ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدها نفر در کشمیر در اعتراض به محدودیت‌ها تظاهرات کردند

شورای امنیت سازمان ملل برای نخستین بار پس از چند دهه بر سر مساله جامو و کشمیر تشکیل جلسه داد اما در این جلسه پشت درهای بسته، تصمیمی گرفته نشد.

روز جمعه ۱۶ اوت/ ۲۵ مرداد، صدها نفر در واکنش به تدابیر امنیتی کم‌سابقه در کشمیر تحت کنترل هند تظاهرات کردند و با پلیس درگیر شدند. دولت هند گفته که وضعیت را بررسی می‌کند و در روزهای آینده برخی محدودیت‌ها برداشته خواهد شد.

صدها نفر در واکنش به تدابیر امنیتی کم‌سابقه در کشمیر تحت کنترل هند تظاهرات کردند

شورای امنیت سازمان ملل برای نخستین بار پس از چند دهه بر سر مساله جامو و کشمیر تشکیل جلسه داد و نماینده پاکستان در شورای امنیت گفت که این جلسه نشان داد مردم منطقه محاصره شده‌اند اما صدای آنها تازه امروز شنیده شده است.

شورای امنیت به دنبال این جلسه که پشت درهای بسته و به تقاضای چین و پاکستان تشکیل شد، تصمیمی نگرفته است.

۱۲ روز است کشمیر تحت کنترل پاکستان با حضور سنگین نیروهای نظامی و قطع ارتباطات روبه‌روست. از روز پنجم ماه اوت مبادی ورود و خروج شهر بسته شده تا مانع بروز خشونت‌ها به دنبال تصمیم دولت برای سلب خودمختاری منطقه عمدتا مسلمان‌نشین کشمیر شود.

هم هند و هم پاکستان مدعی کنترل منطقه هیمالیا هستند که بین این دو رقیب مسلح به سلاح هسته‌ای تقسیم شده است. تصمیم دولت هندوی هند، تنش‌های این کشور با پاکستان را افزایش داده و باعث خشم مردم منطقه تحت کنترل هند شده است.

روز جمعه ۱۶ اوت، معترضان پیر و جوان در شهر سرینگر که شهر اصلی منطقه است، با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌های سبز اسلامی که روی آنها نوشته شده بود «به نسل‌کشی در کشمیر پایان دهید، دنیا بیدار شو!» در خیابان‌ها تظاهرات کردند.

برخی معترضان سنگ پرتاب کردند و با پلیس درگیر شدند. پلیس هم با پرتاب گاز اشک‌آور واکنش نشان داد.

پیش‌تر، سوبراهمانیام، یکی از مقامات رسمی هند در کشمیر تایید کرد که برخی محدودیت‌های شهروندان برداشته خواهد شد، خطوط تلفن به تدریج وصل خواهند شد و مدارس از روز دوشنبه باز می‌شوند. او درباره وصل شدن خطوط موبایل زمانی اعلام نکرد و گفت که ممکن است تروریست‌ها از خطوط موبایل سوءاستفاده کنند.

دادگاه عالی هند هم تصمیم گرفته که پیش از صدور حکم بر اساس طوماری که خواهان رفع محدودیت‌های رسانه‌ای شده، به دولت هند مهلت بدهد.

سوبراهمانیام همچنین گفته که ادارات دولتی فعالیت عادی خود را از سر گرفته‌اند و نماز جمعه در آرامش برگزار شده. در ۱۲ منطقه از ۲۲ منطقه هم زندگی عادی از سر گرفته شده است.

او اضافه کرده که حمل و نقل عمومی کم‌کم و بعد از ارزیابی وضعیت امنیتی به حالت عادی برخواهد گشت. این مقام دولتی همچنین اعلام کرده که به منظور پیشگیری و برای بازگرداندن نظم و قانون، دستگیری‌هایی صورت گرفته اما تعداد دستگیرشدگان را اعلام نکرده است.

سوبراهمانیام گفته:

«ما با اینکه از فعالیت گروه‌های تروریستی و تندرو نگران بودیم و از اقدامات پاکستان برای بی‌ثبات کردن منطقه آگاه بودیم، تلاش کردیم کسی کشته نشود یا جراحت جدی برندارد.»

ملیحه لودحی، نماینده پاکستان در شورای امنیت جلسه این شورا پشت درهای بسته را نخستین قدم اما نه آخرین قدم برای بررسی وضعیت منطقه خواند.

او گفت موضوع تنها زمانی خاتمه خواهد یافت که عدالت در مورد مردم منطقه جامو و کشمیر برقرار شود.

لودحی گفت این نخستین بار در طول ۵۰ سال اخیر است که این موضوع در شورای امنیت مطرح شده و این جلسه نشان می‌دهد که ادعای هند درباره اینکه مساله جامو و کشمیر یک مساله داخلی‌ست، بی‌اثر است.

اما سید اکبرالدین، نماینده هند در سازمان ملل تاکید کرده است که اعمال محدودیت‌های جدید در کشمیر یک مساله کاملا داخلی‌ست. او ادعای پاکستان و چین را مبنی بر اینکه موضوع کشمیر یک مساله بین‌المللی‌ست، رد کرده و گفته که هند به توافقنامه سال ۱۹۷۲ «سیملا» پایند است.

توافقنامه سیملا از هند و پاکستان می‌خواهد مساله کشمیر را به طریق صلح‌آمیز حل کنند.

اکبرالدین گفته:

«حالا نوبت پاکستان است که تعهد خود را به این توافق نشان دهد و از ترور دست بردارد تا گفت‌وگوها آغاز شود.

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا تلفنی با نخست وزیر پاکستان، عمران خان صحبت کرده و گفته که هند و پاکستان باید با گفت‌وگوی دو طرفه، تنش‌ها را کاهش دهند.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان هم این گفت‌وگو را تایید کرده و گفته که قرار است ترامپ با نخست وزیر هند، نارندرا مودی هم درباره این موضوع صحبت کند.

قریشی این گفت‌وگو را خوب توصیف کرده و گفته خان هم در این گفت‌وگو بر «ظرافت، نگران‌کننده و هشدار دهنده» بودن موقعیت تاکید کرده است.

قریشی در یک کنفرانس خبری در اسلام‌آباد، جلسه شورای امنیت سازمان ملل را یک پیروزی دیپلماتیک برای پاکستان ارزیابی کرده و گفته این نشست با وجود مخالفت هند برگزار شده است.

عمران خان هم در توییتی سرکوب‌های مستمر در کشمیر را محکوم کرده و به مودی هشدار داده ملتی را که برای استقلال برخاسته، نمی‌توان به شکل نظامی شکست داد.

او مودی را «فاشیست و هندوی برتری‌طلب» خوانده و او را با آدولف هیتلر مقایسه کرده و گفته نگران «نسل‌کشی مسلمانان کشمیر» است.

پیش از انتخابات هند در آوریل و مه، خان ابراز امیدواری کرده بود مساله کشمیر از طریق گفت‌وگو با حزب ملی‌گرای هندوی مودی حل شود.

مودی همواره از اعمال تغییرات در کشمیر با عنوان آزاد کردن منطقه از دست جدایی‌طلبان دفاع کرده است.

بر اساس تغییرات جدید، هر کسی می‌تواند در منطقه کشمیر تحت کنترل هند زمین بخرد. برخی کشمیری‌ها نگرانند که این موضوع فرهنگ منطقه و ترکیب جمعیتی آن را تغییر دهد.

منتقدان وضعیت را با استقرار اسرائیلی‌ها در فلسطین مقایسه می‌کنند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.