مقاومت پزشکان در برابر نصب دستگاه کارتخوان
تشکلهای صنفی پزشکی با ارسال نامه به مقامهای مسئول به الزام برای نصب کارتخوان اعتراض کردهاند.
ملزم شدن پزشکان به استفاده از کارتخوان در مطبهای پزشکی و مراکز درمانی با واکنش و مقاومت جامعه پزشکی روبهرو شده است. به خبرگزاری فارس، الزام به نصب کارتخوان برای مقابله با فرار مالیاتی و در قالب بند الحاقی به تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۸ انجام شده است.
اوایل مرداد ماه علی رستمپور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و برونسپاری سازمان امور مالیاتی با اشاره به بند «ی» تبصره ۶ قانون بودجه ۹۸ اعلام کرد:
«صاحبان محترم حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تا ۲۳ مرداد ماه مهلت دارند در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان بانکی) ثبتنام کنند.»
رستمپور در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اینکه مشاغل پزشکی که از کارتخوان بانکی استفاده نکنند مشمول جریمه خواهند شد، گفته بود:
«پزشکانی که به این سیستم مجهز شوند دو سال ۱۰ درصد مالیات ابراز شده آنها بخشیده خواهد شد. در مقابل کسانی که از این دستگاهها استفاده نکنند دو درصد درآمد حاصل از فروش خدمت آنها مشمول جریمه خواهد شد. ضمن اینکه بقیه مراجع نظارتی نیز باید در حیطه خودشان برای نظارت بر این موضوع عمل کنند.»
هادی خانی، مدیرکل بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی هم در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره این موضوع گفته بود:
«مردم اگر به مطب پزشکی مراجعه کردند و آن مطب دستگاه کارتخوان نداشت، موضوع را به ستاد خبری سازمان امور مالیاتی علام کنند و سازمان امور مالیاتی علاوه بر جریمه غیرقابل بخشش، این نوع عدم همکاریها را فرار مالیاتی محسوب و با آنها برخورد قانونی میکند.»
این اقدامات اما با واکنش منفی تشکلهای صنفی پزشکی مواجه شده است.
خبرگزاری فارس در گزارش خود نامه اعتراضی روسای سازمان نظام پزشکی بوشهر و زاهدان، روسای انجمن علمی رادیولوژی ایران و انجمن دندانپزشکان عمومی ایران و همچنین انجمن صنفی کارفرمایی دندانپزشکان استان گیلان به رئیس سازمان نظام پزشکی را در این زمینه منتشر کرده است.
بر اساس آمارهای سازمان امور مالیاتی پزشکان صرفا ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات میپردازند.
مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار گزارشی در دی ماه پارسال، میزان مالیات واقعی پزشکان را حداقل حدود شش هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زد.
رقم فرار مالیاتی پزشکان در ایران با یارانه ۱۲ میلیون نفر برابری میکند. پزشکان، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان این موضوع را رد میکنند.
نظرها
صدیق
از طرفی، صنف پزشکان یکی از برجسته ترین اصناف در میان اصناف و مشاغل و حرف در ایران است و این عزیزان باید الگوی سایر مردم در رعایت قوانین باشد. اما از سوی دیگر، که همان روی سیاه ورق است؛ مردم ایران با حاکمیتی دزد و غارتگر طرف هستند که در روز روشن، بانکهای دولتیش جیب مردم را خالی میکنند و منابعش را صرف غارتگران و اهداف نامعلوم و مشکوک تروریستی میکنند. بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که مالیاتی که به چنین حاکمیت دزد و دروغگویی پرداخت می شود، به مردم ایران بازگردد. این همان دلیلی است که مردم را نسبت به کشور و یکدیگر بی تفاوت می کند، و پزشکانش را به سمتی سوق می دهد که اولویتشان منافع شخصی شود. پس هر چه فریاد دارید بر سر جمهوری اسلامی بکشید که تمام فتنهها از گور آنها بر می خیزد.