری جدید هستند که دولت ایران در جست‌وجوی بازارهای جدید برای محصولات پتروشیمی خود گشوده است.

ایران یکی از بزرگترین خریداران کالاهای کشاورزی برزیل است که در سال جاری بیش از ۲,۵ میلیون تن ذرت از برزیل وارد کرده است. اما در روال عادی واردات غذا با کشتی‌های خود ایران انجام نمی‌شود. هنگامی که کشتی‌ها با پرچم ایران حرکت می‌کنند معمولاً به اندازه کافی سوخت برای بازگشت به ایران دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.