ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مصرف بی‌رویه و تغییرات اقلیمی امنیت غذایی جهان را تهدید می‌کند

نیم میلیارد تن همین حالا در مناطقی زندگی می‌کنند که در حال بدل شدن به صحرا هستند. سرعت از دست رفتن خاک ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از سرعت شکل‌گیری آن است.

بر اساس آخرین گزارش اقلیمی متخصصان سازمان ملل متحد، منابع جهان در خشکی‌ها و دریاها با «نرخی بی‌سابقه» مصرف می‌شوند. این گزارش هشدار می‌دهد که تغییرات اقلیمی توانایی انسان‌ها برای تولید غذا به حد کافی را به خطر انداخته است.

کشاورز کامبوجی در حال انتقال برنج‌هایی که به خاطر تغییرات اقلیمی در فصلی غیرعادی برداشت شدند ــ عکس: AFP

بیش از یکصد متخصص از ۵۲ کشور در گزارشی که پنج‌شنبه ۸ اوت در ژنو منتشر شد،‌ هشدار داده اند که فرصت باقی‌مانده برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت غذایی جهان بسیار اندک است.

بیش از نیم میلیارد تن همین حالا در مناطقی زندگی می‌کنند که در حال بدل شدن به صحرا هستند. سرعت از دست رفتن خاک ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از سرعت شکل‌گیری آن است.

تغییرات اقلیمی این تهدیدها را وخیم‌تر می‌کند. سیل، خشکسالی، طوفان و دیگر پدیده‌های طبیعی حاد عرضه غذا در سطح جهانی را تهدید می‌کند. و به تدریج آن را کاهش خواهد داد.

به گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز»، بیش از ۱۰ درصد جمعیت جهان سوء تغذیه دارند، و برخی مولفان گزارش در گفت‌و‌گوهایی هشدار داده اند که کمبود غذا می‌تواند به افزایش مهاجرت فرامرزی بینجامد.

یکی از خطرها این است که بحران‌های غذایی در چندین قاره همزمان رخ دهند.

گزارش متخصصان سازمان ملل پیشنهادهایی نیز برای جلوگیری از این بحران ارائه داده اند. اما پیشنهادهای آنها طیف وسیعی از ارزیابی دوباره استفاده از زمین و کشاورزی در سطحی جهانی تا تغییر رفتار مصرف‌کننده، کاهش هدررفتن غذا،‌ قانع‌کردن مردم به تغییر رژیم غذایی و دوری جستن از گوشت را در بر می‌گیرد.

به علاوه، سیاست‌گذاری ریشه‌ای برای مقابله با تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش فزاینده زمین بخش مهم دیگری از مقابله با بحران غذایی آینده است.

کشورهای جهان به جز معدودی همچون ایالات متحده، طبق توافق اقلیمی پاریس متعهد شده‌اند که افزایش دمای هوای سیاره نسبت به دوران پیشاصنعتی را زیر دو درجه سلسیوس نگه دارند. کارشناسان و فعالان محیط زیست و متخصصان پنل اقلیمی سازمان ملل هشدار داده‌اند که افزایش دمایی معادل ۱,۵ درجه تمام تأثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی را به همراه خواهد آورد.

تأثیرات تغییرات اقلیمی یعنی خشکسالی، قحطی، مهاجرت‌های اقلیمی انبوه، بیابان‌زایی،‌ پدیده‌های اقلیمی حاد،‌ سیل، خسارت‌های اقتصادی، آتش‌سوزی‌های طبیعی گسترده، و بسیاری موارد دیگر که به گفته سازمان ملل به «آپارتاید اقلیمی» ختم خواهد شد.

دولت‌های چندانی هنوز به خواسته فعالان و دوستداران محیط زیست برای اتخاذ سیاست‌های ریشه‌ای‌تر پاسخ نداده‌اند. اعتراض‌هایی برای واداشتن دولت‌ها به این کار در کشورهای مختلفی روی می‌دهند.

سیل اخیر در ایران که بسیاری آن را با تغییرات اقلیمی مرتبط می‌دانند، امنیت غذایی در این کشور را تهدید کرد. این پدیده‌ها با ادامه تغییرات اقلیمی تکرار می‌شوند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.