ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقام‌های آمریکایی: ایران در روزهای آینده آزمایش موشکی می‌کند

ایران گفته است در حال آماده‌ شدن برای پرتاب یک ماهواره است؛ ایالات متحده اما مدعی‌ست که ایران برای آزمایش موشک آماده می‌شود.

دولت آمریکا مدعی‌ست تصاویری طبقه‌بندی‌شده در دست دارد که نشان می‌دهد ایران در حال آماده شدن برای پرتاب یک موشک در هفته آینده است. ایرانی‌ها گفته‌اند در حال آماده‌سازی برای پرتاب صلح‌آمیز یک ماهواره به مدار هستند، اما به گفته چند مقام آمریکایی، ایالات متحده این تصاویر را گویای پیشروی تهران در توسعه برنامه موشکی می‌دانند.

عکس از آرشیو

به گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، تهران ادعا کرده است آزمایش موشکی مورد نظرش با مقاصد صلح‌آمیز انجام می‌شود، اما تکنولوژی این برنامه‌ با تکنولوژی پرتاب موشک بالستیک بین‌‌قاره‌ای یکسان است.

سی‌ان‌ان موشک بالستیک بین‌قاره‌ای را اینگونه توصیف کرده است: نوعی از موشک که قادر است یک روز به ایالات متحده حمله کند.

آزمایش‌های موشکی ایران در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ منع نشده است. توافق هسته‌ای یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بین ایران، ایالات متحده، روسیه، چین، آلمان، فرانسه، بریتانیا و اتحادیه اروپا امضا شد. ایران هنوز تا حد زیادی به برجام پایبند است، اما ایالات متحده این توافق را در ماه مه ۲۰۱۸ ترک کرد.

دولت ترامپ دلیل ترک توافق هسته‌ای را بی‌توجهی این توافق نسبت به برنامه‌های موشکی ایران دانسته بود.

تصاویری از افزایش فعالیت

تصاویر ماهواره‌ای تجاری که به دست سی‌ان‌ان رسیده است، افزایش فعالیت در یک منطقه را نشان می‌دهد که چندین وسیله نقلیه در آنجا حضور دارند و کانتینرهایی نیز وجود دارند که احتمالاً برای پرتاب موشک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دیو اشملر، پژوهشگر ارشد در زمینه سلاح‌های کشتار جمعی در انستیتوی میدل‌بری به سی‌ان‌ان گفته است:

«به نظر می‌رسد آنها در حال آماده‌سازی برای پرتاب [موشک] هستند.»

اشملر گفته است حضور کانتینرهای بزرگ نشان‌دهنده آن است که «احتمالا در این مجموعه یک موشک وجود دارد».

او در ادامه گفته است برخی نواحی داخل مجموعه، فضایی معمولاً خالی از فعالیت است مگر آنکه یک پرتاب در حال وقوع باشد.

با این حال چندین مقام دفاعی و اطلاعاتی ایالات متحده گفته‌اند که ایران در حال توسعه گستره و بالا بردن دقت موشک‌هایش است و این موضوع برای سربازان آمریکایی و متحدان این کشور در منطقه موجب نگرانی شده است.

آنها نگرانند که در صورت وقوع درگیری با تهران مورد حمله موشک‌های ایرانی قرار بگیرند.

تراکم تسلیحات در خاورمیانه

تحلیل‌گر نظامی سی‌ان‌ان گفته است ایرانی‌ها به این برنامه‌ها نه فقط به عنوان شیوه‌ای برای دستیابی به تکنولوژی بلکه شیوه‌ای برای تقوبت جنبه‌های نظامی مختلف خود نگاه می‌کنند:

«آنها با این کار نشان می‌دهند علی‌رغم موانع و تحریم‌ها قادر هستند با تلاش‌ زیاد سیستم تسلیحاتی خود را دست‌کم به یک بازیگر منطقه‌ای تبدیل کنند.»

ارتش ایالات متحده در ماه‌های اخیر چندین سیستم دفاع موشکی از جمله سیستم موشکی پاتریوت را به خاورمیانه منتقل کرده است. واشنگتن این انتقال تکنولوژی را به منظور مقابله با تهدید ایران و گروه‌های نیابتی آن دانسته است.

شورشیان حوثی یمن که از حمایت ایران برخوردارند در ماه‌های اخیر به طور مرتب مناطقی را در جنوب عربستان سعودی هدف حمله موشکی قرار دادند. ایالات متحده مدعی‌ست که این موشک‌ها را ایران به حوثی‌ها داده است.

مخالفت کشورهای حاضر در توافق هسته‌ای با برنامه موشکی ایران منجر به تصویب قطعنامه سازمان ملل علیه ایران شد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ایران را از آزمایش موشک‌‌هایی با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای منع می‌کند.

ایران اما می‌گوید آزمایش‌های موشکی‌اش ربطی به توافق هسته‌ای ندارد و قطعنامه شورای امنیت را نقض نمی‌کند.

دونالد ترامپ دولت پیش از خود را به بی‌توجهی به تهدیدهای موشکی ایران در هنگام امضای توافق هسته‌ای متهم می‌کند و توافق هسته‌ای را یک توافق بد می‌داند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.