نشست مشترک آمریکا و بریتانیا در بحرین برای عملیات سنتینل
بحث درباره حفاظت از نفتکشها در خلیج فارس ابعاد نظامی مشخصی میگیرد. نمایندگان نیروهای آمریکایی و بریتانیایی در بحرین درباره احتمال عملیات نظامی برای حفاظت از نفتکشها گفتوگو میکنند.
در پی تمایل بریتانیا به پیوستن به عملیات «سنتینل» آمریکا برای حفاظت از نفتکشها در خلیج فارس، نمایندگان نیروهای آمریکایی و بریتانیایی در بحرین درباره اجرای این عملیات نشست مشترکی برگزار میکنند. آلمان همچنان شرکت در این عملیات را رد میکند.
بهگزارش خبرگزاری آلمان، وزارت دفاع بریتانیا و یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا خبر نشست مشترک دو کشور در روز چهارشنبه ۹ مرداد / ۳۱ ژوئیه را تأیید کردند اما جزئیاتی درباره آن ارائه نکردند.
وزارت دفاع بریتانیا در لندن از «چندین همپیمان بینالمللی» صحبت میکند که قرار است در این نشست شرکت کنند. این وزارتخانه گفته است همه چیز هنوز در «سطح بحث» است.
سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا گفته است که این نشست پشت درهای بسته برگزار خواهد شد و روزنامهنگاران اجازه ورود به آن را ندارند. احتمالاً فردا (پنجشنبه) جزئیات و نتایج این نشست منتشر خواهند شد.
بریتانیا و ایالات متحده پس از چند مورد حمله به نفتکشها در تنگه هرمز میخواهند امنیت حمل و نقل نفت خام در منطقه را تأمین کنند. عملیاتِ در نظر گرفتهشده بهمنظور محافظت از کشتیهایی است که از این تنگه مهم در تجارت بینالمللی، عبور میکنند. در آمریکا بحث در اینباره از چند هفته پیش تاکنون ادامه دارد.
فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) ۲۹ تیر / ۲۰ ژوئیه در بیانیهای نوشت: «فرماندهی مرکزی ایالات متحده در حال توسعه یک فعالیت و تلاش دریایی چند ملیتی به نام عملیات “سنتینل” (نگهبان) برای افزایش نظارت و امنیت آبراههای کلیدی در خاورمیانه و در راستای اطمینان از آزادی ناوبری با توجه به رویدادهای اخیر در منطقه خلیج فارس است.»
این بیانیه کمکهای شرکای منطقهای و بینالمللی آمریکا را برای موفقیت این عملیات لازم دانسته بود.
سفارت آمریکا در برلین روز گذشته، سهشنبه ۸ مرداد / ۳۰ ژوئیه، اعلام کرد که واشنگتن رسماً از آلمان، فرانسه و بریتانیا درخواست کرده است به ائتلاف دریایی برای تضمین امنیت تنگه هرمز و مقابله با رفتارهای تهاجمی ایران ملحق شوند.
وزارت خارجه آلمان بلافاصله پاسخ داد که حضور نظامی این کشور در خلیج فارس فعلاً محتمل نیست. همچنین سیاستمدارانی از احزاب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی، دو حزب اصلی دولت ائتلافی آلمان، شرکت در عملیات «سنتینل» را رد کردند.
امروز چهارشنبه ۹ مرداد / ۳۱ ژوئیه، اولاف شولتس، معاون صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات این کشور گفت نسبت به شرکت در این عملیات بسیار تردید دارد. شولتس افزود باید مانع از افزایش تنش شد.
معاون صدراعظم آلمان در پاسخ به این سؤال كه آیا دولت ائتلافی نیز با این نظر موافق است، پاسخ داد: «بله. این برداشت من است.»
براساس اطلاعاتی که خبرگزاری آلمان بهدست آورده است، درخواست آمریکا از آلمان و دیگر متحدانش برای شرکت در عملیات «سنتینل» چندین روز پیش بهشکل کتبی ارسال شده بود. در این نامه در مورد تواناییهای مشخص نظامی نیز پرسیده شده بود. با این حال، وزارت امور خارجه آلمان گفت: «تاكنون دولت فدرال در مورد مأموریت حفاظت از کشتیها بهرهبری ایالات متحده در تنگه هرمز وعده پذیرش هیچ سهمی را نداده است.»
پس از توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» بریتانیا توسط نیروهای سپاه پاسداران که به عنوان پاسخ به توقیف نفتکش «گریس ۱» حامل نفت خام ایران در تنگه جبلالطارق درک شد، دولت ترزا می تشکیل جلسه اضطراری داد و جرمی هانت، وزیر خارجه پیشین بریتانیا در پارلمان این کشور پیشنهاد ائتلاف دریایی به رهبری اروپا را مطرح کرد. اما بهزودی بوریس جانسون به نخستوزیری بریتانیا رسید و تغییرات بزرگی در کابینه رخ داد، از جمله جرمی هانت رفت و دومینیک راب وزیر خارجه شد. همزمان با این تحولات پنجشنبه ۳ مرداد / ۲۵ ژوئیه نمایندگان نظامی آمریکا، بریتانیا و برخی کشورهای دیگر در ستاد سنتکام واقع در «تامپا» در ایالت فلوریدای آمریکا جلسه ویژهای برای ایجاد یک ائتلاف دریایی تشکیل دادند. براساس اطلاعاتی که زوددویچه تسایتونگ به دست آورده، بریتانیا در این جلسه رسماً اعلام کرد که قصد دارد در تشکیل ائتلاف دریایی با آمریکا همپیمان باشد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز در یک تماس تلفنی با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خواهان کاهش تنشها بین ایران و آمریکا شد. خبرگزاری فرانسه بهنقل از کاخ الیزه نوشت مکرون در این تماس تلفنی گفته است کشورش تلاش میکند تا اطمینان حاصل کند که همه طرفها برای مذاکرات آماده هستند.
مکرون خاطرنشان کرد که فرانسه و آلمان همچنان در تلاش برای حفظ برجاماند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.