روحانی: کلید تحولات در اختیار واشنگتن است
روحانی بلافاصله به دعوت مکرون به گفتوگو با ترامپ پاسخ داد: به شرط لغو تحریم صدور نفت به هند و چین.
پاسخ روحانی به دعوت مکرون از او برای گفتوگو با ترامپ چنین بود: اگر کسی بخواهد با حسن روحانی عکس بگیرد این کار امکانپذیر نیست مگر آنکه روزی از تمام تحریمهای ظالمانه دست بردارد و به حقوق ملت ایران احترام بگذارد. روحانی بر این معنا تأکید کرد که کلید تحولات مثبت آتی در اختیار واشنگتن است.
بعد از ظهر دوشنبه ۴ شهریور در پایان اجلاس گروه هفت، رئیس جمهوری فرانسه در یک نشست خبری دونفره با رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که گفتوگوها برای اطمینان پیدا کردن از اینکه ایران به سلاح هستهای دست نمییابد، مؤثر بوده است. مکرون گفت از روحانی خواسته است با ترامپ درباره یک توافق جدید مذاکره کند. رئیس جمهوری آمریکا هم یک بار دیگر تأکید کرد که ایران میتواند کشور بزرگی باشد اما بدون سلاح هستهای.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی سهشنبه ۵ شهریور در مراسم تولید مسکن به عنوان یک اقدام ملی، ابتدا از رهبر جمهوری اسلامی مایه گذاشت:
«مقام معظم رهبری در آغاز این دولت اعلام کردند که سیاست ما تعامل گسترده با جهان است. رهبری یک گام هم فراتر از گام دولت برداشته است. ایشان گفتند تعامل گسترده و بر همین مبنا ما حرکت میکنیم.»
رئیس جمهوری سپس از آمادگی ایران برای همکاری با کشورهای دوست و احترام به مقررات بینالمللی خبر داد:
«اصل برای ما امنیت ملی، منافع ملی و پیمودن آرمانهای انقلاب است. لازم باشد با کسی حرف میزنیم، لازم باشد در جایی بایستیم دفاع میکنیم و اگر کسی بخواهد به ما زور بگوید برابر زورگو میایستیم. در برابر با قدرتهای جهان مذاکرات انجام دادیم و انجام میدهیم و این مذاکرات بر همین مبنا استوار است.»
— پاد (@PadDolat) August 27, 2019
محمد جواد ظریف، روز گذشته اعلام کرده بود که اگر ایران بتواند به صدور نفت ادامه دهد، به سرعت به پایبندی کامل به توافق هستهای بازمیگردد. وزیر خارجه ایران گفته بود چنین اتفاقی در صورتی خواهد افتاد که اقدامات لازم برای حفاظت از اقتصاد ایران در برابر تحریمهای آمریکا انجام بشود.
ظریف یکشنبه گذشته با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری و ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه به مدت سه ساعت و نیم گفت و گو کرد. موضوع ایران در ضیافت ناهار روز شنبه مکرون و ترامپ مطرح شده بود و رییس جمهوری فرانسه از همتای آمریکایی خود خواسته بود به تحریم فروش نفت ایران به هند و چین که دو خریدار بزرگ انرژی ایران هستند، پایان دهد. ایران برای توقف گام سوم تعهداتش در برجام خواهان صدور حداقل ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز است. فرانسه هم پیشنهاد داده که بری مبادلات تجاری ایران با اروپا ۱۵ میلیارد یورو اعتبار به اینستکس اختصاص داده شود.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان روز سهشنبه خود گفت:
« ما آنهایی که تحریم را بر مردم روا داشتند و تروریسم اقتصادی بر مردم ایجاد کردند خاطرمان هست. هرگونه تحول در رفتار ما از توبه آنها آغاز میشود. آنها باید از راه و مسیر خطایی که رفتند برگردند. در رابطه ما با آمریکا بدون اینکه آمریکا از تحریمها دست بردارد و دور اشتباههایش خط بکشد، دچار تحول مثبتی نخواهیم شد.»
تا پیش از لغو معافیت هند از تحریم نفتی ایران، این کشور ۱۰ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران تأمین میکرد. هند برای تأمین امنیت نفتکشهایش به طور مستقل ناو جنگی به خلیج فارس اعزام کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
مسعود
آقای روحانی شما با یک پیروزی نه چندان مقتدرانه با کلی شک و شبهه رئیس جمهور شدی، کی بهت اجازه داده دارایی ملت رو تاراج کنی از طرف ملت حرف بزنی ملت رو استحمار کنی. آقای آخوند روحانی بشین سر جات.
ٱیت...شنگولیان
بسم الله تعالی برادر عزیزمان جناب ٱقای دکتر ریاستِ جمهوریِ محترم جمهوری مقدس اسلامی عزیز شوخی میفرمایند. در واقع قُپی میٱیند.ایشان خیلی خوب میدونند که از همون روز اول انقلاب هدف واقعی نظام غزیز اسلامی نوکری اجانب و ویرانی ایران زمین بوده است. ملت زحمتکش و فریب خورده ایران این بازی ها رو جدی نگیرند. این حرف ها مقدمات ٱشتی مذبوهانه با شیطان بزرگه، البته با اذن حضرت ٱقا وٱمادگی قِر کمر قهرمانانه رهبرمسلمین جهان دائمو برکاته. السلامم و علیکم برحمت الله و برکاته