کنترل پرواز جنگندهها در آسمان عراق برای تشخیص حملات اسرائیل
انفجار در پادگان القصر در حومه بغداد سبب شد که دولت عراق ندابیری بیندیشد: دور کردن زاغههای مهمات از شهرها و نظارت بیشتر بر حریم هوایی کشور.
هنوز معلوم نیست حمله به انبار مهمات حشد شعبی در پادگان القصر در جنوب بغداد یک هدفگیری بوده یا یک حادثه فنی. با اینحال عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق دستور داد همه توافقهای مربوط به پرواز در حریم هوایی تا اطلاع ثانوی لغو شود. هرگونه پرواز بدون اطلاع دولت عراق، به عنوان نقض حریم هوایی کشور درک میشود و پدافند هوایی عراق هم به آن پاسخ میدهد.
[sliderpro id="833"]
شامگاه دوشنبه ۲۲ مرداد/ ۱۳ اوت وزارت کشور عراق اعلام کرد انفجاری در پادگان القصر در منطقه الدوره بغداد اتفاق افتاده است. در آن زمان وزارت کشور عراق اعلام کرد که در این انفجار ۱۳ نفر جراحات سطحی برداشتهاند اما به زودی معلوم شد در این انفجار یک نفر کشته و بیش از ۲۹ نفر مجروح شدهاند. شرکت «امیگ سَت اینترنشنال» که در زمینه عکسبرداریهای ماهوارهای تخصص دارد به رسانههای اسرائیلی اطلاع داده تصاویر ماهوارهای از پادگان القصر نشان میدهند که ماهیت خسارتها نمایانگر یک حمله هوایی است که سبب انفجار مواد انفجاری در انبار مهمات حشد شعبی شده است. در پایگاه نظامی القصر نیروهای حشد شعبی و واحدهایی از پلیس عراق مستقرند. اما اکثر نیروها را حشد شعبی تشکیل میدهد.
نخست وزیر عراق پنجشنبه ۲۴ مرداد/ ۱۵ اوت دستور داد که تحقیقات گستردهای برای علت این انفجار آغاز شود. عادل عبدالمهدی اعلام کرد که همه توافقات مربوط به پرواز در حریم هوایی عراق تا اطلاع ثانوی لغو میشود و هرگونه پرواز برخلاف آنچه گفته شده، پرواز جنگندههای دشمن تلقی خواهد شد و پدافند هوایی عراق نیز فوراً به آن پاسخ میدهد.
ساعتی قبل ز صدور دستور نخست وزیر عراق برای لغو همه توافقات مربوط به پرواز در حریم هوایی عراق، رئیس کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سومریه نیوز از تدابیر تازه برای حفظ حریم هوایی عراق خبر داده بود. محمد رضا آل حیدر گفت:
«در وهله اول باید زاغههای مهمات به ویژه انبار سلاحهای سنگین و موشک از شهرها دور شوند.»
رئیس کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق از برگزاری نشستهایی بین فرماندهی کل نیروهای مسلح و فرماندهان نظامی برای حفاظت از حریم هوایی عراق و نظارت دقیقتر بر پرواز جنگندهها در آسمان این کشور خبر داد. محمد رضا آل حیدر خاطرنشان کرد که کمیته امنیت و دفاع پارلمان از لحظه اولیه انفجار الصقر این موضوع را پیگیری کرده است. رئیس کمیته امنیت و دفاع گفت:
«با کنترل پروازهای جنگندهها عراق میتواند هرگونه حادثهای را از هم تمیز دهد. ما دقیقاً نمیدانیم این حمله ناشی از حادثه فنی بود یا یک هدفگیری هوایی.»
حشد شعبی نیروهای شبهنظامی عمدتاً شیعه عراقی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر هستند که ایران از آنها حمایت میکند.
از اوایل ماه گذشته رسانههای اسرائیلی خبر داده بودند که این کشور حملات خود به شبهنظامیان طرفدار ایران را گسترش داده است. در یک ماه اخیر دو حمله اسرائیل به نیروهای حشد شعبی در داخل خاک عراق گزارش شد. اواخر تیر سال جاری یک پایگاه نیروهای حشد شعبی در منطقه آمرلی در استان صلاحالدین عراق هدف حمله جنگندههای ناشناس قرار گرفت. یک هفته بعد در روزهای پنجم و ششم مرداد حمله وسیعتری به نیروهای حشد شعبی در پایگاه «ابو منتظر المحمداوی» (کمپ اشرف سابق) در استان دیالی عراق انجام شد. شرق الاوسط گزارش داد که هر دو حمله کار اسرائیل بوده است و در این حملات انبارهای مهمات و موشکهای بالستیک که از ایران به عراق منتقل شده هدف قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.