مخالفت مقام سابق ارتش هلند با حضور این کشور در ائتلاف دریایی تنگه هرمز
وزیران دفاع و خارجه کشورهای اروپایی در حال رایزنی برای حضور در ائتلاف نظامی مورد نظر آمریکا هستند. دیک برلین میگوید معلوم نیست چه در انتظار کشورهای ائتلاف است.
رئیس سابق نیروهای دفاعی هلند میگوید، به باور او هلند نباید در ماموریت به رهبری آمریکا در تنگه هرمز برای حفاظت از کشتیرانی و حمل و نقل اگر که با هدف افزایش فشار بیشتر بر ایران باشد، مشارکت داشته باشد.
دیک برلین، در مصاحبهای که روز سه شنبه در روزنامه هلندی فولکسکرانت منتشر شد این اظهارات را مطرح کرد.
او گفت:« من فکر نمیکنم که ما باید در ماموریت آمریکایی که مطلقا نمیدانیم در آن چه اتفاقی خواهد افتاد، شرکت کنیم.»
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، چهارشنبه ۲۳ مرداد/ ۱۴ اوت در یک نشست خبری که در برلین برگزار شد اعلام کرد در نشستهایی در هلسینکی مشارکت کشورهای اروپایی در ائتلاف دریایی مورد نظر آمریکا برای تأمین امنیت دریانوردی در تنگه هرمز به بحث گذاشته میشود. به گفته مرکل قرار است نائلی نینیستو، رئیس جمهوری فنلاند هماهنگیهای لازم برای تشکیل این نشستها را انجام دهد. وزیران خارجه و دفاع کشورهای اروپایی در نشست های هلسینکی شرکت دارند. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در سفرش به فنلاند طرح مجمع گفتوگوهای منطقهای را به عنوان بدیل ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز مطرح کرد.
دیک برلین رئیس سابق نیروهای دفاعی هلند در گفت وگو با فولکسکرانت گفت که اگر ماموریتی که دولت ترامپ پیشنهاد کرده با هدف اعمال فشار بیشتر بر ایران باشد، «من قویا با آن مخالفم.»
اظهارات این مقام سابق ارتش هلند در روزی منتشر میشود که وزرای کابینه هلند یک جلسه غیر رسمی در مورد استراتژی هلند پس از پایان تعطیلات تابستانی پارلمان داشتند.
یکی از مسائل عمده در زمینه سیاست خارجی که دولت مارک روته (نخست وزیر هلند) با آن روبرو است درخواست آمریکا برای مشارکت در عملیات در سوریه و بحران خلیج فارس با ایران است.
بریتانیا تاکنون تنها متحد آمریکا بوده که برای پیوستن به ماموریت دریایی امنیتی ابراز تمایل کرده است. کشورهای اروپایی چندان تمایلی از خود نشان ندادهاند و آلمان گفته است که درگیر این ماجرا نخواهد شد.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، سهشنبه ۲۹ مرداد در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران (وابسته به صدا و سیما) گفت:
«در مقابل کشورهای فرامنطقهای و بیگانگانی که به قصد ایجاد ناآرامی و ناامنی و تهدید جمهوری اسلامی ایران وارد خلیج فارس میشوند، محکم میایستیم و مأموریت خود که ایجاد امنیت در منطقه است را انجام میدهیم.»
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در ادامه گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفت:
«ما به کشورهای صنعتی، کشورهای دوست و کشورهایی که از نفت و گاز خلیج فارس استفاده میکنند اعلام میکنیم، زیر بار حضور آمریکا و انگلیس و هر کشور دیگری که بخواهد آتشبیار منطقه باشد نخواهیم رفت.»
ژاپن که حدود ۸۰ درصد از نفت خام مورد نیاز خود را از کشورهای خلیج فارس تأمین میکند هنوز درباره حضور در ائتلاف دریایی آمریکا به تصمیم نرسیده است. کره جنوبی اما در این ائتلاف شرکت دارد.
منطقه خلیج فارس شاهد شش حمله به تانکرهای نفتی در هفتههای اخیر بوده است . آمریکا انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفته است اما ایران دخالت در حملات به نفتکشها را رد میکند.
ژاپن که حدود ۸۰ درصد از نفت خام مورد نیاز خود را از کشورهای خلیج فارس تأمین میکند هنوز درباره حضور در ائتلاف دریایی آمریکا به تصمیم نرسیده است. کره جنوبی اما در این ائتلاف شرکت دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.