مدیر اطلاعات ملی آمریکا کنارهگیری کرد
ارزیابی دن کوتس از خطراتی که آمریکا را تهدید میکند، با ارزیابی دولت ترامپ همپوشانی نداشت. روسیه و چین خطر اصلی بودند و نه ایران.
ترامپ اعلام کرد که از ماه آینده میلادی دن کوتس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا از سمت خود کنارهگیری میکند. جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزیابی متفاوتی از خطراتی که امنیت ملی آمریکا را تهدید میکردند داشت. بر اساس این ارزیابی روسیه و چین خطر اصلیاند و نه ایران.
ژانویه سال جاری دن کوتس، رئیس کل تشکیلات اطلاعاتی ایالات متحده به اتفاق جینا هسپل رئیس سازمان سیا به کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گزارشی از خطراتی که آمریکا را تهدید میکند ارائه دادند. بر اساس این گزارش، ایران در آن زمان هنوز به توافق هستهای پایبند بود، کره شمالی تأسیسات و تسلیحات اتمی خود را حفظ خواهد کرد و گروه دولت اسلامی (داعش) نیز شکست نخورده. بر خلاف آنچه که دولت ترامپ میگوید، روسیه میتواند جامعه مدنی و زیرساختهای آمریکا را به خطر بیندازد و چین هم یک تهدید دائمی است. این گزارش ارزیابی دولت ترامپ از مخاطراتی که امنیت ملی آمریکا را تهدید میکند، نقض میکرد. علاوه بر این در سال ۲۰۱۶ نیز کوتس و ترامپ بر سر دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با یکدیگر اختلاف پیدا کرده بودند.
یکشنبه ۲۸ ژوئیه/ ۶ مرداد رئیس جمهوری آمریکا کار را یکسره کرد. ترامپ اعلام کرد که از ۱۵ اوت سال جاری دن کوتس کنارهگیری میکند و جان راتکلیف به جای او به سمت مدیریت اطلاعات ملی آمریکا منصوب میشود. ترامپ این برکناری و انتصاب را در توییتر اعلام کرد.
جان راتکلیف که یک نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکاست، از حامیان سرسخت ترامپ به شمار میآید. او هفته گذشته در جلسه استماع در کنگره از بازرس سابق رابرت مولر درباره نحوه تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حمایت از دونالد ترامپ، مولر را متهم کرده بود که از وظایف یک دادستان عدول کرده و رفتاری نادعادلانه با رئیس جمهوری آمریکا در پیش گرفته است. ترامپ از راتکلیف به عنوان «منبع مدیریت و الهام برای عظمت کشوری که به آن عشق میورزد» یاد کرده است.
پایگاه «آکسیوس» نوشته است که عملکرد راتکلیف در جلسه استماع از بازرس مولر، ترامپ را به او علاقمند کرد و موجب شد تا این نماینده ایالت تگزاس، به گزینه اصلی برای ریاست جامعه اطلاعاتی آمریکا بدل شود.
دن کوتس در گزارشاش به سنای آمریکا به فعالیتهای تروریستی جمهوری اسلامی در خاک اروپا و در خاورمیانه، حمایت ایران از انصارالله یمن و حمایت از شبهنظامیان شیعه در عراق اشاره کرده و پیشبینی کرده بود که درگیریهای جناحی بین راست افراطی و دولت روحانی همچنان ادامه خواهد یافت. او پیشبینی کرده بود که با خروج آمریکا از برجام، در سایه اختلافات جناحی، ایران فعالیت هستهای خود را از سر میگیرد. این پیشبینی تحقق یافت. روز گذشته اعضای کمیسیون مشترک برجام از ایران خواستند از گام سوم کاهش تعهدات خود در برجام صرفنظر کند. همزمان علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ایران بعد از برجام در مجموع ۲۴ تن - چندین برابر میزان مجاز در توافق – اورانیوم غنیشده تولید کرده است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی هنوز این عدد را تأیید نکرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.