طالبان مدعی شد: کشته شدن برادر رهبر ما تاثیری در مذاکرات صلح ندارد
تاکنون هیچ گروهی مسوولیت حمله انتحاری به مسجدی در شهر کویته پاکستان را که منجر به کشته شدن برادر هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان شد به عهده نگرفته است.
مقامات رسمی طالبان روز یکشنبه ۱۸ اوت/ ۲۷ مرداد اعلام کردند کشته شدن برادر رهبر طالبان در حمله انتحاری تاثیری بر گفتوگوهای این گروه با آمریکا نخواهد گذاشت. آمریکا به دنبال آن است که با این گفتوگوها نیروهایش را پس از ۱۸ سال از افغانستان خارج کند.
تاکنون هیچ گروهی مسوولیت حمله انتحاری به مسجدی در شهر کویته پاکستان را که منجر به کشته شدن برادر هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان شد به عهده نگرفته است.
حافظ احمدالله، برادر رهبر طالبان در مسجد امامت نماز را بر عهده داشت که بمب منفجر شد. چهار نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند.
پلیس پاکستان تایید کرده که حافظ احمدالله یکی از کشتهشدگان بوده است اما تایید نکرده که او برادر رهبر طالبان است.
این حمله زمانی اتفاق افتاد که هم طالبان و هم آمریکا از پیشرفت در روند مذاکرات سخن گفته بودند. یکی از رهبران طالبان بدون فاش کردن نامش، در گفتوگوی تلفنی با رویترز گفته:
«اگر کسی فکر میکند به شهادت رساندن رهبران ما میتواند ما را از اهدافمان در کند، کور خوانده است. ما در حال نزدیک شدن به اهدافمان هستیم.»
طالبان از سال ۲۰۰۱ و پس از حمله ۱۱ سپتامبر، در نبرد برای بیرون کردن نیروهای خارجی و برقراری دولت اسلامی هستند.
با وجود هشت دور مذاکره میان آمریکا و طالبان از اواخر سال گذشته، خشونتها در این کشور کاهش نیافته است.
شب گذشته یک حمله انتحاری به یک مراسم عروسی در کابل به کشته شدن بیش از ۶۰ نفر منجر شد اما هنوز گروهی مسوولیت این حمله را نپذیرفته است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اما تمایل خود را به خروج ایالات متحده از افغانستان پنهان نکرده است. خروج از افغانستان به معنای پایان دادن به طولانیترین جنگ آمریکاست.
با وجود این نگرانیهای عمیقی بین مقامات افغانستان و ایالات متحده درباره خروج آمریکا از افغانستان وجود دارد. ممکن است در نتیجه این خروج افغانستان وارد یک جنگ داخلی جدید شود و شاهد بازگشت حکومت طالبان باشد.
طبق توافق پیشبینی شده، طالبان در ازای خروج ایالات متحده آمریکا متعهد میشود که مانع وقوع حملات تروریستی و ناامنی در این کشورش شود.
همچنین انتظار میرود که طالبان برای آغاز مذاکره برای تقسیم قدرت با دولت تحت حمایت ایالات متحده و آتشبس توافق کنند.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفته:
«هر گونه توافقنامهای باید شامل آتشبس و خروج ایالات متحده و تحقق شرایط توافق باشد.»
یک مقام طالبان از دوحه، جایی که طالبان در آن دفتر سیاسی دارند و مذاکرات آنجا انجام میشود، گفته:
«مقدمات برای دور نهایی مذاکرات فراهم شده است.»
این مقام طالبان که هویت خود را فاش نکرده گفته:
«ما اکثر مسائل را حل کردیم.»
او گفته اگر ایالات متحده از افغانستان خارج شود، آنها هم عقبنشینی خواهند کرد.
هنوز تاریخی برای مذاکرات بیشتر تعیین نشده است.
پس از توافق احتمالی، حدود ۱۴ هزار سرباز ایالات متحده در افغانستان باقی میمانند. این سربازان به آموزش نیروهای امنیتی افغانستان و عملیات ضد شورش خواهند پرداخت.
نظرها
حقیقتگو
بدون هیچ شک و شبهی تمامی حامیان پشت پرده درجهت قلدرنمائی ترامپ وشرکاء کارتل های نفتی و معادن خواران و بانک داران و سرمایه داران غول پیکر امپریالیست معاب چه امریکائی و چه اروپائی هستند..که موجودیت مردمان خاورمیانه نتنها مورد خواسته و علاقه آنها نبوده ونیست بلکه خواهان منقرض کردن و به سکوت ومطیع بودن واداشتن و به حصرکشاندن آنها بوده وهستند..و با آنچه درایران بعنوان حکومت اسلامی برپا کردند که درطول گذشت این چهل ساله علاوه بر مکیدن منابع ایران و اندوخته کردن پولهای آن دربانک هایشان و سرمایه گذاری کلان دراقتصاد و صنعتشان چنان مورد پسندشان واقع شد که همین الگوی حکومت اسلامی طالیبانی را هم برای افغانستان تدارک دیده اند..ازهم اکنون حکومت افغانستان درآنچه برمردم افغانستان با حمایت امریکا واروپا سایه افکنده است دچار نگرانی و لرزش شده است..زیرا که این توافق با طالیبان با آنچه طالیبن برمردم افغانستان روا کرده است جزء به قرون وسطی کشاندن مردم افغانستان نتیجه ای نخواهد داشت و همچون توافقی هم غربی ها با خمینی وشرکا< انجام دادنند که تنها خارجی به موهبت های حکومت اسلامی اش نایل آمدند...ومردم ایران طعمه فاجعه های آخوندساز شدند و بعد اززگذشت چهل حتی درنبود وگرانی سیب زمینی و پیازرنج می برند...آخوندها و داعش و طالیبان و القاعده روبات های امپریالیست ها هستند