ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بعد از بمباران هوایی سنگین، آتش‌بس در ادلب برقرار شد

این دومین بار است که در ماه اخیر در ادلب آتش‌بس برقرار می‌شود. یک آتش‌بس در اوایل اوت طی سه روز پایان یافت و ارتش زیر فرمان بشار اسد به حملات زمینی و هوایی خود ادامه داد.

منطقه ادلب در سوریه شامگاه گذشته شاهد موجی از بمباران هوایی بود که گلوله‌ها و بمب‌هایش بر سر آخرین قلمرو شورشیان مخالف رژیم بشار اسد فرود ‌آمد. دولت اما اعلام کرد از صبح شنبه ۳۱ اوت/ ۹ شهریور، آتش را متوقف کرده است.

شهر ادلب در سوریه/ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، آتش‌بس در ادلب بعد از موجی از بمباران سنگین هوایی از صبح شنبه ۳۱ اوت/ ۹ مرداد برقرار شده است.

ادلب، در شمال غرب سوریه، آخرین سنگر شورشیان این کشور محسوب می‌شود که از ماه مارس سال ۲۰۱۱ انقلابی را با هدف ساقط کردن رژیم بشار اسد آغاز کردند و در ابتدای امر و پیش از ورود حزب‌الله و داعش به جنگ سوریه، موفق شده بودند نقاط بسیاری از سوریه را به کنترل خود درآورند.

با ورود بازیگران جدید به سوریه، شورشیان که از هماهنگی، یکدستی و حمایت چندان منسجمی برخوردار نبودند هر چه بیشتر عقب رانده شدند.

گروه‌های فعلی شورشی از حمایت ترکیه برخوردارند اما حالا با حملات وسیع دولت سوریه که از حمایت روسیه و ایران برخوردار است، در آستانه از دست دادن آخرین سنگر خود هستند.

هفته گذشته ارتش سوریه با کمک جنگنده‌های روسی موفق شد خان شیخون را از شورشیان پس بگیرد و دوباره بر بزرگراه حلب-دمشق مسلط شود.

صبح جمعه ارتش سوریه با کمک سپاه قدس، شورشیان را از شهر معره النعمان عقب راند و کنترل جاده دمشق به حلب را در دست گرفت.

پس از این تحولات، مرکز آشتی روسیه در سوریه جمعه ۳۰ اوت/ هشت شهریور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهای بشار اسد و متحدانش از ساعت شش صبح شنبه ۳۱ اوت/ ۹ شهریور در استان ادلب در شمال سوریه حملات خود را به شورشیان متوقف می‌کنند.

اما این دومین بار است که در ماه اخیر در ادلب آتش‌بس برقرار می‌شود. یک آتش‌بس در اوایل اوت طی سه روز پایان یافت و ارتش به حملات زمینی و هوایی خود ادامه داد.

تلویزیون دولتی سوریه گفته است دولت با شروع آتش‌بس از صبح شنبه موافقت کرده اما «حق پاسخ گفتن به هر گونه نقض آن از سوی تروریست‌ها را برای خود محفوظ می‌دارد.»

روسیه هم پیشتر اعلام کرده بود نیروهای دولتی سوریه به صورت یک‌طرفه آتش‌بس را در ادلب برقرار می‌کنند. وزارت دفاع روسیه از نیروهای شورشی خواسته بود به آتش‌بس بپیوندند.

ترکیه در حمایت از شورشیان و روسیه در حمایت از رژیم سوریه در سال ۲۰۱۷ توافق کردند به درگیری‌ها در ادلب پایان دهند. این توافق اما شامل شبه‌نظامیان جهادی نمی‌شود.

محمد رشید، سخنگوی جیش‌النصر روز شنبه از تداوم آتش‌بس خبر داد و گفت:

«تا الان که حملات هوایی متوقف شده است.»

او گفت که نیروهای دولتی اوایل صبح منطقه‌ای نزدیک خان‌شیخون را بمباران ‌کردند. شهر خان شیخون در جنوب استان ادلب از سال ۲۰۱۴ در کنترل شورشیان بود اما چندی پیش، ارتش سوریه این شهر را تصرف کرد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه هم در عین حال که خبر توقف بمباران را تایید کرده، از برخورد یکی از بمب‌ها به یک مرکز پزشکی کودکان در شهری در حاشیه حلب در نزدیکی استان ادلب خبر داده است.

یک گروه نظارت بر کمک‌های پزشکی در مناطق تحت کنترل شورشان هم گفته است این حمله تنها یکی از ده‌ها حمله‌ای بوده که ارتش از آوریل امسال با شروع عملیات برای تصرف ادلب، علیه مراکز پزشکی انجام داده است.

سازمان ملل گفته است از آغاز عملیات دولت سوریه در ماه آوریل، صدها غیرنظامی کشته شده‌اند. مسکو و دمشق اما ادعا می‌کنند هدف آنها تنها شبه‌نظامیان است و عملیات در پاسخ به حملات هیئت تحریر الشام (جبهه‌النصره سابق) انجام می‌شود.

هیئت تحریر‌ الشام یک گروه نزدیک به القاعده است و در منطقه ادلب که گروه‌های تحت حمایت ترکیه حضور دارند، نیروی اصلی محسوب می‌شود.

آنکارا از گروه‌های شورشی‌ای هم که در شمال ادلب در نزدیکی مرز ترکیه حضور دارند حمایت می‌کند.

پیشروی ارتش سوریه موجب شده که نیروهای ترکیه در شمال غربی در تیررس آتش قرار بگیرند و همچنین امیدهای آنکارا برای جلوگیری از جریان پناهجویان به این کشور نقش بر آب شده است.

ارتش ترکیه در توافق با روسیه و ایران بیش از ۱۰ پایگاه دیده‌بانی در استان ادلب برپا کرده است. یکی از این پایگاه‌ها چندی پیش به محاصره نیروهای سوریه در آمد.

مولود چاووش‌اغلو، وزیر خارجه ترکیه روز جمعه در اسلو گفت که روسیه به آنکارا اطمینان داده برج‌های دیده‌بانی‌ این کشور در شمال شرقی سوریه هدف حمله قرار نخواهند گرفت.

چاووش‌اغلو همچنین هشدار داد که حملات دولت سوریه ممکن است به موجی دیگر از پناهجویی به اروپا منجر شود.

بسیاری از صدها هزار نفری که از درگیری‌های چهار ماه اخیر در ادلب فرار کرده‌اند، به مرز ترکیه پناه برده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.