پیام بوریس جانسون به مکرون و مرکل: پارلمان نمیتواند جلوی برگزیت را بگیرد
همزمان با انتشار خبر پیشنهاد جانسون برای مذاکرات دوباره درباره توافق با اروپا، بسیاری این پیشنهاد را بهدلیل کمبود وقت و تاکید او بر خروج حتمی تا پایان اکتبر غیرعملی میدانند.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا با تاکید بر خروج از اروپا تا پایان اکتبر سال جاری، پیشنهاد مذاکره و یک توافق جدید برای برگزیت را با همتایان فرانسوی و آلمانی خود مطرح خواهد کرد.
در آستانه اجلاس گروه ۷ (نشست هفت قدرت بزرگ اقتصادی جهان) که ۲۴ تا ۲۶ اوت در بیاریتز فرانسه برگزار خواهد شد، منابع داخلی بریتانیا از ملاقات بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در حاشیه اجلاس خبر میدهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون که نحستینبار است به عنوان نخستوزیر بریتانیا به خارج از این کشور سفر میکند، قصد دارد در ملاقات با رهبران فرانسه و آلمان درباره یک توافق جدید گفتوگو کند. رویترز بهنقل از یک منبع دولتی نوشت جانسون به آنها خواهد گفت که بریتانیا روز ۳۱ اکتبر با توافق یا بدون توافق با اروپا از اتحادیه خارج خواهد شد و پارلمان وستمینیستر (مجلس عوام و اعیان بریتانیا) نمیتواند برگزیت را متوقف کند.
همزمان با انتشار خبر پیشنهاد جانسون برای مذاکرات دوباره درباره توافق با اروپا، بسیاری این پیشنهاد را بهدلیل کمبود وقت و تاکید او بر خروج حتمی تا پایان اکتبر غیرعملی میدانند.
پس از گذشت بیش از سه سال از تصویب برگزیت، اتحادیه اروپا مکررا از مذاکره درباره یک توافق جدید خودداری کرده است. یکی از موارد، طرح ترزا می، نخست وزیر پیشین بریتانیا موسوم به َبکاستاپ (BACK STOP) است که براساس آن، تا مدتی بعد از خروج از اتحادیه اروپا، قوانین بازار مشترک اروپایی برای ایجاد نشدن مرز فیزیکی میان ایرلند شمالی و جنوبی اعمال میشود. ترزا می موفق شد ماه نوامبر گذشته این طرح را تصویب کند.
نخستوزیر بریتانیا تحت فشار سیاستمداران احزاب مختلف این کشور قرار دارد تا از خروج «بینظم» جلوگیری کند. جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر و مهمترین سیاستمدار مخالف دولت در بریتانیا، وعده داده تا برای ایجاد وقفه در برگزیت دولت جانسون را در سپتامبر ساقط کند.
با این حال معلوم نیست که اعضای پارلمان بتوانند برای جلوگیری از خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا به اجماع برسند.
مخالفان برگزیت بدون توافق معتقدند خروج از اروپا بدین شکل فاجعهبار خواهد بود و با ضربه به اقتصاد جهانی، به ایجاد موجی از شوک در بازارهای مالی منجر خواهد شد و موقعیت لندن را بهعنوان یک مرکز برتر مالی در جهان، تضعیف خواهد کرد.
موافقان اما میگویند خروج بدون توافق از اروپا ممکن است نتایج منفی کوتاهمدتی را بههمراه داشته باشد اما به رشد اقتصاد بریتانیا که پیشتر «محکوم» به ادغام در اروپا شده بود منجر خواهد شد. بهزعم آنها، بریتانیا مجبور به قبول سیاستهایی شده که اروپا را پایینتر از چین و آمریکا قرار داده است.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.