ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا هزاران سرباز خود را از افغانستان خارج می‌کند

بر اساس این طرح اگر طالبان متعهد به برقراری آتش‌بس و قطع روابط خود با القاعده شود آمریکا ممکن است تا شش هزار سربازش را از افغانستان خارج کند.

دولت ترامپ قصد دارد برای حصول توافق صلح با طالبان هزاران سرباز آمریکایی را از خاک افغانستان خارج کند. در ازای آن طالبان می‌بایست متعهد به برقراری آتش‌بس و قطع روابط خود با القاعده شود.  بر اساس این طرح تعداد سربازان آمریکایی مستقر در افغانستان از ۱۴ هزار سرباز به ۸ تا ۹ هزار سرباز کاهش می‌یابد.

گروهی از سربازان آمریکایی در پایگاه بگرام، این پایگاه در هر حال باقی می‌ماند (عکس: آرشیو)

 به گزارش واشنگتن‌پست، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در مذاکرات دوحه با طالبان پیشنهاد خروج هزاران سرباز آمریکایی از افغانستان را مطرح کرد.  مقامات دولت ترامپ که نام آن‌ها پوشیده مانده به واشنگتن‌پست گفتند توافق با طالبان تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سپتامبر/ شهریور سال جاری حاصل می‌شود. این احتمال اما وجود دارد که طالبان این روند را عامدانه به تعویق بیندازند.

بر اساس این گزارش برخی مقامات دولت آمریکا به طالبان اعتماد ندارند. آن‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند که چه تضمینی وجود دارد که طالبان به توافق دوحه عمل کند؟  یک مقام دولت ترامپ که نامش افشا نشده به واشنگتن‌پست گفت:

«۸۰ تا ۹۰ درصد راه برای حصول توافق طی شده. اما آن ۱۰ تا ۲۰ درصد باقی‌مانده به مقصد بسیار طولانی است.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان از اظهار نظر درباره هرگونه توافق با آمریکا خودداری کرده است. مجاهد در یک گفت‌وگوی تلفنی که روز گذشته انجام شد، به خبرنگار واشنگتن‌پست گفت:

«ما خوشبین هستیم. به احتمال زیاد به نتیجه می‌رسیم. امیدواریم که مانعی [برای حصول توافق] به وجود نیاید. این امر به جدیت آمریکایی‌ها بستگی دارد.»

زلمی خلیل‌زاد چهارشنبه گذشته با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرده بود که قصد دارد به زودی دور بعدی مذاکرات صلح با طالبان را از سر بگیرد.

به گفته خلیل‌زاد توافق بر سر خروج گروهی از سربازان آمریکایی در افغانستان در گفت‌وگوهای بین‌افغان حاصل می‌شود.

طالبان اما هرگونه مذاکره با دولت اشرف غنی را موکول به حصول توافق صلح با دولت آمریکا کرده است. طالبان می‌گویند دولت افغانستان اختیاری از خودش ندارد. یک مقام دولت افغانستان در گفت‌وگو با واشنگتن پست دولت ترامپ را متهم کرد که در پی توافق صلح نیست، بلکه در صدد فرصتی برای عقب‌نشینی از افغانستان است. وزارت خارجه آمریکا اما این اتهام را رد کرده است.

هفته گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد پیش از انتخابات نوامبر سال آینده، خروج نیروهای نظامی خود از افغانستان را شروع کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اما هفته گذشته گفت مطمئن نیست که بتواند همه سربازان آمریکایی را از افغانستان خارج کند:

«ما امیدواریم که بتوانیم طالبان را برای از سرگیری مذاکرات متقاعد کنیم.»

نیروهای آمریکایی از پایگاه  بگرام عملیاتی را برای مقابله با تروریسم در شرق افغانستان انجام می‌دهند. در صورت حصول توافق با طالبان و خروج هزاران سرباز آمریکایی از افغانستان، این پایگاه همراه با پادگان‌هایی در کابل و قندهار باقی می‌مانند. همچنین نیروهای آلمانی در شمال افغانستان و نیروهای ایتالیا در شرق این کشور به حضور نظامی خود ادامه خواهند داد.

زلمی خلیل‌زاده چهارشنبه گذشته اعلام کرد که مذاکراتش با دولت اشرف غنی، مقام‌های بلندپایه امنیتی، سیاستمدارانی از اپوزیسیون، دیپلمات‌ها و اعضای جامعه مدنی درباره روند صلح پیش از دستیابی به توافق‌نامه‌ای با طالبان به ثمر نشست. دولت افغانستان هیئت ۱۵ نفره‌ای را برای پیشبرد مذاکرات صلح با طالبان تشکیل داد. در این هیئت تنوع سیاسی، اجتماعی و قومی نیز در نظر گرفته شده‌‎ است با این امید که در مذاکرات احتمالی با طالبان از موضوعاتی مانند آزادی‌های مدنی و زنان غفلت نشود.

نشست بین طرف‌های افغان در قطر، یکشنبه ۱۶ تیر / ۷ ژوئیه آغاز شد و نیمه‌شب دوشنبه ۱۷ تیر / ۸ ژوئیه با صدور قطع‌نامه‌ای به کار خود پایان داد. در قطعنامه پایانی این نشست بر رساندن تلفات غیر نظامیان به صفر تأکید شده بود.

سه‌شنبه گذشته سازمان ملل اعلام کرد که شمار تلفات غیرنظامیان در افغانستان رو به افزایش است. بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در کابل (یوناما) در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی دست‌کم ۳۸۰۰ غیر نظامی در درگیری‌ها با طالبان کشته شده‌اند. ‌

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Nasim

    در ماه جولای ۲۰۱۹ در ایالات متحده آمریکا ۱۶۴ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است در تازه‌ترین آمار ایجاد فرصت‌های شغلی مربوط به ماه ژوئیه که روز جمعه ۱۱ مرداد منتشر شده، آمده است که متوسط دریافت حقوق ساعتی هم نسبت به سال گذشته ۳.۲ درصد افزایش نشان می دهد. چنین نرخ بیکاری پایین در آمریکا در نیم قرن گذشته بی‌سابقه است.