ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ دولت افغانستان به تهدید طالبان: انتخابات به موقع برگزار می‌شود

طالبان تهدید کرده بودند که نخواهند گذاشت انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برگزار شود. دولت افغانستان می‌گوید انتخابات سر موعد برگزار می‌شود. عبدالله عبدالله خواهان شرکت مردم در انتخابات شد.

در پی اعلام طالبان مبنی بر جلوگیری از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، دولت این کشور در واکنش اعلام کرد که انتخابات سر موعد مقرر برگزار خواهد شد. رئیس اجرایی افغانستان از نیروهای امنیتی خواسته است تا امنیت انتخابات را تأمین کنند.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان ـ عکس از آرشیو

گروه طالبان سه‌شنبه ۱۵ مرداد / ۶ اوت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در راه جلوگیری از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تلاش خواهد کرد.

طالبان در این اطلاعیه از مردم خواستند که از شرکت در کارزارهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات خودداری کنند. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «ما تمام هموطنان خود را فرامی‌خوانیم که از مشارکت در این روند خودداری کرده و در کارزارهای تبلیغاتی کاندیداها شرکت نکنند»

طالبان کارزارهای انتخاباتی را بخشی از اهداف نظامی خود عنوان کرده‌ و گفته‌اند در حالی که «مذاکرات برای بیرون راندن نیروهای خارجی و آمادگی‌ها برای تفاهم بین‌الافغانی» جریان دارد، برگزاری انتخابات «توطئه‌« شماری از سیاست‌مداران افغان است.

ساعاتی پس از انتشار این اطلاعیه دولت افغانستان واکنش نشان داد. دفتر ریاست جمهوری افغانستان در بیانیه‌ای گفت گروه طالبان با تهدید فرایند انتخابات، در واقع مردم را تهدید کرده است زیرا انتخابات متعلق به مردم است.

دفتر ریاست جمهوری تهدید طالبان را مغایر با ارزش‌های مردم‌سالاری دانست و افزود شرکت مردم در انتخابات و تعیین رئیس‌جمهوری کشورشان از طریق رأی مستقیم، «حق شرعی و قانونی مردم افغانستان است و دولت افغانستان تمامی آمادگی‌های لازم را برای برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و سرتاسری اتخاذ کرده است.»

دفتر ریاست جمهوری از تمامی نهادهایی که در برگزاری انتخابات نقش دارند خواست تا انتخابات را در تاریخ مقرر برگزار کنند.

انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان ۶ مهر / ۲۸ سپتامبر سال جاری برگزار می‌شود و کارزار انتخاباتی نامزدهای این انتخابات از ۶ مرداد / ۲۸ ژوئیه آغاز شده است.

در انتخابات ریاست‌ جمهوری افغانستان ۱۸ کاندیدا از جمله محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور با هم به رقابت خواهند پرداخت.

همچنین بیش از ۹,۵ میلیون نفر واجد شرکت در این انتخابات هستند. بودجه انتخابات ۱۴۹ میلیون دلار تعیین شده است که ۹۰ میلیون دلار آن از بودجه دولت افغانستان تأمین خواهد شد.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان از گروه طالبان نیز خواست شعار صلح‌خواهی خود را در عمل ثابت کند و از تهدید مردم به مرگ دست بردارد.

این دفتر ابراز امیدواری کرد که مردم این‌بار نیز با وجود تهدیدات به پای صندوق‌های رأی بروند.

از سوی دیگر دفتر عبدالله عبدالله نیز در بیانیه‌ای تهدید طالبان در مورد مختل کردن انتخابات ریاست جمهورى را محکوم کرد و از مردم خواست تا از حق انتخاب خود دفاع کنند و برنامه‌های طالبان را ناکام سازند.

دفتر رئیس اجرایی افغانستان در این بیانیه نوشت: «انتخابات از جمله حقوق بنیادی شهروندان کشور به‌شمار می‌رود، و مردم ما پس از سال‌ها مبارزه و تلاش به آن دست یافته‌اند.»

عبدالله عبدالله از نیروهای امنیتی افغانستان نیز خواست که در راستای تأمین امنیت انتخابات تلاش‌های جدی کنند و مانع از تلاش‌های «دشمنان افغانستان» شوند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز در بیانیه‌ای تهدید طالبان علیه مبارزات انتخاباتی افغانستان را محکوم کرد. در بیانیه این سازمان تهدید طالبان «بی‌اعتنایی وحشتناک به زندگی انسان» توصیف شده و گفته شده است که «مردم افغانستان باید از حقوق خود استفاده کنند».

طالبان در حالی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را مورد تهدید قرار داده‌اند که هم نمایندگان آن‌ها و هم زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان از پیشرفت در هشتمین دور مذاکرات دو طرف که در قطر جریان دارد، خبر داده‌اند.

گروه طالبان گفته است اختلافات خود با آمریکا را بر سر خروج نیروهای این کشور از افغانستان و همچنین ضمانت قطع ارتباط این گروه با گروه‌های تندرو دیگر حل کرده است. زلمی خلیل‌زاد نیز از «پیشرفت‌های عالی» مذاکرات با طالبان سخن گفته است.

تیم‌های فنی دو طرف در دوحه بحث و گفت‌وگو را ادامه می‌دهند اما زلمی خلیل‌زاد اعلام کرده که از دوحه به دهلی نو می‌رود تا با مقام‌های هندی درباره توافق بین‌المللی در روند صلح افغانستان گفت‌وگو کند.

طالبان با وجود انجام چندین دور مذاکرات صلح با خلیل‌زاد از زمان انتصاب او به‌عنوان فرستاده صلح، تقریباً روزانه به حملات مهلک خود ادامه داده‌اند. اکنون طالبان حدود نیمی از افغانستان را تحت کنترل دارند.

در ادامه این نوع حملات بعد از ظهر امروز (سه‌شنبه) انفجاری در شمال شهر کابل رخ داد که در جریان آن ۵ نفر کشته و ۷ نفر زخمی شدند.

نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفته است که این انفجار در سرک روس‌ها، یکی از بخش‌های حوزه یازدهم امنیتی شهر کابل رخ داده و هدف آن مینی‌بوس کارمندان دولتی بوده است. قربانیان این رویداد کارمندان بخش مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور بودند.

در نخستین روز آغاز مبارزات انتخاباتی نیز طالبان به دفتر امرالله صالح، معاون تیم انتخاباتی محمداشرف غنی در کابل حمله کردند و حدود ۲۰ نفر را کشتند.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز گذشته، دوشنبه ۱۴ مرداد / ۵ اوت اعلام کرد که در صورت تحریم انتخابات حتی با دو نامزد هم انتخابات ریاست جمهوری را برگزار می‌کند.

عبدالعزیز ابراهیمی، سخنگوی این کمیسیون گفت تدارکات لازم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است و روند اجرای آن به سرعت به پیش‌ می‌رود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.