بازداشت دو نماینده مجلس به اتهام اخلال در بازار خودرو
هنوز از جزئیات اتهامات علیه این دو نماینده اطلاعی در دست نیست. به گفته یک عضو هیئت رئیسه مجلس، برای آنها قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی تعیین شده است.
چهارشنبه ۳۰ مرداد برخی رسانههای داخلی گزارش داده بودند که دو نماینده مجلس در پرونده فساد در صنایع خودروسازی ایران بازداشت شدهاند اما هیچ مقام رسمی این خبر را تایید یا تکذیب نکرد. یک روز بعد، پنجشنبه ۳۱ مرداد یک عضو هیأت رئیسه مجلس و عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان بازداشت فریدون احمدی و محمد عزیزی را به اتهام اخلال در بازار خودرو تأیید کردند. عضو هیئت رئیسه مجلس که نام او پوشیده مانده نیز گفته است که این دو نماینده به اوین منتقل شدهاند. محمود صادقی نیز اعلام کرده که این دو نماینده همچنان در بازداشتاند.
فریدون احمدی و محمد عزیزی نمایندگان زنجان و ابهر در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه، ۳۰ مرداد به اتهام «اخلال در بازار خودرو» بازداشت شدند. این دو نمایند عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بودند.
خبر بازداشت دو نماینده مجلس روز گذشته در شبکههای اجتماعی بر سر زبانها افتاد اما یک روز بعد تأیید شد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از یک عضو هیئت رئیسه مجلس نوشت که این دو نماینده «در ارتباط با پرونده مربوط به سایپا بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند».
عضو هیئترئیسه مجلس که نام او اعلام نشده به ایسنا گفت قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی برای این دو نماینده تعیین شده که هنوز متهمان فراهم نکرده اند و در نتیجه آنها تا قرار تامین وثیقه به زندان اوین منتقل شدند.
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران اما میزان مبلغ وثیقه را یک میلیارد تومان اعلام کرده است.
علیرضا سلیمی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان درباره بازداشت دو نماینده مجلس به «فارس» گفت مدارک و اسناد مرتبط با بازداشت آنها هنوز به هیئت نظارت ارائه نشده است. سلیمی افزود هیئت نظارت هفته آینده بر اساس مدارک و اسناد دریافتی تشکیل جلسه خواهد داد و درباره این دو نماینده تصمیمگیری میکند.
در همان حال محمدجواد جمالی، یک عضو دیگر هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی از بازداشت دو نماینده اظهار بیاطلاعی کرد و به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت:
«آخرین جلسه هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان روز دوشنبه تشکیل شد و در آنجا هیچ گزارشی مبنی بر بازداشت نمایندگان مجلس ارائه نشد. هیأت رئیسه هم تاکنون مطلب و یا عنوانی در خصوص بازداشت نمایندگان ارائه نداده است.»
محمود صادقی، نماینده اصلاح طلب مجلس، در گفتوگو با ایلنا، به نقل از منابع غیررسمی اعلام کرد که ظاهراً دو نماینده همچنان در بازداشت به سر میبرند.
«رانت خونین» در صنعت خودرو
در روز های اخیر برخی مدیران ارشد شرکتهای خودروسازی بازداشت شدند.
هاشم یکه زارع، مدیرعامل شرکت ایران خودرو دوشنبه ۲۸ مرداد با حکم ضابطان قضایی در دفتر کار خود بازداشت شد.
همچنین چندی پیش اعلام شد که جواد سلیمانی، مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا نیز به مدت شش ماه ممنوعالخروج شده است.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته بازداشت مدیرعامل ایران خودرو را تأیید کرد. به گفته اسماعیلی پرونده فساد در خودروسازی ۲۵ متهم دارد که شش نفر آنها بازداشت شدهاند.
حشمتالله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز گذشته با انتشار پیامی در توئیتر گفت:
«رانت خودرو به حدی فراگیر است که آن را به مصونترین قلعه در مقابل قوانین کشور تبدیل کرده است. تا زمانی که فهرست بهرهمندان از هزینههای تحمیلی به مردم اعلام نشود، این رانت خونین ادامه دارد.»
بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز شنبه ۲۶ مرداد از فساد کلان در صنعت خودروسازی ایران خبر داده بود و عزل و بازداشت مدیر عامل ایران خودرو را «شروع خوب» توصیف کرد، اما در عین حال تاکید کرد که باید « همه رانتخواران پیدا و پنهان مافیای خودرو» محاکمه شوند.
اوایل مرداد هم پارسایی هشدار داده بود که عدهای قصد دارند ایرانخودرو و سایپا را به سمت ورشکستگی بکشانند که بعد با لابیهایی که در اختیار دارند آنها را از طریق سازمان خصوصیسازی در تملک خود درآورند.
این دو شرکت اما عملاً ورشکستهاند. آخرین استعلام از بانک مرکزی نشان میدهد حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی کل خودروسازهاست که ۲۴ هزار میلیارد تومان آنها مربوط به ایران خودرو و سایپاست و میزان خودروهای پیش فروش شدهای که تحویل ندادهاند هم تقریباً به همین میزان است.
زندگی و معیشت نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت شاغل ایران به صنایع خودروسازی وابسته است. در صنایع خودروسازی ایران ۱۲۲ هزار نفر اشتغال مستقیم دارند که ۱۱۰ هزار نفر آنها در دو گروه بزرگ خودروسازی ایرانخودرو و سایپا کار میکنند و ماهانه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان حقوق و مزایای آنهاست.
نظرها
fazlbahar
شما مسئولی معرفی کنید، اگر قاتل نیست، دزد نباشد؟ حتی بیشترین رده پائین مسئولین, که مستقیم با خرید، فروش ، درآمد ، اجراء و نظارت- به نحوی سر و کار دارند . من از کسانی تعجب می کنم که، انتظار دارند روزی روندی نزدیک به عادی شدن در اینجا آغاز شود!!!