سازمان پزشکی قانونی: «تعداد کشتهشدگان حوادث کار ۱۸ درصد رشد داشته است»
بنا بر گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال ۴۲۱ تن در اثر حوادث ناشی از کار جان باخته و به پزشکی قانونی ارجاع شدهاند. چهار تن از این کشتهشدگان زن بودهاند.
سازمان پزشکی قانونی روز سهشنبه هشتم مرداد / ۳۰ ژوئیه با اعلام تعداد کسانی که در سه ماهه اول سال جاری در اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادهاند از افزایش ۱۷,۹درصدی حوادث کار نسبت به بهار سال ۹۷ خبر داد.
بنا بر گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال ۴۲۱ تن در اثر حوادث ناشی از کار جان باخته و به پزشکی قانونی ارجاع شدهاند. چهار تن از این کشتهشدگان زن بودهاند.
بیشترین تعداد کشته شدگان در تهران با ۱۱۰ کشته، اصفهان ۲۷ و خراسان رضوی و مازندران هر یک ۲۵ تن بوده است. سال گذشته نیز بیشترین تعداد کشتهشدگان حوادث کار در تهران بوده است.
اول مرداد امسال نیز مدیرکل پزشکی قانونی مازندران از افزایش حوادث ناشی از کار در این استان خبر داده بود. در سه ماهه اول امسال حوادث کاری در استان مازندران به نسبت مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد افزایش یافته است. طبق این گزارش در این دوره در استان مازندران ۱۰ زن و ۲۱۲ مرد دچار حادثه ناشی از کار شدهاند.
علت مرگ در حوادث کار
بنا بر گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور، سقوط از بلندی مهمترین دلیل حوادث ناشی از کار منجر به مرگ بوده است. ۱۵۴ تن از قربانیان حوادث ناشی از کار در اثر سقوط از بلندی جان دادهاند که نسبت به سال گذشته پنج و نیم درصد رشد داشته است. ۱۱۳ تن از قربانیان در اثر برخورد جسم سخت، ۶۰ تن در اثر برقگرفتگی، ۴۳ تن در اثر سوختگی و ۱۷ تن در اثر خفگی و علت مرگ ۳۴ تن نیز اعلام نشده است.
افزایش حوادث کار به نسبت سال گذشته در شرایطی اعلام میشود که مرگ در اثر حوادث ناشی از کار دومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از تصادفات است.
گرچه آمار نهادهای رسمی تنها بخشی از واقعیت قربانیان حوادث کار در ایران را بیان میکند اما بنا بر همین آمار، در یک دهه گذشته ۱۶۰۰۰ کارگر در ایران در حوادث کار کشته شدهاند.
مرگ بر اثر حوادث ناشی از کار واحدهایی اعلام میشوند که در شمول قانون کار قرار دارند و قوانین و مقررات ایمنی کار در آنها جاری است؛ به همین دلیل آمار سازمان پزشکی قانونی از قربانیان حوادث ناشی از کار نیز تنها بخشی از واقعیت را منعکس میکند.
این آمار، حوادث کارگاههای زیر ۱۰ نفر که شامل قانون کار نمیشوند و کارگاههای غیر رسمی را در بر نمیگیرد. بسیاری از شاغلان در کارگاههای غیر رسمی را کارگران خارجی و در وجه عمده کارگران افغانستانی تشکیل میدهند که فاقد حداقل امکانات ایمنی و بهداشت محیط کارند.
بالا بودن حوادث ناشی از کار در ایران و تعداد قربانیان آن سبب شده است که سال ۱۳۹۶ پروندهای در این زمینه برای جمهوری اسلامی در سازمان بینالمللی کار گشوده شود. سازمان بینالمللی کار جمهوری اسلامی را موظف به ارائه گزارشی در این باره به نشست سالانه این سازمان کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.