ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آبه: همه‌کار برای کاهش تنش در خلیج فارس انجام می‌دهیم‎

نخست‌وزیر ژاپن می‌گوید ماه سپتامبر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با حسن روحانی دیدار خواهد کرد. ظریف نیز بار دیگر گفته است توافق هسته‌ای به برنامه موشکی ایران ربطی ندارد.

نخست‌وزیر ژاپن صلح و ثبات در خاورمیانه را به منافع ملی این کشور مربوط دانست. او گفت به‌زودی با حسن روحانی دیدار خواهد کرد. محمدجواد ظریف نیز بار دیگر اعلام کرد که موضوع برنامه موشکی ایران ربطی به توافق هسته‌ای ندارد و اراده سیاسی برای پایبندی به توافق هسته‌ای در میان طرف‌های غربی این توافق وجود ندارد.

شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن

شینزو آبه (مرسوم در ژاپن، آبه شینزو)، نخست‌وزیر ژاپن، جمعه ۸ شهریور / ۳۰ اوت در یک نشست خبری اعلام کرد که این کشور همه‌کار برای کاهش تنش در خلیج فارس و خاورمیانه انجام خواهد داد.

آبه گفت: «صلح و ثبات در خاورمیانه مستقیماً به منافع ملی ژاپن مربوط است. من می‌خواهم با قاطعیت کار کنم و بهترین نقش ممکن را برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه ایفا کنم.»

ژاپن، به‌عنوان چهارمین کشور واردکننده نفت در دنیا، بیش از ۸۰ درصد از نفت وارداتی خود را از تنگه هرمز عبور می‌دهد. از این رو آرامش در این منطقه برای این کشور از اهمیت برخوردار است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا می‌گوید در سال ۲۰۱۶، روزانه ۱۸،۵ میلیون بشکه نفت، معادل ۳۰ درصد تمامی ترانزیت نفت در جهان از طریق دریا، از تنگه هرمز عبور کرده است.

در پی افزایش تنش بین ایران و آمریکا، واشنگتن یک ائتلاف دریایی تشکیل داد تا ناظر بر روند بدون اخلال کشتی‌رانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان باشد. این ائتلاف روز گذشته، پنج‌شنبه ۷ شهریور / ۲۹ اوت، رسماً مأموریت خود در خلیج فارس را آغاز کرد. به‌گفته مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، بریتانیا، استرالیا و بحرین نیز در این ائتلاف دریایی شرکت دارند.

آمریکا پیش از این چند بار از ژاپن خوسته بود که در این ائتلاف دریایی شرکت کند اما توکیو این درخواست را تاکنون رد کرده است.

شینزو آبه در نشست خبری خود اعلام کرد که در ماه سپتامبر با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار خواهد کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران چهارشنبه ۶ شهریور / ۲۸ اوت در ملاقات با شینزو آبه در ژاپن، با تکرار مواضع رسمی تهران گفته بود که ایران به‌دنبال افزایش تنش نیست.

ظریف قبل از سفر به ژاپن به چین رفت و در ادامه سفر آسیایی خود روز چهارشنبه راهی مالزی شد.

او در مالزی در مصاحبه با «برناما»، خبرگزاری این کشور، بر عدم مذاکره مجدد ایران درباره برجام تأکید کرد و گفت: «اگر آن‌ها (پنج کشور طرف برجام) برای پایبندی به تعهداتشان، نیاز به تعامل با آمریکا دارند، مسئله‌ای است که به آن‌ها مربوط می‌شود و ایران هیچ نقشی در آن ندارد».

ظریف، ایران، روسیه و چین را پایبند به برجام دانست اما گفت «اراده سیاسی برای پایبندی» به توافق هسته‌ای در میان طرف‌های دیگر آن (بریتانیا، فرانسه و آلمان) دیده نمی‌شود.

او با بیان این‌که «ما آماده رایزنی با دیگر طرف‌ها در مورد بهترین شیوه اجرای توافق هسته‌ای هستیم»، درباره مسئله موشکی ایران و مذاکره درباره آن، گفت: «این موضوعات بخشی از توافق نیست. ما در زمینه موضوع هسته‌ای به توافق رسیدیم، ما می‌بایست برنامه هسته‌ای خود را محدود می‌کردیم و همچنین موافقت کردیم که اگر به پیشرفت‌هایی در زمینه اجرای توافق هسته‌ای دست پیدا کنیم، اعتماد برای حرکت به سوی موضوعات دیگر به‌وجود خواهد آمد».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.