منابع بریتانیایی: بوریس جانسون قصد تعلیق پارلمان را دارد
بوریس جانسون به دنبال اجرای برگزیت بدون مزاحمت پارلمان است؛ حتی بدون دستیابی به توافق. رئیس مجلس عوام پیشنهاد جانسون را «هتک حرمت از قانون اساسی» خوانده است.
منابع خبری و روزنامههای بریتانیا چهارشنبه ۶ شهریور / ۲۸ اوت از قصد بوریس جانسون، نخست وزیر برای تعیلق پارلمان بریتانیا خبر دادند. او به دنبال اجرای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) است، حتی بدون دستیابی به توافق.
به گزارش رسانههای بریتانیایی، بوریس جانسون از ملکه بریتانیا خواهد خواست تا پارلمان را از نیمه سپتامبر تا دو هفته پیش از مهلت برگزیت، که روز ۳۱ اکتبر تعیین شده است، تعلیق کند.
تعطیلات تابستانی پارلمان بریتانیا روز ۲۵ ماه ژوئیه آغاز شد و قرار است روز سوم ماه سپتامبر پایان یابد. تمدید تعطیلات تابستانی پارلمان یک اقدام انفجاری توصیف شده است .
به نظر میرسد این اقدام نخست وزیر برای متوقف کردن نمایندگان پارلمان بریتانیا و تلاشی برای خروج از اتحادیه بریتانیا بدون توافق باشد.
نقشه دولت جانسون بر این اساس است: پارلمان پیش از بازگشت نمایندگان از تعطیلات تابستانی تعلیق خواهد شد و روز چهاردهم اکتبر (دو هفته پیش از مهلت برگزیت) برای سخنرانی ملکه کار خود را از سر خواهد گرفت.
مخالفان دولت و طرفداران ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا چنین اقدامی را توهین آمیز توصیف کردهاند، و هشدار دادهاند که ممکن است به رای عدم اعتماد جانسون منجر شود. جان برکو، رئیس مجلس عوام بریتانیا نیز پیشنهاد دولت جانسون را «هتک حرمت از قانون اساسی» خوانده است.
مخالفان میگویند که دولت جانسون سقوط خواهد کرد.
در همین حال، شبکه خبری بیبیسی انگلیسی سخنان منبعی در نخست وزیری را نقل کرد که ضمن دفاع از این اقدام دفاع گفت: «اکنون دولت جدید و نخست وزیر جدیدی بر سر کار است که نقشهای برای کشور پس از خروج از اتحادیه اروپا تدوین کردهاند.»
نخست وزیر بریتانیا و حزب او از طرفدراران سر سخت برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) هستند و بوریس جانسون وعده داده که این خروج در هر صورت انجام خواهد شد.
بسیاری نگران این هستند که بوریس جانسون بدون هیچ توافقی با اتحادیه اروپا، بریتانیا را از اتحادیه خارج کند.
اگر هیچ توافقی صورت نگیرد به این معناست که هیچ دوره انتقالی وجود نخواهد داشت.
مخالفان برگزیت بدون توافق معتقدند خروج از اروپا بدین شکل فاجعهبار خواهد بود و با ضربه به اقتصاد جهانی، به ایجاد موجی از شوک در بازارهای مالی منجر خواهد شد و موقعیت لندن را بهعنوان یک مرکز برتر مالی در جهان، تضعیف خواهد کرد. همچنین تکلیف و ضعیت میلیونها شهروند بریتانیایی که در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشغول زندگی و کار هستند نامشخص خواهد بود.
مسأله مرز بالقوه پرتنش ایرلند یکی دیگر از نگرانیها است.
موافقان اما میگویند خروج بدون توافق از اروپا ممکن است نتایج منفی کوتاهمدتی را بههمراه داشته باشد اما به رشد اقتصاد بریتانیا که پیشتر «محکوم» به ادغام در اروپا شده بود منجر خواهد شد. از نظر آنها، بریتانیا مجبور به قبول سیاستهایی شده که اروپا را پایینتر از چین و آمریکا قرار داده است.
بریتانیا قرار بود که روز ۲۹ مارس از اتحادیه اروپا خارج شود اما این ضرب الاجل، پس از آنکه نمایندگان پارلمان به توافق برگزیت ترزا می رای ندادند، به پایان ماه اکتبر تغییر کرد.
سال ۲۰۱۶ در جریان یک رفراندوم در بریتانیا، حدود ۵۱ درصد از رای دهندگان به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رای دادند. از آن زمان مذاکرات پیچیده و طولانی برای خروج بزرگترین عضو اتحادیه از آن صورت گرفته اما هنوز دولت بریتانیا و اتحادیه به توافقی دست نیافتهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.