مدیر عامل ایران خودرو بازداشت شد
بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با استقبال از بازداشت هاشم یکه زارع گفت مردم منتظرند که مافیای خودرو پای میز محاکمه آورده شوند.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو در دفتر کار خود بازداشت شد. بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با استقبال از بازداشت هاشم یکه زارع گفت مردم منتظرند که مافیای خودرو پای میز محاکمه آورده شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس بعد از ظهر دوشنبه ۲۸ مرداد هاشم یکه زارع، مدیرعامل شرکت ایران خودرو با حکم ضابطان قضایی در دفتر کار خود بازداشت شد. هنوز دستگاه قضایی اتهامات او را اعلام نکرده است.
هفته گذشته گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه هاشم یکهزارع ممنوعالخروج شده است. قوه قضائیه در اینباره سکوت کرده بود. همچنین رسانههای داخلی گزارش داده بودند که جواد سلیمانی، مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا نیز به مدت شش ماه ممنوعالخروج شده است.
زندگی و معیشت نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت شاغل ایران به صنایع خودروسازی وابسته است. در صنایع خودروسازی ایران ۱۲۲ هزار نفر اشتغال مستقیم دارند که ۱۱۰ هزار نفر آنها در دو گروه بزرگ خودروسازی ایرانخودرو و سایپا کار میکنند و ماهانه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان حقوق و مزایای آنهاست. این دو شرکت اما عملاً ورشکستهاند. آخرین استعلام از بانک مرکزی نشان میدهد حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی کل خودروسازهاست که ۲۴ هزار میلیارد تومان آنها مربوط به ایران خودرو و سایپاست و میزان خودروهای پیش فروش شدهای که تحویل ندادهاند هم تقریباً به همین میزان است.
بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شنبه ۲۶ مرداد از فساد کلان در صنعت خودروسازی ایران خبر داده بود. این نماینده اصلاحطلب با انتشار پیامی در توییتر در واکنش به بازداشت مدیرعامل ایران خودرو نوشت:
«عزل و بازداشت مدیرعامل ایرانخودرو شروع خوبی است. مردم منتظرند در ادامه، همه رانتخواران پيدا و پنهان مافیای خودرو که سالیان دراز، ارابههای مرگ و زندهسوزی شهروندان را به بهاى خون مردم روانه بازار کردند در هر جایگاهی هستند، پای میز محاکمه آورده شوند.»
پارسایی شنبه گذشته (۲۶ مرداد) در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته بود برای طراحی صندوق پژو ۲۰۶ در ایران ۲۵۰ میلیون دلار هزینه شده است، در حالی که با این مبلغ میشد یک خط کامل تولید خودروی جدید طراحی کرد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در ادامه این گفت وگو به سرمایهگذاری بیحاصل ایرانخودرو در یک کشور خارجی به عنوان نمونهای از فساد و سوءمدیریت اشاره کرده بود:
«در دولت دهم ایرانخودرو را وادار کردند در یکی از کشورها خط تولید راه بیندازد. به همین منظور ۹۰ میلیون دلار در آنجا هزینه شد اما بعد کشور مقصد گفت تا ده سال دیگر به آنها برق نمیدهد و این حجم از سرمایه ملی از دست رفت.»
اوایل مرداد هم پارسایی هشدار داده بود که عدهای قصد دارند ایرانخودرو و سایپا را به سمت ورشکستگی بکشانند که بعد با لابیهایی که در اختیار دارند آنها را از طریق سازمان خصوصیسازی در تملک خود درآورند. به گفته این نماینده مجلس ایرانخودرو و سایپا «چند صد هزار شاکی خصوصی» دارند.
چهارشنبه هفته گذشته میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی، رییس سازمان خصوصیسازی و معاون وزارت اقتصاد ایران نیز بازداشت شد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
farid
- با رهبران طالبان در هتلهای قطر در تماس هستند تا کارهای تروریستی وبمب گذاری حتی در مراسم عروسی! در افغانستان را افزایش دهند. - بی بی سی یا راز بقا پخش میکنند و یا ساعتها مقاله های دروغ و فحاشی به دیگران را از روزی نامه های حکومت اسلامی را بازخوانی میکند ویا ساعتها میزگرد درباره برجام مرده میزگردبا استمرارطلبان میگذارند! - دختران وارد شده به استادیوم فوتبال را دستگیر و روانه زندان جهنمی قرچک میکنند! - مخفیانه همچنان مشغول فعالیتهای بمب سازی و صدور موشک و برنامه پرتاب موشک را دارند. - به هرکس در خیابان های یمن کلاشینکف و آرپی جی داده اند تا مثل طالبان والشعدعراق و داعش منطقه را در تنش و خرابی نگاهدارند. - آنقدر دزدی شده و میشود که حساب از دستشان در رفته و بعضی از مدیران دستگیر شده را هم فراری میدهند!
سایه روشن
نزدیک انتخابات شد بازی مبارزه با فساد رو شروع کردن چند تا هم از همراهان قربانی نظام (خامنه ای) میکنن تا با مردم فریبی مردم رو (خر بکنن) بکشن پای صندوق رای.
"...دیگه تمومه ماجرا!"
نخیر جناب پارسایی. مردم منتظرند که کل مافیای ج.ا. پای میز محاکمه آورده شود. "...دیگه تمومه ماجرا!"
محسنی
من یکی از نزدیکان به یکه زارع هستم و میدونم اینا چه آدمهای فاسدی هستند خودشون و دور و بری هاشون ایران خودرو را غارت کردند یه بررسی کوچولو اگه بکنند که این غارتگرای بیت المال چگونه بصورت تیمی وارد شدند و چگونه بخشهای اقتصادی ایران خودرو را تصاحب کردند و بصورت تیمی هر کدومشون گوشه ای را بدست گرفتند و پس از سوء استفاده از مناصب پول ساز غنایم را بین خودشون تقسیم میکردند معلوم میشه که اونها را حتی اگه اعدام هم کنند براشون کمه . خصوصا هر یکنفرشون چندین پست رو تو ایران خودرو در اختیار داشتند و زدوبند زیادی هم انجام دادند هر کدوم از اینا به جایی وصل بودند و یکه زارع هم اینا رو جمع کرده بود تا برای خودش حفاظی درست کنه اما نمیدونست که اگه گیر بیوفته اونها برای ترس از بخطر افتادن موقعیتشون کاری براش نمیکنند حالا حفاظت اطلاعات و قوه قضائیه میتونه از طریق همین افرادی که نقش حفاظ اطمینان یکه زارع را بازی میکردند به سرنخهای جدیدی برسه
حسن اکبر
محسنی جون! سر نخ به بیت رهبر فرزانه ختم می شود. جای دیگه دنبالش نگرد. از حدود سی سال پیش، آن زمان که پیکان سه تومن بود، به ازای فروش هر خودرو یک تومن به حساب بیت باید واریز می شد. جناب شیر خر خورده که یک نقطه خاکستری در زندگی رهبر فرزانه پیدا نکرده هم از این موضوع بهتر از هر کس دیگری خبر داره. این آقای مدیر عامل هم اگر مانند سعید مرتضوی و صادق لاری جانی فیلم و سند از رهبر فرزانه داشته باشه، کاریش نخواهند داشت در غیر اینصورت به سرانجام مه آفرید دچارش می کنند.