ژوئیه ۲۰۱۹، گرمترین ماه تاریخ از زمان ثبت رکود
ژوئیه گرمای هوا رکوردهای محلی و ملی و جهانی زیادی زد. به قول دبیرکل ۷۰ ساله سازمان ملل، «این تابستان پدربزرگتان نیست».
از زمانی که دانشمندان بیش از یک قرن پیش شروع به ثبت دما کردند، ژوئیه ۲۰۱۹ گرمترین آنها بود. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در انتهای ژوئیه گفته بود: «این تابستان پدربزرگتان نیست».
بنا به محاسبات «سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک»، یک برنامه اقلیمی وابسته به اتحادیه اروپا، ماه ژوئیه امسال از آخرین ژوئیه داغی که ۲۰۱۶ رکورد زد، داغتر بود. ژوئن پیش نیز داغترین ژوئن ثبتشده در تاریخ بود.
در ماه پیش میلادی ستون آتشسوزیهای عظیم در شمالگان زمین از فضا دیده شد. آتشسوزیهای گسترده در سیبری و خاور دور روسیه هنوز به طور کامل اطفاء نشده است.
به نوشته روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست»، در گرمترین ماه ثبتشده تاریخ به گواهی دانشمندان، حجم آب یخهای ذوبشده در گرینلند که به اقیانوس آرام سرازیر شدند، به ۱۹۷ میلیارد تن رسید و سطح آب دریاها بالاتر رفت.
ژوئیه آنقدر برای اروپای معتدل گرم بود که یک شبکه محلی تلویزیون هلند برای تمدد اعصاب تماشاچیان و فراموشی لحظهای تابستان، بدون توقف تصویرهای منظرههای زمستانی پخش میکرد.
در پاریس فرانسه و نیز لینگن آلمان دمای هوا تا ۴۲,۶ درجه سلسیوس رسید. در کمبریج بریتانیا دمای ۳۸,۷ درجه سلسیوس ثبت شد. همه این دماها رکورد تازهای بودند.
در سوئیس ریلهای راهآهن را با سفید رنگ کردند تا در داغی تابستان تاب برندارند.
آنتونیو گوترش ۷۰ ساله یکم اوت در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «ما همواره تابستانهای داغ از سر گذراندهایم. اما این تابستان جوانی ما نیست. این تابستان پدربزرگتان نیست.»
دانشمندان همچنین دریافتهاند که دوره پنجساله ۲۰۱۵ ـ ۲۰۱۹ احتمالاً گرمترین دوره پنجساله تاریخ از زمان ثبت دما است.
پتری تالاس، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی در بیانیهای برای اشاره به گرمای بیسابقه ماه گذشته، ژوئیه ۲۰۱۹ را چنین توصیف کرد:
«ژوئیه تاریخ اقلیم را بازنویسی کرده است. دهها رکورد دما در سطح محلی، ملی و بینالمللی ثبت شد. این دیگر رمان علمی تخیلی نیست. این واقعیت تغییرات اقلیمی است. دارد اتفاق میافتد، همین حالا. و در آینده بدون اقدام فوری اقلیمی بدتر خواهد شد.»
کشورهای جهان به جز معدودی همچون ایالات متحده، طبق توافق اقلیمی پاریس متعهد شدهاند که افزایش دمای هوای سیاره نسبت به دوران پیشاصنعتی را زیر دو درجه سلسیوس نگه دارند. کارشناسان و فعالان محیط زیست و متخصصان پنل اقلیمی سازمان ملل هشدار دادهاند که افزایش دمایی معادل ۱,۵ درجه تمام تأثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی را به همراه خواهد آورد.
تأثیرات تغییرات اقلیمی یعنی خشکسالی، قحطی، مهاجرتهای اقلیمی انبوه، بیابانزایی، پدیدههای اقلیمی حاد، سیل، خسارتهای اقتصادی، آتشسوزیهای طبیعی گسترده، و بسیاری موارد دیگر که به گفته سازمان ملل به «آپارتاید اقلیمی» ختم خواهد شد.
دولتهای چندانی هنوز به خواسته فعالان و دوستداران محیط زیست برای اتخاذ سیاستهای ریشهایتر پاسخ ندادهاند. اعتراضهایی برای واداشتن دولتها به این کار در کشورهای مختلفی روی میدهند.
نظرها
نظری وجود ندارد.