ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عقب‌نشینی کردهای سوریه از مرزهای ترکیه آغاز شد

یگان‌های مدافع خلق کرد از شهر مرزی تل ابیض و رأس العین خارج شدند و شوراهای محلی کنترل این مناطق را به دست گرفتند.  

کردهای سوریه که آمریکا از آن‌ها حمایت می‌کرد، عقب‌نشینی از مناطق مرزی با ترکیه به عمق ۵ تا ۱۴ کیلومتر را آغاز کردند. عقب‌نشینی یگان‌های مدافع خلق کرد از مناطق مرزی بخشی از توافق بر سر ایجاد منطقه امن بین دولت ترکیه و ایالات متحده است.

یکی از شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق کرد در شمال سوریه (عکس: آرشیو)

۱۶ مرداد/ ۷ اوت وزارت دفاع ترکیه و سفارت آمریکا در این کشور در دو بیانیه جداگانه اعلام کردند که دو کشور بعد از سه روز مذاکره میان هیئت‌ مقام‌های نظامی ترکیه و آمریکا پیرامون ایجاد منطقه امن در شمال سوریه به توافق رسیده‌اند. در بخشی از بیانیه وزارت دفاع ترکیه آمده بود:

«این منطقه امن باید به کریدور صلح تبدیل شود و باید برای بازگشت برادران آواره سوری‌مان به کشورشان، اقدامات بیشتری انجام شود.»

سفارت آمریکا در ترکیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد تشکیل این منطقه امن باید به گذرگاهی ایمن برای بازگرداندن آوارگان سوری به کشورشان تبدیل شود. اکنون سه هفته بعد از حصول این توافق کردهای سوریه عقب‌نشینی از مناطق مرزی با ترکیه را آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس سه‌شنبه ۵ شهریور/ ۲۷ اوت یگان‌های مدافع خلق کرد از شهر مرزی تل ابیض و رأس العین خارج شدند و شوراهای محلی کنترل این مناطق را به دست گرفتند.

رسانه‌های ترکیه قبلاً گزارش داده‌ بودند که آنکارا خواستار ایجاد یک منطقه امن ۳۲ کیلومتری در شرق فرات است و اصرار دارد که «یگان‌های مدافع خلق» (YPG) از این مناطق خارج شوند. ترکیه تهدید کرده بود که در صورت لزوم برای سومین بار عملیات نظامی در شمال سوریه انجام می‌دهد. مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که ایالات متحده مانع از چنین عملیاتی می‌شود.

درگیری‌ها در ادلب

در همان حال آسوشیتدپرس گزارش داد که درگیری‌ها در استان ادلب در شمال سوریه بین شورشیان و ارتش اسد ادامه دارد. شورشیان که هفته گذشته از شهر استراتژیک خان شیخون عقب‌نشینی کرده بودند، صبح سه‌شنبه عملیاتی را برای بازپس‌گیری این مناطق آغاز کردند. به گزارش دیده‌بان حقوق بشر مستقر در لندن، در این درگیری‌ها از هر دو طرف دست‌کم ۵۰ نفر کشته شدند.

شورشیان موفق شدند  روستاهای سلومیه و ابو عمر در جنوب شرقی ادلب را از ارتش سوریه پس بگیرند و تا روستای شام‌الهوی پیشروی کنند.  ارتش سوریه قصد دارد با عقب راندن شورشیان از شهر معره النعمان، کنترل جاده دمشق به حلب را کاملاً به دست بگیرد. طاهر العمر، یک عضو القاعده به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که شورشیان با عملیات انتحاری تلاش کردند مانع از پیشروی ارتش سوریه شوند. درگیری‌های روز سه‌شنبه بعد از بمباران مواضع شورشیان در حوالی معره النعمان توسط جنگنده‌های ارتش سوریه آغاز شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه سه‌شنبه ۵ شهریور/ ۲۷ اوت برای دیدار و گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در یک سفر یک روزه وارد مسکو شد. در وهله نخست، هدف از دیدار و گفت‌وگوی اردوغان با پوتین گرفتن تضمیمن‌های امنیتی برای نیروهای نظامی ترکیه در شمال سوریه است. اردوغان همچنین خواهان تضمین‌هایی برای جلوگیری از آغاز یک موج پناهجویی تازه از سوریه به سمت ترکیه است.

بر اساس گزارش سازمان ملل از آغاز حملات ارتش سوریه، ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان ادلب آواره شده‌اند. بسیاری از آوارگان به مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال سوریه در نزدیکی مرز ترکیه پناه برده‌اند.

در ترکیه بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آوارگان سوری زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.