بریتانیا به خلیج فارس پهپاد میفرستد
در ادامه تنشها در خلیج فارس، بریتانیا قصد دارد از پهپادهای خود که در کویت مستقر هستند برای نظارت بر عبور و مرور ناوهایش در تنگه هرمز استفاده کند.
بریتانیا میخواهد پهپادهایی را که در کویت مستقر کرده بهمنظور نظارت بر حرکت ناوهای خود در تنگه هرمز به این منطقه اعزام کند.
اسکای نیوز، دوشنبه ۱۱ شهریور / ۲ سپتامبر از احتمال اعزام پهپادهای بریتانیایی به تنگه هرمز خبر داد.
بنا به این گزارش، بریتانیا در کویت چندین پهپاد از نوع «ریپِر» مستقر کرده که این پهپادها مأموریتهایی در آسمان عراق و سوریه انجام میدهند. اکنون این کشور قصد دارد از این پهپادها در خلیج فارس و تنگه هرمز استفاده کند.
اگر این پهپادها به تنگه هرمز اعزام شوند وظیفه آنها نظارت بر حرکت ناوهای بریتانیایی خواهد بود.
آمریکا پیش از این هواپیماهای نظارتی در خلیج فارس داشته و استرالیا در حال ارسال هواپیمای گشت دریایی «پی۸» است. آنها بخشی از یک ائتلاف برای محافظت از حمل و نقل دریایی در این منطقه هستند.
در پی توقیف نفتکش بزرگ «گریس ۱» متعلق به ایران، از سوی بریتانیا و دولت جبل الطارق به ظن انتقال نفت ایران به سوریه، جمهوری اسلامی نیز ۲۸ تیر / ۱۹ ژوئیه نفتکش «استینا ایمپرو» بریتانیا را در تنگه هرمز توقیف کرد. از آن زمان بریتانیا بهطور مستقیم وارد تنشهای موجود در خلیج فارس شد.
«گریس ۱» ۴۵ روز پس از توقیف آزاد شد و با نام «آدریان دریا ۱» در آبهای کشورهای مختلف سرگردان مانده است. آخرین خبرها حاکی از آن است که این نفتکش در مسیر لبنان است، اما لبنان نیز این موضوع را تکذیب کرده است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که بر اساس اطلاعات موثقی که در اختیار دارد، نفتکش «آدریان دریا ۱» به سوی سوریه میرود. وزارت دارایی آمریکا نیز هشدار داده که این کشور علیه هر شخص و نهادی که به نفتکش «آدریان دریا ۱» کمک کند، اقدام خواهد کرد.
دین باست، فرمانده ارشد نیروی دریایی بریتانیا در منطقه به اسکاینیوز گفت: «وضعیت همچنان پرتنش است. تهدید مستقیم علیه کشتیهای تجاری بریتانیا همچنان پابرجاست. ما چیزی ندیدیم که نشان دهد ایران قصد دارد به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.»
او در صورت لزوم استفاده از نیروی نظامی را رد نکرد و گفت: « در حالی که از ایران میخواهیم به تعهدات بینالمللی خود عمل کند، نیروی دریایی پادشاهی، ملوانان، تفنگداران دریایی و کشتیهای تحت فرمان من کاملاً برای محافظت و دفاع از کشتیهای تجاری بریتانیایی در این صحنه آماده هستند.»
بریتانیا جمعه ۸ شهریور / ۳۰ اوت از کشورهای دیگر خواست تا با طرح مقابله با تهدیدها علیه کشتیرانی در خلیج فارس همراهی کنند.
ائتلاف دریایی برای حفظ امنیت تنگه هرمز پنجشنبه ۷ شهریور / ۲۹ اوت، رسماً مأموریت خود در خلیج فارس را آغاز کرد. بهگفته مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، بریتانیا، استرالیا و بحرین نیز در این ائتلاف دریایی شرکت دارند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.