مقام مداحی: اسرائیل مداح تربیت میکند
یوسف ارجونی، رئیس بسیج مداحان میگوید اسرائیل برای تخریب عاشورا دست به کار شده. محمود تاری که خود مداح است اما میگوید عدهای از مداحان به فساد کشیده شدهاند.
همزمان با آغاز ماه محرم در ایران، یوسف ارجونی، رئیس بسیج مداحان در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ادعای تازهای را مطرح کرده: در اسرائیل مداحانی برای تخریب عاشورا تربیت میشوند. به گفته این مقام مداحی، عدهای از این مداحان دستگیر شدهاند. از نام و تعداد مداحان بازداشتی هیچگونه اطلاعی در دست نیست.
یوسف ارجونی، رئیس بسیج مداحان در گفتوگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از بازداشت عدهای از مداحان به ظن ارتباط با اسرائیل و تلاش برای تخریب مراسم عزاداری عاشورا خبر داد. به گفته این مقام مداحی رسماً در ایران ۱۵۰ هزار مداح فعالیت میکنند. ارجونی اما تعداد واقعی مداحان رسمی و غیررسمی را ۳۰۰ هزار نفر تخمین زد.
سازمان بسیج مداحان پنج سال قبل تعداد مداحان در ایران را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود این تعداد مداح کافی نیست. از مقایسه این دو آمار مشخص میشود که در پنج سال گذشته رسماً ۵۰ هزار مداح به تعداد مداحان کشور اضافه شده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که در سال ۹۴ در جمع مداحان ایراد کرد، با انتقاد از شیوههای تازه مداحی که در ریتمهای تند، خلسه مذهبی و رقص و احساسات همواروتیک نشان دارد گفته بود:
«این که در مراسم عزاداری مداحی را تبدیل کنیم به یک نقطه سبک، به جایی که یک تعدادی جوان لخت بشوند، بپرند هوا، بپرند پایین و ندانند چه میگویند، درست است؟»
بر اساس آماری که سازمان تبلیغات اسلامی به دست داده در مجموع ۹۰ هزار هیأت مذهبی در ایران وجود دارد که از این میان ۳۰ هزار هیأت در سامانه اطلاعات شبکه تبلیغی به نام «طوبی» که برای طبقهبندی آنان ایجاد شده ثبتنام کردهاند. در سالهای اخیر سبکهای نوظهور مداحی به نگرانیهایی هم در حوزه علمیه دامن زده بود. حجتالاسلام بهرام دلیر، استاد حوزه علمیه مهر سال گذشته به رسانههای داخلی گفته بود که مجالس عزاداری از دست روحانیت خارج شده و به دست مداحان افتاده است:
«فرد نمیداند که باید در مجلس عزاداری برقصد یا سینهزنی کند. یک نظارت جدی و لازم در این عرصه از ناحیه کارشناسان دینیِ دلسوز منهای گرایش سیاسی باید صورت بگیرد.»
مداحی با مضمون هستهای!
سازمان تبلیغات اسلامی برای طبقهبندی مداحان سامانهای به راه انداخت و ضوابطی هم برای ثبتنام مداحان و هیأتهای مذهبی تعیین کرد. اما مداحان به سادگی به این نظارت تن نمیدهند. فقط ۳۰ درصد از آنها ثبت نام کردند. قرار بود مداحان در یکی از دستههای شاعر آئینی، مداح درجه یک، دو و سه، پیر غلام و ستایشگر طبقهبندی شود اما این طرح به جایی نرسید.
محمود تاری، مداح در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا احتمال ارتباط برخی مداحان با اسرائیل را رد نکرد:
«من خبر موثقی ندارم، ولی این اتفاق بعید نیست، چون همانطور که ما آخوند انگلیسی داریم، ممکن است مداح اسرائیلی هم داشته باشیم.»
این مداح احتمالاً به صادق حسینی شیرازی یکی از مراجع تقلید منتقد اشاره میکند که اهل بیت او ۱۸ شبکه ماهوارهای و سه شبکه رادیویی دارند و آموزههای تشیع را تبلیغ میکنند. او طرفدار جدایی دین از سیاست است. گفته میشود که مداحان بازداشتی به این جریان تعلق دارند.
تاری هرچند درباره مداحان بازداشتی پردهپوشی کرد اما در همان حال با صراحت اعلام کرد که عدهای از مداحان در مجالس اشخاص ثروتمند ۲۰۰ و حتی ۳۰۰ میلیون تومان مزد میگیرند:
«یکی از همین آقایان که با این افراد ارتباط داشت میگفت من به اندازه هیکلم طلا دارم. خانههای آنچنانی و ماشینهای گرانقیمت دارند که خودشان و همسرانشان سوار میشوند. امام حسین ملعبهای شده در دست ما مداحان که پول دربیاوریم.»
این مداح در ادامه گفتوگو با ایرنا فساد اقتصادی مداحان و تغییر مفاهیم عاشورایی برای پولی به جیب زدن را مهمتر از شایعه نفوذ اسرائیل در میان مداحان دانست:
«عدهای دارند هیئتها را خراب میکنند. برخی از همین مداحان که مشکل داشتند، در خانههای برخی مسئولان قضایی مداحی میکردند. الان هم برخی هیئتیهایی که حتی حزباللهیاند، دنبال جمعیت هستند. در این سالها مفاهیم عوض شده است. هیهات مناالذله میگوییم، ولی این فقط شعار است.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.