ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح برداشت ده‌ها میلیاردی از صندوق توسعه ملی برای جبران کسری بودجه

دولت با حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه خواهد شد. سازمان برنامه و بودجه برای جبران این کاهش پیشنهاد استفاده ۲۹ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را داده است.

در بودجه ۹۸ که با فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت بسته شده، دولت با حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان کسری مواجه خواهد شد. سازمان برنامه و بودجه برای جبران این کاهش درآمدها، پیشنهاد استفاده ۲۹ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را در قالب تسهیلات ارزی مطرح کرده است. در چند ماه اخیر این بار دوم است که موضوع برداشت از صندوق توسعه ملی مطرح می‌شود.

عکس از آرشیو

خبرگزاری تسنیم در گزارشی درباره بودجه سال جاری نوشته است که منابع مالی بودجه حدود ۴۴۸ هزار میلیارد تومان است که به نظر می‌رسد این رقم با در نظر گرفتن شرایط کنونی و کاهش منابع دولت، به ۳۱۰ هزار میلیارد تومان برسد که کاهشی ۱۳۸ هزار میلیارد تومانی خواهد بود.

بنا به این گزارش، هزینه‌های جاری دولت و اعتبارات عمرانی کاهش یافته‌اند که با در نظر گرفتن این تغییرات دولت در مجموع باز هم با حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه خواهد شد که سازمان برنامه و بودجه برای جبران این کاهش درآمدها پیشنهاد استفاده ۲۹ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را در قالب تسهیلات ارزی مطرح کرده است.

این در حالی است که قانون بودجه اجازه برداشت ۲,۳۷۵ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی را برای اهدافی همچون طرح‌های عمرانی و ۱,۵ میلیارد یورو را برای تقویب بنیه دفاعی داده است.

صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۸۹ در چارچوب برنامه پنجم توسعه برای جبران کاستی‌های اداره حساب ذخیره ارزی بنیان گذاشته شد. هدف از ایجاد صندوق توسعه ملی تغییر نگاه به درآمدهای نفتی و تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی به «ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسل‌های آینده از منابع نفت و گاز و فراورده‌های نفتی» و کاهش وابستگی هزینه‌های جاری دولت به درآمدهای نفتی بود.

اصلی‌ترین منبع مالی صندوق توسعه ملی درآمدهای نفت و گاز است و دست‌کم ۳۰ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی، گاز و فرآورده‌های نفتی به این صندوق اختصاص می‌یابد.

خبرگزاری رویترز در تیرماه سال جاری (ژوئن) با استناد به منابع صنعتی و شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها گزارش داده بود که صادرات روزانه نفت ایران احتمالاً به ۳۰۰ هزار بشکه یا زیر این رقم سقوط کرده است. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی در واکنش به این خبر گفته بود: «مطلقاً دروغ است.»

پیش از این در ۶ خردادماه گذشته اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که در جلسه شورای‌ عالی اقتصادی که با حضور سران سه قوه برگزار شد، یک میلیارد دلار اعتبار جدید از صندوق توسعه ملی به تثبیت اشتغال موجود و ایجاد شغل جدید تخصیص یافت. به گفته جهانگیری، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی با این اقدام شورای عالی اقتصادی موافقت کرده است.

برداشت‌ها از صندوق توسعه ملی نشان از وضعیت اقتصادی بد کشور دارد.

مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ که از نیروهای اصولگرا محسوب می‌شود، امروز سه‌شنبه ۸ مرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، گفت: «برداشت از صندوق توسعۀ ملی برای جبران کسری بودجه برخلاف سیاست کلی تأسیس آن صندوق است.»

میرسلیم افزود: «از بدو تأسیس صندوق توسعه ملی تاکنون قرار بوده وابستگی بودجه دولت نسبت به آن همه ساله کاهش یابد ولی متأسفانه این حکم را دولت‌ها مراعات نکرده‌اند و برخلاف سیاست کلی ابلاغی با کسب اجازه مستقیم از رهبری از اعتبارات صندوق برای جبران کسر بودجه و ناتوانایی‌های خود استفاده کرده‌اند.»

حمید پورمحمدی گل‌سفیدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه ۴ مردادماه جاری گفت بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به مبلغ ۴۴۸ هزار میلیارد تومان و بر اساس فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز بسته شده است. بودجه سال ۹۷ بر اساس فروش روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و بودجه سال ۹۶ بر اساس فروش روزانه ۲ میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه نفت بسته شده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • طاهر

    اين مير سليم يعني نميفهمه كه شرايط بحراني موجب برداشت از صندوق توسعه ملي شده كه ميگه برداشت براي بودجه جاري از صندوق بر خلاف سیاست کلی تأسیس آن صندوق است. يعني نميدونه هيچ منبع در آمدي كشور نداره كه بخواد بودجه جاري را جوابگو بشه،فكر ميكنه همه چي عاديه كه انتظار داشته باشيم سياستهاي زمان آرامش برقرار باشه،اين حرف از عوام بي اطلاع هم بعيد است.

  • حقیقتگو

    کسری بودجه سوریه و لبنان و یمن و فلسطین و الشهبی ها ومخارج نظامی سوریه آنهم با موجودیت اتحریم های نفتی رژیم آخوندی را وادارکرده است که به مورد اقدام کند...مقادیری که باید صرف عمران به اصطلاح درایران شود دربست به سپاه پاسداران و آقازاده ها تحویل خواهد شد...بدون هیچ شک وشبهی صاحب صندوق توسعه ملی علی خامنه ای است فقط برای اهداف خودش و خشنودی بهشت نشینان نژاد برترش اقدام به بازکردن درب صندوق می کند و هیچ ربطی به مردم ایران که سالها درجهنم آخوندها ساخته بسرمی برند ندارد..واینکه برداشت ازصندوق توسعه ملی دلیل بر اقتصاد بد است درحقیقت یا دانسته و یا ندانسته سرپوش گذاشتن درعوام فریبی است...فقط پولهای سرمایه گذاری شده و بعاوه سود ودرآمدهای ناشی ازایران دراروپا توسط حکومت اخوندی می تواند جاده های ایران را با اسکناس یورو بپوشاند..رژیم آخوندی که چهل سال تحریم ها را به رخ مردم میکشد و به تحمل کردن فقراقتصادی فرارمیزند همزمان آخوندسانان و آقازاده ها مقادیر هیولائی میلیاردها دلاری را به هرشکل وفرمی می دزدند...لازم به یادآوری است که دردوره قبلی ریئس حمهوربازی آخوند بنفش که خودش شخصا" گفت آنهم فقط دریک مورد 35میلیارددلار را به عراق وسوریه اختصاص داده است